icon

Ako pomôcť synovi nezvládajúcemu školu?

28. máj 2025

Dobrý deň,
Prosim vas.. Potrebujem nejake rady.. Povzbudenia.. Hocico lebo uz som zufala...
Syn je prvak na SŠ.. Znamky nema ktovie co.. Ale teda teraz na konci roka to zacal flakat .. Zle znamky .. Prepada z niekolkych predmetov... Ja teda neviem co mam robit lebo darmo my opakujem nech sa uci.. Nech si znamky opravi.. Vzdy len lovie ze si to opravi.. Ale skutek utek...teraz mu hrozi a to je velka pravdepodobnost ze prepadne 😒 ja som z toho riadne smutna.. Lebo som sa ho hned od zaciatku ako nastupil do skoly pytala ci ho ta skola bavi.. Ci je mu tam dobre.. Jeho odpoved bola ze ho bavi.. Ze to je v pohode a tak...lenze teraz vidim ze on by do nej najradsej ani nesiel.. Len nevie na aku inu skolu.m nic.. Najlepsie keby nesiel na ziadnu podla neho 😒 lenze nema vlastne ukoncenu ani povinnu skolsku dochadzku .. On si to vobec neuvedomuje..
Uvediem este ze navstevujem s nim aj psychologixku.. Aj psychiatricku kvoli depresii a uzkostnym stavom.. Uziva aj AD..
Neviem ako mam postupovat.. Co teraz robit kedze sa zatal a nikto s nim nepohne..
Este dodam.. Do skoly dochadza kazdy den.. Na intraku nechcel byt.m byva u mojej mamy lebo to ma blizsie... Jeho otec to nejako neriesi.. Skor sa vyjadril ze ked si neda povedat tak nech prepadne... Moj manzel ( teda nie jeho bio otec) to vlastne dava za vinu mne lebo ze som nebola na neho dost prisna.. Ze som mu mala zrusit vreckove.. Atd.. Lenze to je ten problem ze sym by sa este viac zatal a uz vobec by nechcel spolupracovt.. Tazko na neho vyvijat natlak lebo to mu zasr nerobi dobre psychicky.. Ja uz fakt neviem ako dalej.. Co mam robit?? Keby chce ist aspon na nejaku ucnovku aspon.. Ale to nie.😭.dakujem

. .. A Terqz

milanemila
28. máj 2025

Vsak ale vobec nepises, ze by ste mu aspon nejake doucovanie zabezpecili, alebo mu s ucenim pomohli. Chalan na antidepresivach v puberte a este ani nebyva s rodicmi, ale je supnuty u babky, mozno este nejaky problem v kolektive a nie je sa vobec preco divit ze to vzdal 🤷🏼‍♀️ pises ako to on vzdava, on nezvlada a on nechce, mne chyba hlavne aj nejaka iniciativa zo strany rodicov a nie ze ma problem v skole, tak teda nech ide na nejaku ucnovku 🙈 chudak chlapec fakt…

lilianka28
28. máj 2025
@simca06022011

@lilianka28 tak moze pomahat rodicom, babke, susede hocikomu

@simca06022011 Tak ale potom to nenazývať brigáda, ale výpomoc.

simca06022011
28. máj 2025

tak syn sa podla vsetkeho zabava s kamosmi, alebo inak... v meste mu je fajn. To kde byvate, ze dochadza dve hodiny do bb? nemali ste skoly na vyber na blizku? Ja by som nesuhlaisla s byvanim u babky - aj tak musi dochadzat. Isiel by na intrak a ma to pri skole. babka aj tak nema na jeho vychovu vplyv. nejde na internat = nejde na tu skolu. Z intraku v piatok domov.

Ty nemozes spravit nic, len mu pripomenut ake dosledky ma jeho neucenie, ze proste prepadne. A seriozne vazne, by som mu bez kecov vybrala v skolu v okoli a h***o by ma zaujimalo co chce. To by som mu povedala, neopravi si. Pojde na tie skoly v okoli, je moja povinnost zabezpecit aby dokoncil strednu skolu. Vybrali si tuto skolu, neuci sa = mal sancu. cely svet sa z neho nepotentuje a nevidim dovod aby ste sa nervili kvoli sttredoskolakovi. Ma dva tyzdne na opravu. LENZE ak je aj on introvert a v skole pred vyucujucimi taky "utiahnuty", tak sam sa ani neozve ze si chec nieco spravit... a este ak ma kolektiv, kde je frajerina sa neucit, co je u pubertakov bezna vec. On mal mat doucko davno a s dianozou aku ma, mal byt pod dozorom... a malo sa riesit, ci vobec je nutne aby lieky bral atd.

ANo otec by to tiez mohol skusit, a aj by mohol ist do skoly s nim vybavit veci... ked ty to nevies. Aj mu otcovsku po hube dat ak treba, aby sa prebral, lebo mu ide o buducnost... ale tazko podla reakcie ktoru si pisala povedat, ze aky ma on k tomu postoj. Aky ma na syna vplyv, ako vybavuje veci a je akcny... mozno by mu pomohlo keby u neho aj pobudol istu chvilu (moja sestra robila "reparat" na strednej, tiez flakacky ucenia a problemy, a toto ju dalo do laty, otec ju na tie skusky vsekto naucil, kedze pred mamou prskala furt).
Ja napr sa odmietam s takto velkymi detmi bavit v rukavickach a cukrovat, za chvilu budu dospeli, co im treba vysvetlovat? nechce = ok, dosledky bud. Neustale ospravedlnovat... a riesit ze chudacik ma to a ono.. no ano ma, nema pravidla, nema nic, a podla vsetkeho aj makki rodicia su na neho.

autor
28. máj 2025
@milanemila

Vsak ale vobec nepises, ze by ste mu aspon nejake doucovanie zabezpecili, alebo mu s ucenim pomohli. Chalan na antidepresivach v puberte a este ani nebyva s rodicmi, ale je supnuty u babky, mozno este nejaky problem v kolektive a nie je sa vobec preco divit ze to vzdal 🤷🏼‍♀️ pises ako to on vzdava, on nezvlada a on nechce, mne chyba hlavne aj nejaka iniciativa zo strany rodicov a nie ze ma problem v skole, tak teda nech ide na nejaku ucnovku 🙈 chudak chlapec fakt…

@milanemila ako som uz pisala.. Ja som.ho?nesupla k mojej mame za to ze by som sa ho chcela zbavit.. Ale kvoli dochadzaniu do skoly ze ma blizsie.. Ja som sa ho stale pytala ze ci pride domov na vikend.. Ale ked nechcel tak co som ho mala ako prinutut..mama tiez mi vravela zeci ho ma vyhodit na vikend aby siel domov alebo co.. Ja som mu stale nukala pomoc pri uceni.m ale odmietal.. Takze nie ze by som ja nechcela mu pomocr.m odo mna tu pomoc moze mat ked si povie hocikedy.m proste to odmieta.. A tiez som pisala ze ked na neho vyvijam tlak ze musi to a musi to tak sa zatne a to je este horsie... Ono lahko sato hovori.. Tiez som mala taketo myslienky pred ru pred pisali mamicky ako ich nepocuvaju pubertalne deti.. Az do chvile kym to neprezivam aj ja.. Stale ked aj ideme ku psycho sa ho pytam.m ci nechce prist domov.. Ci nechce pomoct s ucenim.. Proste povie nie..m a dovod?? Onnechce ist domov.m on sama dobre u starkej..

procrastique
28. máj 2025

Ja osobne by som ho nechala prepadnúť. A hneď následne by som mu vyúčtovala, že koľko bude prispievať na jedlo, nájom a aké práce ho čakajú doma. Ukázala mu stránky, kde sa ponúkajú práce, pomohla mu urobiť CVčko a nech si hľadá prácu, nech niekde nastúpi.
Zrazu zistí, že sa mu nedarí nájsť prácu a ešte k tomu sa mu bude pomaly tvoriť "dlh" , možno vďaka tomu precitne.
Prípadne ak nie, tak počas jedného roka, kde bude otročiť ako posledná mulica sa mu určite spojí dve a dve aj keď má nižší intelekt.

unicornlady
28. máj 2025

Možno že doma ( u vás doma) sa necíti až tak doma, keď jeho otec nie je jeho pravý otec.
Aký majú vzťah?

lussy1810
28. máj 2025

To ze sa mu nic nechce nevie co chce robit nevie sa rozhodnut kam do skoly nechce sa ucit v tomto veku je normalne ale treba sa zamysliet hlavne ci bol taky aj predtym nez zacal brat antidepresiva. Pretoze toto vsetko mozu sposobovat antidepresiva pretoze antidepresiva oblbuju mozog celkovo ten mozog utlmuju cize skor by som zacala zmenou doktora zmenou liekov a celkoveho stavu dietata pretoze on este dieta v podstate je aj ked velke a nieje vhodne dlhodobe pouzivanie antidepresiv pre dieta.

autor
28. máj 2025
@unicornlady

Možno že doma ( u vás doma) sa necíti až tak doma, keď jeho otec nie je jeho pravý otec.
Aký majú vzťah?

@unicornlady no nemaju dobry vztah lebo muz bol na neho vzdy prisny a tym padom sa mi buril stale viac... Takze asi tak..

autor
28. máj 2025
@lussy1810

To ze sa mu nic nechce nevie co chce robit nevie sa rozhodnut kam do skoly nechce sa ucit v tomto veku je normalne ale treba sa zamysliet hlavne ci bol taky aj predtym nez zacal brat antidepresiva. Pretoze toto vsetko mozu sposobovat antidepresiva pretoze antidepresiva oblbuju mozog celkovo ten mozog utlmuju cize skor by som zacala zmenou doktora zmenou liekov a celkoveho stavu dietata pretoze on este dieta v podstate je aj ked velke a nieje vhodne dlhodobe pouzivanie antidepresiv pre dieta.

@lussy1810 uz tuto psychiatricku sme mali problem najst.m boli sme radi sme sme nasli a hlavnr ze brala pacientov novych.

abbey1
28. máj 2025

Dieťa v puberte a na liekoch nemôžeš odložiť k babke a pýtať sa, či láskavo pôjde domov na víkend a či sa láskavo bude učiť. Také dieťa treba mať doma pod dohľadom a pracovať s nim.
Urobili ste vy ako rodičia veľkú chybu a tu v odpovediach zasa len samé výhovorky vás rodičov.

lussy1810
28. máj 2025

Len vies treba rozlisit ci je to lekar ktory pomaha snazi sa ponuka rozne terapie alebo len lekar ktory sa porozprava chvilu a supne rovno antidepresiva a tie oblbnu mozog. Lebo on je este stale dieta a tym ze mu zakazes pritlacis nanho tak sa zatne utecie povie ze mu nikto nerozumie a mozno ani on sam nevie preco je vlastne taky lebo ten mozog je vlastne utlmeny a tak isto zalezi aj na tom ake davky antidepresiv ma. Kebyze nema lieky tak ti poviem nechat tak nech dokonci povinnu dochadzku a nenutit raz ho to dobehne ale v tomto pripade by som sa na to pozerala aj z pohladu liekov

lulana79
28. máj 2025

Žiadosť o prestup na školu posielaš mailom na školu, na ktorú by chcel prestúpiť. Ak majú miesto, vezmú ho, ale teda nesmie prepadnúť na konci šk. roka, lebo jednou z podmienok prestupu je úspešné ukončenie šk.roka. Takže nemusíš ty telefonovať. Keď tak ti zo školy potom zavolajú. Ono sa to dá riešiť aj na začiatku roka, ak by mal náhodou komisionálne skúšky v lete, tak o prestup požiadate v septembri. Syn prestupoval na polroka, ukončil prvý polrok v starej škole a druhý už začal na novej. Do dvoch týždňov potom robil rozdielové skúšky z predmetu, ktorý na starej škole nemal. Ten prestup nie je žiadna veda. Ak riaditeľ má v ročníku voľné miesto, žiaka prijme

cimage
28. máj 2025

Ja by som tej konkretnej skole az taky velky vyznam nedavala. Ved kolko ludi robi v obore, ktory vystudovali? Moja kamoska VS vzdelana krajala salamy v supermarkete. Druha chemicka robila roky kucharku, lebo ju to viac bavilo a naplnalo. Ked tak rozmyslam, tak mozno 3ja robia to co studovali a bavi ich to. Dokonca byvala spoluziacka strednu ani nedokoncila a isla do zahranicia. Rodicov skoro porazilo a doteraz sa nevratila. Ma tam rodinu a skolu si robila tam.
Nech si urobi hocijaku skolu a potom ked uz bude vediet co chce, tak si porobi kurzy, vyssie vzdelanie, atd. Vzdy sa da dopracovat k svojim snom. Cim zlozitejsie to bude, tym viac si to bude vazit.

autor
28. máj 2025
@abbey1

Dieťa v puberte a na liekoch nemôžeš odložiť k babke a pýtať sa, či láskavo pôjde domov na víkend a či sa láskavo bude učiť. Také dieťa treba mať doma pod dohľadom a pracovať s nim.
Urobili ste vy ako rodičia veľkú chybu a tu v odpovediach zasa len samé výhovorky vás rodičov.

@abbey1 uz som to pisala ze som ho ku starkej neodlozila ani nesupla 😒 je tam kvoli dochadzaniu do skoly... AD ma od januara..

lucya89
28. máj 2025

A ake znamky mal na zakladnej skole? Preco neriesil inu skolu len tuto si vybral? Ake dovody mal na vyber tejto skoly? Nebol to len lakavy internat s umyslom vypadnut z domu? Ako sa spraval v poslednom rocniku na zakladnej skole? Skusme takto od zaciatku. S dietatom treba stale komunikovat.. skus k nemu sadnut, nie vycitkovo ale priatelsky pod ukaz mi mas poznamky , comu nechapes mozem sa pozriet,co preberate. Vezmi ho mozno na burger , do kina a trav s nim cas.Jasne zo zaciatku bude mozno hundrat ale neskor bude rad. Kazdy robíme chyby, len treba v prvom rade zmeniť prístup. Zaujimaj sa. Postupne sa ti otvori. Potrebuje doveru,oporu,ochranu.
Píšem v rychlosti z prace tak sorry za gram.chyby.

autor
28. máj 2025
@cimage

Ja by som tej konkretnej skole az taky velky vyznam nedavala. Ved kolko ludi robi v obore, ktory vystudovali? Moja kamoska VS vzdelana krajala salamy v supermarkete. Druha chemicka robila roky kucharku, lebo ju to viac bavilo a naplnalo. Ked tak rozmyslam, tak mozno 3ja robia to co studovali a bavi ich to. Dokonca byvala spoluziacka strednu ani nedokoncila a isla do zahranicia. Rodicov skoro porazilo a doteraz sa nevratila. Ma tam rodinu a skolu si robila tam.
Nech si urobi hocijaku skolu a potom ked uz bude vediet co chce, tak si porobi kurzy, vyssie vzdelanie, atd. Vzdy sa da dopracovat k svojim snom. Cim zlozitejsie to bude, tym viac si to bude vazit.

@cimage no ved ja to tak aj chcem
.nech uz spravi hocaku skolu.. Len nech ku dokonci.. Ja som mu to aj vravela viackrat ze to ze pojde za elwktrikara neznaci ze to aj musi robit.. Ale nejako muto asi nedoslo .m

abbey1
28. máj 2025

Nechápeš. Je vo veku a s problémami, kedy má byť pod dohľadom. Proste ste urobili chybu a nechali ste to zájsť ďaleko. Bolo to treba začať riešiť okamžite. A zdá sa, že sa chceš len vykecať, ale reálne neriešiť.

autor
28. máj 2025
@lucya89

A ake znamky mal na zakladnej skole? Preco neriesil inu skolu len tuto si vybral? Ake dovody mal na vyber tejto skoly? Nebol to len lakavy internat s umyslom vypadnut z domu? Ako sa spraval v poslednom rocniku na zakladnej skole? Skusme takto od zaciatku. S dietatom treba stale komunikovat.. skus k nemu sadnut, nie vycitkovo ale priatelsky pod ukaz mi mas poznamky , comu nechapes mozem sa pozriet,co preberate. Vezmi ho mozno na burger , do kina a trav s nim cas.Jasne zo zaciatku bude mozno hundrat ale neskor bude rad. Kazdy robíme chyby, len treba v prvom rade zmeniť prístup. Zaujimaj sa. Postupne sa ti otvori. Potrebuje doveru,oporu,ochranu.
Píšem v rychlosti z prace tak sorry za gram.chyby.

@lucya89 tak mal tie 3ky... Mas 4ku jednu.. Ale teda pomahala som mu s ucenim.. Ma SS pprvy polrok mal celkom fajn znamky.. Na jeho pomery.. 2ky..3ky ale uz aj 4kuly.. Hlavne ta fyzika aj matika... A chcel tam ist lebo nevedel ze kam by siel ani co by chcel robit.m ale raz mu jeden nas znamy navrhol nak ide za elwktrikara.m a tak sa toho chytil ze inu skolu ani kukal.m to znamena ze sam tam chcel ist.. My sme ho netlacili do skoly ktoru mechcel... Akurat som mu navrhla este kam moze ist.. Aj u nas vmeste ale to nechcel..

autor
28. máj 2025
@abbey1

Nechápeš. Je vo veku a s problémami, kedy má byť pod dohľadom. Proste ste urobili chybu a nechali ste to zájsť ďaleko. Bolo to treba začať riešiť okamžite. A zdá sa, že sa chceš len vykecať, ale reálne neriešiť.

@abbey1 ja som sa snazila robit tak ako mi radila ak psycjologicka.. Ze pokial mi je dobre u starkej nemam na neho vyvijat tlak a nasilu ho brat domov.. Proste som si myslela ze v danej chvili je to spravna vec.. Akoze pokial ai to nezazila tak nevies... Bohuzial.. Ja som si taketo tiez nieoedy myslela ze co si rodic nevie dat rady s deckom.m hold su aj?deti ktore ked sa zatnu s nimi nepohme nic .m

abbey1
28. máj 2025

Tak sa kľudne ospravedlňuj ďalej To synovi určite pomôže.
Sama mam deti, a nie jednoduché. Plus s deťmi v tom veku pracujem. Základ, ktorý potrebujú, je stabilné zázemie, vedenie od rodičov a dohľad, pokiaľ nie sú dostatočne zrelí fungovať sami. S deťmi je to každodenná práca. Nie každé vie v tom veku zvládnuť napr už len ten internát. Tvoj syn zrazu zostal bezprízorne u babky. Ani na tie víkendy nechodil domov. Tak ľahko zišiel z cesty. On potrebuje byť s rodičmi, ktorí mu denno denne budú prejavovať lásku, podporu, ale ho i smerovať.
Vieš, už len to, že poradiť výber správnej školy. Nie donútiť na akú nechce, ale nasmerovať ho, aby vybral rozumne niečo, čo bude zvládať, kde nebude problém s dochádzaním.
Zatiaľ od teba čítam iba: on chcel, on nechcel, on nevedel, nevie,... Ale v danom veku mnohé deti potrebujú racionálny prístup rodiča a otvorenú komunikáciu a nie ponechať všetko rozhodovanie na nich a následne ich kroky ani ne sledovať.

simca06022011
28. máj 2025
@lilianka28

@simca06022011 Tak ale potom to nenazývať brigáda, ale výpomoc.

@lilianka28 brigáda je sj robota v záhrade u nas 😂

maranco
28. máj 2025

Pozrite si https://www.sluzbyzamestnanosti.gov.sk/pracovne... daj tam filter základné vzdelanie a vaše okolie, či by ho niečo z toho zaujalo. Aby sám pochopil že bez strednej školy bude mať obmedzený výber zamestnania.

simca06022011
28. máj 2025

Keby som čakala kým moja dcéra povie co chce, prišla si vypýtať pomoc a nebodaj potrebovala niečo do školy doručiť, tak neviem kde by sme skončili. Nikdy nič sa nedeje, nič nepotrebuje, nechce... dieťa potrebuje pevnú ruku v určitých veciach, racionálneho rodica inak je " stratene", chyba mu istota. To je fakt. Nie jeden psychológ povie ze voľná výchova, rešpektujú výchova = to nie je nechať dieťa robiť čo chce, kedy chce.

autor
28. máj 2025
@abbey1

Tak sa kľudne ospravedlňuj ďalej To synovi určite pomôže.
Sama mam deti, a nie jednoduché. Plus s deťmi v tom veku pracujem. Základ, ktorý potrebujú, je stabilné zázemie, vedenie od rodičov a dohľad, pokiaľ nie sú dostatočne zrelí fungovať sami. S deťmi je to každodenná práca. Nie každé vie v tom veku zvládnuť napr už len ten internát. Tvoj syn zrazu zostal bezprízorne u babky. Ani na tie víkendy nechodil domov. Tak ľahko zišiel z cesty. On potrebuje byť s rodičmi, ktorí mu denno denne budú prejavovať lásku, podporu, ale ho i smerovať.
Vieš, už len to, že poradiť výber správnej školy. Nie donútiť na akú nechce, ale nasmerovať ho, aby vybral rozumne niečo, čo bude zvládať, kde nebude problém s dochádzaním.
Zatiaľ od teba čítam iba: on chcel, on nechcel, on nevedel, nevie,... Ale v danom veku mnohé deti potrebujú racionálny prístup rodiča a otvorenú komunikáciu a nie ponechať všetko rozhodovanie na nich a následne ich kroky ani ne sledovať.

@abbey1 a ako mu mam poradit na aku skolu ma ist ked to sam nevie??? Ja som mu navehla kuchar casnik...je to u nas v meste..nechce...
U nas potom odbory ako murar... Mechanik lesnich strojov... Kadernik... Cukrar pekar.. Este tu si ho viem predstavit.. Skoly ako nejaky grafik.. Lesnicka skola si to veru predstavit neviem... Tak co mam ako robit??? Ja mu mozem len dat na vyber.. Ale nemozem ho nutit ze ma ist za mechanika leanych strojov ked to nechcd.. Tuto skoly kde chodi si vybral sam a ch el tam ist.. Takze som ani nerozmyslala ze mu nahovorim nejaku inu... Aj psyxhologicka to schvalila.. Ze konecne nieco kde bude nieco vediet a nie len it.. Gympel a tak.. Ja stale konzultujem s doktorkou co mam robit.. Ako sa mak ku tomu postavit... Lenze podporu u mojho muza nemam.. U jeho otca to tiez nie je ktovie co... Takze skm na to sama.. Tak sa radim aspon s tou dr..bohuzial nie som ten typ co si hravo vie poradit s kazdym problemom a s prehladom.. A keby na to serkam tak neriesim ziadnu psychologicku..psychiatricku..nerieism nic .. Ani znamky ani spravanie..

gagik
28. máj 2025

No nic s nim,bude z neho v lepšom pripade robos- ako hovoria češi “žluta vesta taky cesta” v horšom pripade asocial….

simca06022011
28. máj 2025

tak dost zle sa ucil aj na zakladnej... napriek uceniu s tebou. Cize ja by som povedala,ze ty sa s nim vobec ucit nemozes. Jemu treba doucko u niekoho kto ho to aj vie doucit. Trojky na ZS su podla mna zle znamky dost.. jedna 4..
Na gympel vobec nema, cize to ani nie je na diskusiu, ci bude nieco zo skoly mat alebo pojde na gymnazium. Odbornu skolu nedava, mat fyz sj... ale tazko povedat, ci nechape, nevie,a lebo sa len neuci... neskusali ste nejake testovanie v nejakom cpap?
Musis poziadat proste o pomoc otca. Ty sa skryvas za psychologicku, sama nic nezmozes.

simca06022011
28. máj 2025

Inak mne odporucila vcera dentalna hygienicka toto: https://www.tvojspace.sk/banska-bystrica/ len tak medzi recou 🙂
:D pozrite, skuste... maju krieroveho poradcu, vraj ma par stretnuti s dietatom, rozpravaju sa o kadecom, co by ho bavilo robit atd = proste nasmeruje sa na skolu/pracu. Ked s tebou sa nebavi chalan, s tebou sa nevie ucit, tak proste musis najst externych ludi, s ktorymi sa bude bavit, budu mat na neho vplyv pozitivny. Nie len psychologicka.

sidicek
28. máj 2025

Ty si nepoznáš dieťa keď mu nevieš ani tu školu poradiť? To ho ovplyvňuje nejaký známy co ho náhodné stretol?Ako sorry, ja mam bezproblémové dieťa ,ale na intrak a nieto ešte k babke by som ho nedala, ved také dieťa potrebuje dennodenne vedenie , záujem kontrolu .A aby ani cez víkend neprišiel domov keď ma známky na prepadnutie a AD? Mne to príde, ze vas to dieťa veľmi nezaujima ,len teraz keď už ho idú vyhodiť, tak rýchlo treba poriesit.Tvoj súčasný muž sa snažil byt prísnejší a on sa zdekoval nech ma pokoj a ty si ho v tom ešte podporovala.

alenka58
28. máj 2025

on nechce byť s vami, lebo sa necíti "doma" dobre a to je zrejme dlhodobá záležitosť len si si to neskoro uvedomila, dala si prednosť partnerovi pred synom, ktorý si s ním nerozumel, určite by som sa teraz starala o syna prioritne po každej stránke, ty iba chceš nech niekde funguje ale v tejto fáze treba toho viac spraviť

autor
28. máj 2025
@sidicek

Ty si nepoznáš dieťa keď mu nevieš ani tu školu poradiť? To ho ovplyvňuje nejaký známy co ho náhodné stretol?Ako sorry, ja mam bezproblémové dieťa ,ale na intrak a nieto ešte k babke by som ho nedala, ved také dieťa potrebuje dennodenne vedenie , záujem kontrolu .A aby ani cez víkend neprišiel domov keď ma známky na prepadnutie a AD? Mne to príde, ze vas to dieťa veľmi nezaujima ,len teraz keď už ho idú vyhodiť, tak rýchlo treba poriesit.Tvoj súčasný muž sa snažil byt prísnejší a on sa zdekoval nech ma pokoj a ty si ho v tom ešte podporovala.

@sidicek si predstav ze nie lebo jeho nebavi nic konkretne.m nie kazdedietavie co chce.. Apropo.m od 8.triedy vedel ze chce ist zaelektrikara... A ja som ho vtom podporovala.. Takze sorry.. Teraz som mu tiez navrhla nak ide na kuchar casnik kedze si nasiel pracu ( mozno ho vemu mozno nie.m) ako casnik.. Takze tak.. Ako este ked bol 8 sme chodili na burzy strednych skol.m aj v 9.triede... Sme pochodili kazdu jednu... A proste on sa upol na tuto jed u tak co som mala akoze robit??? A neni sam co byva u starych rodicov a chodi odtial do skoly... Poznam nielko takych pripadov.. Aj takeho co ma tiez psych.problemy a chalanbyva u babky.. Lebo nevie vychadzat s bratom .. Takze asi tak... Dokonca v jednom vchode ako byva moj syn u mojej mamy... A ano.. Radim sa so psycho kedze sama neviem co mam robit.m tak pardon ze aspon takto to skusam..m a hej
M moj muz bol na neho prisny od zaciatku.mm a ti poviem ze skor to mojmu synovi uskodilo ako ho prijimelo sa nad sedou zamysliet a struhat dobrotu.. Myslis ze keby to pomahalo ze by som b tom nepokracovala??? Ach jaj..