Ako nájsť ideálne kamarátky pre puberťáčku?
Ahojte mám doma 13 ročnú dcéru. V triede sú poskupinkovaní. Jej 2 najlepšie kamarátky úplne mimo. A tak jej ostala len jedna, ale von spolu moc nechodia. Nakoľko ona väčšinou sedí pri knihách, lebo jej rodičia na tom bazirujú. To ja samozrejme neodsudzujem. No nie sú nadšení, že sa spolu kamarátia. Keďže naša nemá 1 ky od vrchu po spodok a myslia si, že tu ich kazí. Chodí aj na kružok mimo školy, tam sa medzi sebou normálne bavia. No sú spolu len na krúžku, nakoľko tam deti dochádzajú, aj zo vzdialenejších časti. Neviem ako jej pomocť nájsť si nejakú kamarátku, s ktorou by mohla tráviť čas a riešiť také tie pubertálne veci. My spolu normálne vychádzame, máme doma bábätko z ktorého sa veľmi teší. Čas trávi aj buď mnou osamote alebo s otcom. Alebo všetci 4 ja spolu. Takže nieje odstrčená bokom. Aj k starým rodičom chodí, no tam nie sú v okolí tiež žiadne deti. Je to vlastne bezproblémové dieťa čo sa týka učenia aj správania. Len vidím na nej, že by veľmi chcela "normálnu" kamarátku.😥Už som aj rozmýšľala nad prestupom na inú školu, no so spolužiakmi nemá problém, ani jej nerobia zle. Len jej tam chýba taká parťáčka. Ona hovorí, že keby bol problém tak mi povie a že však na strednej si niekoho nájde.
Skolu by som nemenila. Tam uz bude zabehnuty kolektiv a moze mat este vacsi problem zapadnut. Nemate vy nejaku kamaratku s podobne starou dcerou? Ale inak by som to az tak strasne nesilila, dcera si urcite poradi casom sama, kamaratka jej musi "sadnut" a to vy za nu nevyriesite.
Dcera mà pravdu na strednej si niekoho najde . Kamosky si musi najst sama ty to za nu nevyriesis. Neries tes sa zo zivota . Mozno tym ze mas babo mas chut jej vselico konpenzovat . Je uplne ok ze ma obdobie bez kamaratky o to viac sa bude tesit ked si tie nove najde. Ona to berie v pohode ber to tak aj ty . Netreba byt premotivovana.
Skolu by som nemenila. V podstate nemate az taky velky problem, ale chapem presne ze co riesis a ze ta to mrzi, ze nema taku kamosku pre seba. Pocuvaj dceru dobre hovori, ze na strednej si kamosku najde. Tam su uz tie deti ovela viac vyzrete a 13r je najhorsi vek co sa tyka kamaratstiev u dievcat - myslim to skupinkovanie, ohovaranie a tak.
@heminepa ona je skôr tichšia a vyzretejšia. Povedala, že ona sa sa im vytierať nebude lebo, že vidí ako sa 2 dievčatá snažia pretlačiť do tých skupiniek. No bavia sa s nimi len naoko. A za chrbtom ich potom ohovárajú. Ale zlé si v triede nerobia, ani nič podobné. Na toto si
u nich v škole dávajú pozor. Ďakujem za odpovede, dlho sme mali len ju. Tak možno, asi ju chcem moc chrániť. No keď človek vidí, čo sa deje na školách.
Ono kamaratstvo sa neda vynutit, tiez sa priklanam k tomu, ze na strednej si kamosky najde. A mozno na tych kruzkoch sa s niekym spriateli alebo, ved deti sa menia, mozno sa zacne kamosit s nejakou spoluziackou.
Pamatam si, ze dlho som malaza kamosku doteraz moju bff. Ale akosi najma od 7.rocnika postupne pribudli dalsie dievcata, s ktorymi sme sa kamosili, dokonca aj jeden chlapec...
A keby sa dala dokopy s tými2 kamoškami co píšeš vyššie ? Tie co su tiež také trochu vylúčené?

Oprava jej 2 najlepšie kamarátky sa odsťahovali úplne mimo.