Ako pomôcť 12-ročnému s ADHD, ktorý je šikanovaný?
Pekne zdravím, môj syn má 12 rokov, ADHD, tým, že je nesústredený nestíha je aj v škole šikanovaný a nie obľúbený a ešte k tomu veľký "negativista" je sám - "iný". Trošku ho nezvládam a ešte striedavá starostlivosť , ktorá nie je výhra. Nič iné si neželám len , aby bol šťastný a neviem ako na to, lebo on sám zo seba je veľmi nešťastný. Rada by som ho dala vyšetriť , ale nenašla som cestu, ktorá by ma pritiahla , nakoľko nie som stotožnená s dnešnou medicínou, ale nie som úplný odporca. ĎAKUJEM
@zp74 nebol vyšetrený? Ako vieš, že ma adhd? Ak áno, kľudne ste mohli riešiť integrovanú triedu, alebo začlenenie tam, kde nebude jediný, dnešné deti sú zákerné, nevedia prejaviť empatiu, radi poukazujú na niekoho, kto vyčnieva.
Treba začať od lekárov a trošku im dôverovať. A možno potom aj na súd, skúsiť zrušiť striedavu, ale to by ti dala aj psychologička možno odporúčanie, čo riešiť ako prvé. Držím prsty, hlavne to začať riešiť a nepozerat sa len ako trpí, ale riešiť.
To si mu nejakú diagnózu vymyslela,alebo je diagnostikovany? Mat rôznu aj negativnu povahu a nesustredit sa a neexcelovat v skole nie je predsa automaticky toto..
Kto ho diagnoatikoval? Máte odporúčania pre školu?
@vyrovnanaosoba d
@luccija nedostatok asistentov
@januska12323 škola neberie na vedomie, oslobodenie od diktátov, väčšina učiteľov chce jednotkárov
@zp74 ale, ak je vyšetrený a máš na papieri, že má mať asistenta tak záleží na tebe ako budeš tlačiť.U násv škole všetci čo potrebovali dostali.Ved tým má zlé známky, má nízke sebavedomie atď to ani ja by som nechodila rada do školy.raz, keď psychológ, špeciálny pedadog napíše, že ma písať iba doplnovacky tak tak písať bude.Bola si s ním na diagnostike?
všetkým Vám ďakujem za psychickú podporu - zostáva to v rukách vesmíru, 🙂
áno len niekedy odozva zo strany učiteľov je naozaj neprofesionálna a ešte k tomu, ked triedny učiteľ bude riaditeľ, aj diagnostické centrum telefonovalo do školy..... ale ked si niekto na niekoho "zasadne" nepomôže nič, /niektoré deti sú proste iné - neprítomné, v čom nevidia zmysel nebudú učiť, v inom vynikajú/ ľudskosť v dnešnej dobe funguje veľmi málo, preto to riešim "útekom" 🙂
Ja by som skôr potrebovala doporučiť nejakého dobrého psychológa - alternatívneho

A psychoterapiu nechceš skúsiť? Možno by synovi dobre padlo sa porozprávať s niekym úplne cudzím a zároveň s niekym kto by ho aj niečo naučil