Ako naučiť puberťáka vstávať na budík?
Ahojte ,už dlho mám problém aby sa syn 15r. Naučil budiť na budík. Ten jeho budík zobudí mňa a nie jeho ,a mňa už to neskutočne vytáča. Mal by byť už zodpovedný a mňa to nebaví deň čo deň vstávať na jeho budík a on ho ma na háku..
Máte nejaké osvedčené budíky a rady ako ho naučiť vstávať na ten jeho budík?
Ďakujem za každú radu.
@anonym_autor o koľkej chodí spať? Mám 16 a 18r deti a od 1st zš ich nebudím, chodia do školy sami, ja som tom čase už v práci. Ak zaspia a zmeskajú bus budú mať pár vymeškaných hodín.
Do kedy ho ches vodiť za ručičky?
Mam 15 ročného. Uždávno vstáva na budík. Nemá inú možnosť. Často som už z domu ja aj muž preč.
Príde mi to ako pohodlnosť, však nemá 5
Ja som tak nechala 16 ročného min.polrok.2 x zaspal,potom už vstaval sám,vedel že ho nevzbudim
Nemame tento problem ale len z jedneho jedineho dovodu - vsetci sa zobudzame v tu istu hodinu a odchadzame z domu naraz. Kebyze sa musi zobudit sam tak by sa musel naucit, 1-2x by zaspal ale musel by si zvyknut
no v prvom rade ziadny budit ti nepomoze ak nechce vstat. takze nechaj ho parkrat zaspat a hadam na nauci zodpovednosti, kedze ju evidentne este nema vybudovanu... drzim palceky
Chodí spať s mobilom do postele? Lebo tak je aj o druhej v noci ešte hore na mobile a ráno ťažko vstáva.
@anonym_autor kúpila by som retro budík ten hlučný veľký 👍🏼😀
Nemyslím si, že je v tvojich možnostiach 15ročného ucit vstávať na budík. Nechaj ho tak, keď pár krát zaspí, možno bude zodpovednejší. Niektorí ľudia majú problém vstať na budík aj v dospelosti, zbytočne s ním budeš bojovať
Chodí spať s mobilom do postele? Lebo tak je aj o druhej v noci ešte hore na mobile a ráno ťažko vstáva.
@anonym_5b9db2 stačí vypnúť wifi o 22,00-23,00 a je vybavené, ale tiež si myslím, že tu bude príčina
@anonym_autor má aj nejaký postih, keď by nevstal, či iba lamnetuješ a zase ho v utorok zobudíš? Lebo bežne sú rodičia už v práci, keď 15 roční pubertiaci vstávajú, poprípade ešte zobudia maldších súrodencov, pomôžu im vychystať sa do školy, odvedú ich do škôlky. Máš doma rozmaznanca, nie je vedený k zodpovednosti za svoje činy
Vylej naňho ráno kýbel studenej vody, na druhý deň bude ráno už v pozore 😁
Mozno hra hry v noci na mobile?…
mm tiež ťažko vstáva. na rannej mu budík zvoní 3krát každých 5 min.
väčšinou to zobudí aj mňa - ale čo už. skúste takto tiež.
Asi sme trafili klinec po hlavičke, lebo autorka sa odmlčala
@anonym_autor normálne zobudí ma jeho budík nakrcam do izby oblejem ho a ešte ho dobre zdrbem či má 5 keď nevie vstať 🫶👌
Asi sme trafili klinec po hlavičke, lebo autorka sa odmlčala
@anonym_2bee8d si myslíš ze čakám len na modrom koniku?
@anonym_5b9db2 nie je hore ,idem spať o 23tej a on už spí
mm tiež ťažko vstáva. na rannej mu budík zvoní 3krát každých 5 min.
väčšinou to zobudí aj mňa - ale čo už. skúste takto tiež.
@deti95060810 a potom vstane ?
@anonym_5b9db2 stačí vypnúť wifi o 22,00-23,00 a je vybavené, ale tiež si myslím, že tu bude príčina
@anonym_autor má aj nejaký postih, keď by nevstal, či iba lamnetuješ a zase ho v utorok zobudíš? Lebo bežne sú rodičia už v práci, keď 15 roční pubertiaci vstávajú, poprípade ešte zobudia maldších súrodencov, pomôžu im vychystať sa do školy, odvedú ich do škôlky. Máš doma rozmaznanca, nie je vedený k zodpovednosti za svoje činy
@anonym_aed231 no áno zobudím ho ,,keďže on ide na 6tu a ja až na 8mu ...a nedá mi to proste aby prišiel neskoro
@anonym_autor o koľkej chodí spať? Mám 16 a 18r deti a od 1st zš ich nebudím, chodia do školy sami, ja som tom čase už v práci. Ak zaspia a zmeskajú bus budú mať pár vymeškaných hodín.
Do kedy ho ches vodiť za ručičky?
@anonym_2bee8d do 23tej už spí...nevodim ho za ručičky, preto som stoho na nervy,,,tak som si prišla poradiť, čo pomáha vašim deťom..
@anonym_2bee8d do 23tej už spí...nevodim ho za ručičky, preto som stoho na nervy,,,tak som si prišla poradiť, čo pomáha vašim deťom..
@anonym_autor
môjmu nepomohlo nič, zatiaľ. hodinu mu každých 5 min. zvoní budík a on spí 🙈
cez týždeň je na intráku, tam neviem kto ho budí.
@anonym_autor asi mu toľko spánku nestačí.Mna budi mužov budík aj synov🤣poznám pubertakov čo poobede po škole spia.Dnes sme vstávali 10:15 všetci
@anonym_autor Toho času som pre toho svojho zháňala budík, ktorý by ho budil búchanim po hlave 😀 Našťastie, postupne dozrel,dospel a je pokoj.Pravda, stále patrí medzi dospelých, ktorým napr.po nočnej nestačí 4-5 hod.spanok,aby dokázal fungovať, musí si pospať aj 8 hod,aby zvládol ďalšiu nočnú
@anonym_autor asi mu toľko spánku nestačí.Mna budi mužov budík aj synov🤣poznám pubertakov čo poobede po škole spia.Dnes sme vstávali 10:15 všetci
@anonym_ad1f30 cez víkend keď nemáme povinnosti tiež tak vstávame 😀
@anonym_autor Toho času som pre toho svojho zháňala budík, ktorý by ho budil búchanim po hlave 😀 Našťastie, postupne dozrel,dospel a je pokoj.Pravda, stále patrí medzi dospelých, ktorým napr.po nočnej nestačí 4-5 hod.spanok,aby dokázal fungovať, musí si pospať aj 8 hod,aby zvládol ďalšiu nočnú
@viera012345 kedy ten čas príde 😅 ?
@anonym_autor
môjmu nepomohlo nič, zatiaľ. hodinu mu každých 5 min. zvoní budík a on spí 🙈
cez týždeň je na intráku, tam neviem kto ho budí.
@mondolina asi spolubývajúci 😀 mňa to strašne vytáča...
@mondolina asi spolubývajúci 😀 mňa to strašne vytáča...
@anonym_autor nemyslím, že to je vekom (ako bolo už aj vyššie napísané). Niekto sa proste na budík nezobudí. Môj muž je tiež taký. Mohli by aj tanky padať, nevyruší ho to. Častokrát som až ja tá, ktorá ho zobudí. Najskôr teda skús zistiť, či je to jeho ignorácia budíka, alebo naozaj sa nezobudí. U nás celkom fungujú tri veci - najskôr sa otvoria žalúzie, takže je svetlo, potom ja pustím tv, alebo rádio, takže je rušno a tak sa on zobudí aj na svoj budík. Ak je situácia, že vstáva skôr, tak si nastaví aj 10 budíkov (každé 2 minúty) a často ho aj tak musím ja zobudiť. Proste nevníma ten budík. A nie je to chcené.
@anonym_autor nemyslím, že to je vekom (ako bolo už aj vyššie napísané). Niekto sa proste na budík nezobudí. Môj muž je tiež taký. Mohli by aj tanky padať, nevyruší ho to. Častokrát som až ja tá, ktorá ho zobudí. Najskôr teda skús zistiť, či je to jeho ignorácia budíka, alebo naozaj sa nezobudí. U nás celkom fungujú tri veci - najskôr sa otvoria žalúzie, takže je svetlo, potom ja pustím tv, alebo rádio, takže je rušno a tak sa on zobudí aj na svoj budík. Ak je situácia, že vstáva skôr, tak si nastaví aj 10 budíkov (každé 2 minúty) a často ho aj tak musím ja zobudiť. Proste nevníma ten budík. A nie je to chcené.
@gab1sol ja som si cez prázdniny uvedomila ako funguje psychika😆keď sme nemuseli vstávať vôbec ma muzov budík nezobudil, lebo som vedela, že nevstavame do školy.Ked vstávame počujem aj jeho budík a môj cez školský rok zvoní o 10 min neskôr.

@anonym_autor Nechat ho být. Zaspí? Má problém. Udělá to párkrát, bude vědět.