icon

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?

26. okt 2024

A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
lenkakravcova
29. okt 2024

@sisaka no však som písala, že toto (rozprávkové masky) mi nevadí. Ale napr pozri ako im udierali minulý rok na hlavu v Rijade. A to som si myslela, že takéto sprostosti Saudská Arábia nepovolí. Evidentne všade sa nájdu ľudia, ktorý nie sú úplne OK.

margotka17
29. okt 2024

A je po radosti stredoškoláka, že sa v daný deň spolužiaci v škole vysantia do aleluja 😏, lebo jeho mamke to vadí.

bloger
29. okt 2024

@margotka17 Kiež by bolo viac takých matiek ako ona. Ktoré chcú viesť svoje deti k slušnosti a normálnosti.

viestta
29. okt 2024

@margotka17 ja tak rozmyslam aky negativny dopad na moje dietko bude mat, ked dnes bola pani ucitelka oblecena za Popolusku, pani riaditelka za jezibabu a pan ucitel telocvikar za tatka Smolka. Ked mi to vykladal tak uz pri predstave toho telocvikara som sa musela usmievat. Len lutoval, ze dnes nebola helloweenska party ako vlani, ked bola velka zabava, aj tancovali, aj spievali a som si ista, ze ani spevy ani tance neboli na urovni zasnubovania nevinnych dietok diablovi, ako si mnohe predstavuju.

margotka17
29. okt 2024

@bloger nooo, neviem, či takáto udalosť v škole pod dohľadom nejako ublíži študentovi. Poznám rodičov, čo boli alkoholici, rozviedli sa a ich dcéry sú ukážkové mamky, manzelky.

margotka17
29. okt 2024

@viestta je to deň o zábave, úsmeve, radosti. My sme mali 1.maj, všetci sme kričali na plné hrdlo, nech žije 1. máj..... Čo sa nám tým stalo? Nič. Tak aj tie deti ak sú užijú jeden deň v kostýmoch, nič im nebude, len budú spomínať s úsmevom.

bloger
29. okt 2024

@margotka17 Ona má na to zjavne iný názor. Má právo svojho syna usmerňovať. Viesť ho k vyšším ideálom, myšlienkam, hodnotám. Ak niekto púšťa do seba zlé myšlienky a obrazy tak ho to formuje. Rovnako ako ked pozoruje krásu okolo seba. Neverila by si aký to má dopad na človeka. Je toľko krásneho čo mladý človek môže prijímať.

viestta
29. okt 2024

@bloger krasa sa skryva, mimo ineho v radosti zo zivota. Je uplne jedno co cloveka potesi, ked sa citi dobre, ma to na neho dobry vplv. Je jedno ci mu tu radost sposobi koncert filharmonie, vylet do prirody alebo vesela zabava v maskach. Vyssie idealy su verit v dobro v KAZDOM cloveku, nech je taky alebo onaky. Vyssie idealy su aj to dobro a radost v ludoch podporovat, nie vyhrazat sa im ohnom pekelnym preto, ze oni ziju iny zivot ako su niekoho predstavy. Dnes sa moj syn vytesoval z ucitelov v maskach, zajtra sa pojdeme potesit do prirody, medzi tym si precitame nejaku peknu knihu a porozpravame sa o prastarych rodicoch, ktorym pojdeme zapalit sviecku na cintorin.

julca777
29. okt 2024

@lenkakravcova to nie je pravda, Islam je úplne zvrátený, nemáš čerpať z Koránu, ale z Biblie a tam taka vec nie je

julca777
29. okt 2024

@margotka17 lenže 1. máj nie je oslava diabla ako Halloween... Helloween je oslava diabla a teraz im to ublíži

julca777
29. okt 2024

@viestta tam ide o pozadie sviatku, za akým účelom to tak je... Samotná maska Popolusky a šmolka je OK, ale cela tato oslava diabla a zla nie je OK

julca777
29. okt 2024

@margotka17 ale aspoň neotvorí dušu diablovi ako jeho spolužiaci. A duša je omnoho dôležitejšia, lebo len ta je nesmrteľná a kvôli nej sme tu takže dobre, že nakoniec nešiel 🙂

julca777
29. okt 2024

@mondolina ale keď začneš kŕmiť zlého tak si skončil...

julca777
29. okt 2024

@h2 nie je. Je to oslava diabla a zla a ma to veľmi zlý duchovný dopad

julca777
29. okt 2024

@silvike no mne to nevinne jednoznačne nepríde

julca777
29. okt 2024

@322sima123 Ježiš je len 1

julca777
29. okt 2024

@silvike vidíš? Zas ma niekto iný názor ako ty a už chceš, aby ti dal pokoj... Tak trocha tolerancie! Od nás ju chcete a vy nemusíte? Ale, ale...

julca777
29. okt 2024

@viestta lenže toto nie je zábava v maskách, ale oslava diabla a toto ak niekomu robí radosť tak to teda má dobrý vzťah s diabol, podporuje jeho a to teda nie je v súlade s vierou

bloger
29. okt 2024

@viestta Ja by som sa necítil dobre v spoločnosti kostlivcov či zombie ale okej. Je to tvoj pohľad rešpektujem. Ja upredňostňujem radšej prírodu. V ostatnom s tebou súhlasím. Verím, že aj v tebe to dobro je. Napriek všetkému čo sme sa tu aj povadili. Prepáč.

mondolina
29. okt 2024

@julca777
kto je bez viny nech hodí kameňom 🙈 tieto vaše táraniny

julca777
29. okt 2024

@mondolina no nikto nie je bez viny a toto nie sú taraniny

viestta
29. okt 2024

@julca777 este raz ti napisem. Ty si zi svoj zivot ako ty chces, pre mna za mna aj s vierou. Ja budem zit svoj ako ja chcem, bez viery a zarucene aj bez diabla, pretoze ten je pre mna rovnako myticka bytost ako tvoj Boh, susedov Allah. Ja jednoducho NEverim ani v Boha ani v diabla, takze tieto veci ma zaujimaju len ako rozpravky a legendy.
Viem si predstavit, ze ty si dobra matka, manzelka, suseda, kolegyna, dcera, vnucka, v podstate mozes byt dobry clovek. Ale tym ako tu stale dookola vystrihas pred nejakymi svojimi predstavami a udelujes rady a mudra ludom, ktori o to nestoja si viac ako otravna. Takze mozes mi pisat kolko len chces, co len chces. Tusim, ze ak by si nenapisala, tak by ti mozno hrozili zdravotne potiaze a to je nechcem, ale ja s tebou uz diskutovat nebudem.

viestta
29. okt 2024

@bloger kazdy nech si ide tam, kde mu je dobre. Pre mna za mna aj do kostola alebo na Gotic party. Ale nech ma nepresviedca, ze mam chodit s nim, ked mne sa tam chodit nechce. A o to tu ide. Ja pojdem na helloween party ked na nu budem chciet ist, Julc nenutim aby tam sal aj ona. Ale ona ma presviedca, ze mam miesto toho ist do kostola. Co by som tam robila? Jedine ak obdivovala architekturu a umelecke diela. Keby este mali dobreho organistu, tak by som si tam aj celkom rada vypocula Bachovu Toccatu a fugu.

julca777
29. okt 2024

@viestta nemusíš, nie si tu jediný človek. Sú tu aj ľudia, ktorí radi komunikujú a vedia si z toho niečo zobrať takže nenútim ta, aby si niečomu verila, je to tvoja vec. Ale nie sú tu všetci neveriaci a vystríhať ľudí pred zlými dopadmi Halloweenu tu môžem. Ty mi nezakazes sa vyjadrovať. Nemusíš to čítať a ani si z toho nič brať. Síce nechápem moc neveriacich, ako môžu žiť bez Boha, lebo keby tu on nebol tak tu nie sú ani oni ani ich rodičia a ani žiadne úspechy, ale inak vás akceptujem a nenútim vás do ničoho. Síce ma mrzí, že v prípade, že sa neobrátite skončíte v pekle, kde je to viac než zle, ale toto sú vaše rozhodnutia a vy to potom budete ľutovať takže to už moja chyba nie je. A tato diskusia nie je len o tebe, takže nikto ta nenúti, ab, že si si z toho niečo brala... To už je tvoja chyba. Ja ťa akceptujem, ale nesúhlasím s tebou, to je celé

mondolina
29. okt 2024

@julca777
pre mňa sú to táraniny, celé tvoje strašenie diablom, satanom a neviem čím.
už si fakt smiešna.

julca777
29. okt 2024

@viestta ja som nepovedala ze máš ísť do kostola namiesto party, isteže by to bolo najlepšie, ale ja len hovorím, že Halloween je zlý a nehovorim ti, že kam máš ísť

julca777
29. okt 2024

@mondolina nie je to strašenie a keď tomu neveríš tak aspoň to nenazyvaj taraniny, lebo to tak nie je

mondolina
29. okt 2024

@julca777
mne stačí, že týmto koninám veríš ty. žijem bez tvojho Boha celý život a mám sa fajn 💋💋

bloger
29. okt 2024

@viestta Nemusíš ísť nikde kde nechceš. Ak to tak necítiš. Si slobodný človek. Nikto ťa nenúti ani ona. Vyjadrila len svoj názor. Ja ti želám nebo. Napriek tomu, že v neho neveríš. Nech ho máš aspoň tu. Nech sa tešíš so svojou rodinou deťmi a tak. Všetko dobré.

julca777
29. okt 2024

@viestta... Tiež ti želám nebo. Dúfam, že sa obrátis a po smrti ho budeš môcť zažiť a keď nie... Tak... No môžeš si za to sama, budem ma to mrzieť, ale tak človek si vyberá sam