Stretávanie sa detí po škôlke

sat2012
20. feb 2017

Dobrý deň milé maminky predškolákov. Mám na Vás otázku. Ako často sa Vaše deti stretávaju so spolužiakmi zo škôlky mimo škôlky, teda po jej skončení. Dcéra má 2 x/týždeň krúžok a zvyšné 3 dni by chcela byť so spolužiačkami u nás alebo u nich a hrať sa spolu. Podľa mňa je to na 5 ročné dieťa veľa a malo by tráviť viac času s rodičmi, súrodencami a starými rodičmi. Aký máte na to názor?

katrinka8
20. feb 2017

@sat2012 - podľa mňa, ak chce, tak jej to umožni - ak je to teda v Tvojich silách zorganizovať, resp. si zabezpečiť "stráženie". Krúžok nie je zrovna spôsob, kde dieťa trávi čas s kamarátmi voľnou hrou - a dcérke ide asi skôr o to, aby sa s kamarátkami zahrala a porozprávala. Určite to nie je trvalý stav, ale napr. raz do týždňa u Vás, potom u inej kamarátky je v pohode. Veď nemusí tam byť 4 hodiny, ale tak na hodinku-dve... Tak, aby Vám ostal čas aj rodinu. My sme v lete trávili čas u starých rodičov, lebo majú dom so záhradou, po škôlke som chodievali tam skoro každý deň - a dcérka sa tam denne hrávala s kamarátkami a kamarátmi - bolo to super pre ne, majú kopec zážitkov, také to detstvo, ktoré už mnohé deti nezažijú práve kvôli organizovanému voľnému času, je pre deti na nezaplatenie. Teraz je dcérka prváčka, a ver mi, mne aj jej tie babské /detské "seansy" chýbajú, nie je na ne proste pre školu, prácu čas - ale tešíme sa na prázdniny - na varenie zázračných, magických a čarovných "letkvarov", maľovanie vodovkami na ceste, pečenie z piesku, trávy, kamienkov a kvietkov, naháňačky, skrývačky, daždivé popoludnia na terase, behanie v daždi po ulici, maľovanie po tvári a strašenie susedov, preteky bicyklov, korčuľovanie... 🙂 Nech už je jar a leto!

sense
20. feb 2017

Nuz kruzok je sice fajn ale nie je fo sposob a cas aby sa dieta volne hralo... ak je to mozne ...tak nech je dieta s kamaratkami a maju volnu aktivitu a namiesto kruzka nech je s rodinou... moja cbcela ostavat s kamaratkamk dlbsie v skolke tak chodim pre nu az o piatej.... a na cas so mnou ma celu stredu plus vikendy a pondelok ak nie som v praci...surodencov nema a dospely clovek al rodic jej myslim neda az tolko co sa hrania tyka ako deti rovnakeho veku