Ako pomôcť dcére po neprijatí na gymnázium?
dcera chcela ist na zdravotnu skolu ma dve trojky navysv.uz 3roky hovori ze chce byt zdravotnicka laborant a zrazu sa s kamaratkou dohodli ze skusia gymnazia dve prihlasky .na ziadne ju nevzali a teraz je nestastna ze sa nemoze hlasit na zdravotnu tam uz je plny stav.chcem sa opytat ci je mozne si dat prihlasku nabuduci rok na zdravotnu skolu do prveho rocnika ak teraz nastupi na akukolvek skolu do prveho rocnika.dakujem
@wwjulka mrzí ma to. Možno na to nemá. Skúsila si sa s ňou porozprávať aj o inom odbore?
Jedno je ,kam idú kamošky, druhá vec ,na čo má.
Keď pôjde na gympel (trojkarka) bude mať štvorky.
Je to výberovku na vysokú školu.
Moja dcéra vedela, že mala dobré známky, ale z matiky vždy 3.
Vysvetlila som je:j: gympel je výberovka !
Priemyslovky a iné technické školy, nie sú pre ňu, keďže je humanitne zameraná.
Nakoniec si vybrala Pedagogickú školu (aj keď ja som radšej za remeslo, alebo odbor, ak by nechcela ísť na výšku.)
Ale ona sa toľko učila biológiu a sklovinu, až som ja nechápala....
Zobrali ju na obidve nad čiarou...ale len preto, že to ona chcela....
Nech porozmýšľaj nad odborom....
keby to bolo na tebe hovoris o remesle aku skolu by si jej vybrala ty
@bambulka224
o tom ci moze ist o rok na prijimacky rozhoduje riaditelka a vyzera ze je dost razna ked niekto vymysla ako my a zial nevie na co ma a na co nie tak myslim ze nemame sancu mozno buduci rok jej budem volat ale tam by musela ist do prveho rocnika lebo by jej to ucivo chybalo takze ked nepojde zo zdravotky asi sa s nou ani nebude zaoberat
@wwjulka Normálne môže ísť zase o rok na prijímačky a keď ju zoberú, pôjde do prvého ročníka. Poznám chalana, tento školský rok bol prvák, prestúpil z jednej technickej školy na druhú a v máji bol na prijimáčkách a od septembra nastupuje na už pre neho tretiu SŠ úplne iného druhu.
@anomylka Dve trojky sú v dnešnej dobe úplne v pohode čo sa týka gymnázia a tak isto zdravotná. Majú prijímačky z bio a sjl a ak má dieťa trojky napr. mat, fyz , tak nemusí problém sa tam dostať.
@motherofflower ona ma dve 3matika a sjl presne predmety s coho robila skusky kde som rozum mala😨
Podali ste odvolanie, keď jej prišlo, že ju ani na jednu neprijali? Keď dáte odvolanie a uvoľní sa miesto (keďže je veľa žiakov, ktorí si dali prihlášky na viacero škôl a nemusia nastúpiť na tú, kde chce ísť ona) tak ju môžu prijať dodatočne.
A ako už tu niekto spomínal, prestúpiť sa dá v septembri bez nejakých testov. Ja som tak získala troch nových spolužiakov a o štyroch zas prišla prve dva týždne na strednej škole. Čiže stačí, že niekam nastúpi a potom zavolať po prvom týždni v škole na tú zdravotnu, kam chcela ísť, či sa neuvoľnilo miesto.
@papaya1234 ako zistis ze prve dva tyzdne skolskeho roka maju v nejakej skole volne miesto?
@papaya1234 ako zistis ze prve dva tyzdne skolskeho roka maju v nejakej skole volne miesto?
@wwjulka bohuzial, presne takto to dopadne,ak dieta,ktore na to nema znamky sa hlasi na nevhodnu skolu. Je to aj tvoja chyba,ze si jej nedohovorila a nedali ste druhu skolu ,,na istotu,,. Teraz hold smola.bude musiet tam,kde bude volne.moja dcera min.rok tiez spekulovala,ale ja som jej dala 1 skolu podla mojho vyberu. Ona mala 3 skoly a ani na jednu ju nevzali. Az na odvolanie na tu mnou vybranu. A nakoniec je spokojna. Netrebalo spekulovat. Ty ako matka si ju tiez mohla usmernit,ze na to nema
Tak to bola riadna hlúposť s 3 z profilových predmetov ísť na gympel.Prepac, ale je to tvoja vina , ze si decko nevedela usmerniť. A co ste ďalej plánovali po gympli ? To nemáte na škole žiadnu poradkyňu , či ste kaslali na jej rady?
no asi som chybu neurobila dceru prijali na ine gymnazium posledne kolo dopadlo uspesne a dnes ma moja dcera vyborny kolektiv a znamky jednotky dvojky takze ak sa vam to stane niekomu inemu nevesajte hlavu v poslednych skuskach je iba zopar deti a ak sa dieta pripravuje tak uspesne😀
no asi som chybu neurobila dceru prijali na ine gymnazium posledne kolo dopadlo uspesne a dnes ma moja dcera vyborny kolektiv a znamky jednotky dvojky takze ak sa vam to stane niekomu inemu nevesajte hlavu v poslednych skuskach je iba zopar deti a ak sa dieta pripravuje tak uspesne😀
@wwjulka Tesim sa s vami, ze to dobre dopadlo.

@wwjulka mrzí ma to. Možno na to nemá. Skúsila si sa s ňou porozprávať aj o inom odbore?
Jedno je ,kam idú kamošky, druhá vec ,na čo má.
Keď pôjde na gympel (trojkarka) bude mať štvorky.
Je to výberovku na vysokú školu.
Moja dcéra vedela, že mala dobré známky, ale z matiky vždy 3.
Vysvetlila som je:j: gympel je výberovka !
Priemyslovky a iné technické školy, nie sú pre ňu, keďže je humanitne zameraná.
Nakoniec si vybrala Pedagogickú školu (aj keď ja som radšej za remeslo, alebo odbor, ak by nechcela ísť na výšku.)
Ale ona sa toľko učila biológiu a sklovinu, až som ja nechápala....
Zobrali ju na obidve nad čiarou...ale len preto, že to ona chcela....
Nech porozmýšľaj nad odborom....
@bambulka224 Hej presne tak... Inak netreba sa báť, na obyčajnú VŠ (nie technickú a pod) sa dá v pohode dostať aj zo SOŠ. Ja som napr. išla z knihovníckej na VŠMU :D Vaša môže na Pedagogickú alebo nejakú humanitnú. Moja chce z tej OA buď ekonomickú alebo humanitnú. Stačí sa len učiť dobre na prijímačky, je jedno z čoho bude mať maturitu.