icon

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?

26. okt 2024

A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
gribka1
28. okt 2024

@julca777 Vieš čo, ak by ste vy kresťania boli takí dobrí, ako vám vaše náboženstvo píše, už je raj na zemi, minimálne na slovensku. Zaujímavé, že nie je. Chyba v matrixe?

julca777
28. okt 2024

@gribka1 to ale nie je chyba náboženstva

maja22
28. okt 2024

@1ryba ja mám svoju istotu vo vlastnej skúsenosti z mojej viery. Neviem, kde sa ocitnú ich duše. To vie len Boh. On si ľudí priťahuje spôsobom, akým On chce. Ježiš pred svojím nanebovstúpením povedal svojim učeníkom, aby išli do celého sveta a ohlasovali evnajelium a krstili všetkých v mene Otca, Syna a Ducha Svätého. Čiže má sa táto zvesť o Bohu dostať ku všetkým. Každá duša bude súdená podľa toho, koľko informácií sa k nej dostalo a ako s nimi naložila. Sama duša sa uvidí v plnej pravde a spozná, čo v živote zanedbala a čo urobila správne. Nie je na nás, aby sme riešili, kam sa po smrti dostane duša hinduistu a budhistu, lebo nevieme všetky okolosti ich života a to, ako sa im Boh dával spoznať a či ho prijali/neprijali. Ale vždy máme možnosť sa za nich modliť, aby boli otvorení Pravde a prijali ju.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
gribka1
28. okt 2024

@julca777 Samozrejme, je to chyba nedokonalého človeka . Ani náboženstvo nám ľudstvu nepomôže.

bessie12
28. okt 2024

@lonely66 v takom pripade chudak pes 😂😂😂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
h2
28. okt 2024

@julca777 Nechcela som na teba vôbec reagovať, lebo s bláznami sa nebavím, ale dala som si námahu a spočítala tvoje príspevky v tejto diskusii. Od včera večera 102. 102!!! Ty nemáš čo iné na práci? Pánbožko vidí, ako podaromnici míňaš svoj drahocenný čas, ktorý ti vymedzil na tomto svete, na takúto bohapustú činnosť! Nemáš nič lepšie na práci? Tak sa choď aspoň modliť, urobíš tým službu sebe aj nám.

maja22
28. okt 2024

@h2 Musím sa jej zastať, lebo ona si tu nepísala príspevky sama pre seba, reagovala na všetky príspevky, kde bola priamo označená. Neustále ju niekto označuje a ona odpovedá. V diskusii je to slušné odpovedať, keď ťa niekto označí.

janage
28. okt 2024

@julca777 tak oni to vidia inak. Moslim, a žid sa utvrdil vo svojej viere po takom zážitku. Určite sa neobratia na katolícku vieru.
Ty sama ak by si sa narodila v inej krajine, rodine s iným náboženstvom, by si teraz odusu obhajovala to tvoje ci uz ako moslimka, zidovka...... a ak by si sa narodila do rodiny a krajiny, kde veria neochvejne v reinkarnáciu, vytiahla by si plno prípadov, keď si deti spomínali na predchádzajúci život. Podrobne. Ale keďže to je v rozpore s tým, v čo momentálne veríš, považuješ to za výmysel, ignoruješ, či pripisujem zlým silám. Lebo to nepasuje do tvojej predstavy.
To len popisujem fakty. Nehodnotím a neporovnavam, ktoré je to pravé náboženstvo.

h2
28. okt 2024

@maja22 Prepáč, ale nesúhlasím. Ja som ju tu priamo označila prvý raz až teraz, dnes o 20:32, dovtedy ani raz. Ona mňa 3x. Takže nie, neodpovedá na priame označenie, ale vyvíja iniciatívu sama od seba.

bessie12
28. okt 2024

@lonely66 tiez pravda 😂 3 oblecka objednane. 2 dostanem zajtra a jedno v piatok. Jedno je na Vianoce a 2 su vhodne na Halloween z toho jedno kedykolvek, ked je chladno aj ked je tam napis Halloween 😀

maja22
28. okt 2024

@h2 Ok, až takto podrobne to načítané nemám. Ale vidím, že je tu označovaná každú chvíľu.

viestta
28. okt 2024

@maja22 ona neodpovedala len na prispevky, ktore boli pre nu. V XY prispevkoch ma tu opakovane oslovovala, tak ako jej slina doniesla do klavesnice dalsi vyplod jej mysle. Ci chorej, ci nevedomej, ci sfanatizovanej ci inym sposobom nekompletnej sa neopovazim sudit. V kazdom pripade som rada, ze poznam aj inych krestanov ako je ona, lebo ak by som podla nej mala sudit celu krestansku komunitu, nevysli by ste z toho hodnotenia velmi lichotivo. Nastastie sa medzi vami najdu ludia rozumni, tolerantni, laskavi, s ktorymi sa da aj o veciach viery diskutovat rozumne a bez toho aby sa pokusali tvrdit o sebe, ze oni jedini poznaju tu spravnu pravdu. S tymi rada preberiem temu aj hlbsie, zial s Julcou rozumna debata nie je a este stale sa drzim a diskutujem s nou slusne, aj ked asi uz 5 stran ju mam chut poslat tam kde slnko nesvieti.

tetapetra
28. okt 2024

@maja22 prečo asi? Veď jej odpovedali. V inej téme Halloweenskej dokonca sama označila baby 🤦🏻‍♀️ jedna bola téma ešte z roku 2018,asi. To už o nej svedčí,že to v hlave nemá v poriadku

maja22
28. okt 2024

@viestta
@tetapetra áno, je dosť horlivá a zapálená 🙂 Ale nemyslí to zle, podľa mňa nie je ani pyšná, len jej misionárska horlivosť tu nenachádza pochopenie 🙂 Možno trochu viac diplomacie keby pridala, bolo by to iné. Ale ja ju chápem, čo chce povedať.

tululu
28. okt 2024

A viete co je na celej tejto halloweenskej teme nastrasnejsie? Ze ak takto neuctivo diskutuje vacsina zien (z oboch taborov), vysmievaju sa, urazaju, sikanuju, co cakame od deti? Slusnost, toleranciu, uctu k inemu nazoru? Ak takto diskutuju rodicia? To ma teda desi viac.

tetapetra
28. okt 2024

@maja22 fuuha, tak toto sa fakt nedá. Ty si nečítala,čo som písala? Že ona bezdôvodne označí v starej 8 ročnej téme baby? Ty čakáš diplomaciu, kde ti nejaka pomatena osoba začne dávať a potom spomínať nejaké očkovania, 3svetovu vojnu? Tak to ti tlieskam

viestta
28. okt 2024

@maja22 ona sa riadi heslom Ucel svati prostriedky. Ale tie jej prostriedky su jednoducho neucinne, argumenty bezzube a jedine co svojou bohumilou snahou dosíahla je, ze sa strapnila a strapnila aj vsetkych krestanov. Pretoze ak si podla nej niekto spravi obraz o krestanoch, tak ten bude priam ostrasujuci. Iste je tiez, ze nikoho nepresvedcila o tom, ze ma hladat cestu k Bohu. Lebo ak by mal niekto vyzerat tak ako ona, tak si to hladanie radsej dobre rozmysli

h2
28. okt 2024

@maja22 To nie je misionárska horlivosť, to je chorý fanatizmus! Zastávaš sa jej, lebo si tiež veriaca a máš pocit, že vy ste "jeden tím" proti ostatným. Prezradím ti tajomstvo: som veriaca kresťanka katolíčka. 😊 Osoby, ako ona, nám robia hanbu a zbytočne zlé meno.

maja22
28. okt 2024

@tetapetra nezachytila som všetko, čo písala... Odporcov očkovania poznám bez ohľadu na vierovyznanie, aj tu na MK je taká téma, kde sa stretajú a nie je ich málo. A vojna? Však tá dnes prebieha kúsok od nás a aj inde vo svete, to nikto z nás netuší, čo sa z toho ešte vykľuje...

tetapetra
28. okt 2024

@maja22 radšej si prečítaj,všetko čo popísala v troch témach. Nebudem ti tu vypisovať, lebo sa nechytáš a nemáš absolútne tušenie o čom písala a ako o tom písala

julca777
28. okt 2024

Už vám nebudem odpovedať, lebo máte na mňa komentáre aké máte a ja som vám odporučila ze si môžete prečítať knihy v ktorých je 100 percentná pravda takže nemusíte riešiť ze ci to je alebo nie je hoax... Bolo tu poslaných aj viac článkov, takže ak hľadáte dôkazy tak tu sú. Nemám k tomu už co dodať. Akceptujem vaše názory, ale keď ste na mňa začali hučat a mať posmešné komentáre tak som aj ja reagovala podráždene. Nikoho z vás neodsudzujem, len som hovorila fakty, ktorým neveríte, čo je normálne, lebo väčšina o tom nemáte toľko načítané a naštudované alebo ste neveriaci, takže sa prosím vás do mňa nenavážajte. Chcela som vás informovať a upozorniť a nie svojou odpoveďou a obyčajnou reakciou rozpútať hádku. Keď už hovoríte, akí ste dobrí ľudia, prečo to stále rozoberate a znova rozpitvávate a snažíte sa ma nahnevať a mat z toho srandu. Ja som sa vyjadrila, moje odpovede na jednotlivé témy poznáte a keď nie, môžte sa spýtať, ale tiež neviem všetko. A nikdy nepíšem nič, o com nie som presvedčená, že je pravda... Keby som niečo také chcela napísať tak poviem ze si to len myslím, preto keď mi neveríte nemusíte byť protivne... Do ničoho vás nenútim a keď chcete aby som akceptovala vás (ja vás akceptujem) tak akceptujte aj vy mňa. A riadme sa nie len tým, že miluj svojho blížneho ako sbea samého co tu už niekoľko krát zaznelo, ale aj tým, že nerob druhým to, čo nechceš aby oni robili tebe. Celá diskusiu by bola iná, keby ste nezačali s posmesnymi a urážlivymi komentármi... Zatiaľ vám prajem pekný život, dúfam, že raz prídete k tomu ako to naozaj je (najlepšie ešte pred smrťou) a zatiaľ vám prajem veľa zdravia, šťastia a pohody 😇🍀🤞

maja22
28. okt 2024

@h2 Zastávam sa jej, lebo sa tu na ňu zosypalo množstvo obvinení. Táto diskusia sa dosť zvrhla.

julca777
28. okt 2024

@viestta a ja som sa nestrapnila... Minimálne nemám pocit trapnsoti. Skôr si myslím, že vy tu niektoré by ste sa za toto co ste porozprávali mohli hanbiť

minenkak
28. okt 2024

@julca777 takže v podstate zas ty máš pravdu a vieš viac ako my

tetapetra
28. okt 2024

@maja22 nič sa na ňu nezosypalo. Je chorá fanatička
@julca777 a zase len klameš

julca777
28. okt 2024

@tetapetra lebo tie veci k tomu patria... Sú to príklady a je viacej tém, kde sa ľudia vyjadrujú aj keď je téma stará... Čo ak niekto hľadá odpoveď v tej starej téme, ale niekto tam dá príspevok o nejaké roky neskôr a vďaka tomu môže nejaký iný človek zas nájsť odpoveď... Takže nemyslím si, že je úplne zle reagovať do starej diskusie, ale keď sa to tebe nepáči nemusíš do nej reagovať. Ja som reagovala s cieľom pomôcť a tebe sa to nepáči tak si nemusela reagovať a aj tak si reagovala, lebo si potrebovala provokovať a niečo dokazovať alebo neviem co si chcela... A do tejto diskusie ma @viestta pozvala. Inak by som sa k nej ani nedostala

julca777
28. okt 2024

@tetapetra neviem v com

julca777
28. okt 2024

@minenkak to si povedala ty... Všetko som v tej správe vysvetlila a keď to chápeš takto tak to tak cháp... To už je tvoja vec