icon

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?

26. okt 2024

A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
viestta
3. nov 2024

@janulik2008 ano, toto riesia kazde Vianoce, kazdu Velku noc. Ale to im nevysvetlis, ked niektori si myslia, ze maju vyhradne pravo na tieto sviatky.

lapersefona
4. nov 2024

@viestta mam rada grécku mytologiu odtiaľ ten nick ale super ze si si dala vyhľadať 😊 nám rada tvoj zmysel pre humor a mam rada Košice 🤗

viestta
4. nov 2024

@lapersefona nie, nemusela som vyhladavat. Anticku mytologiu mam rada aj ja, uz od detstva

annm81
4. nov 2024

Viem, že som do tejto diskusie prišla už po funuse, tak ale aspoň inšpirácia na ďalší rok: môžeš chlapca poslať v nejakej nevinnej maske, ktorá nikoho nepohorší a nevydesí, napr. ako Ježiša, ktorého už malé deti vídajú v kostole - polonahého, skrvaveného od bičovania, s doškriabanou tvárou od tŕnia, klincami v údoch a kopijou v boku. Naplní to tvoje náboženské cítenie, môžeš to dokonca vnímať ako protestný hlas proti tomu "satanistickému" sviatku, a syn možno aj vyhrá prvú cenu za kreativitu.

cacianka
4. nov 2024

@annm81 👏👍😍

tetapetra
4. nov 2024

@annm81 a znova to začne 🤣🤣🤣

julca777
12. nov 2024

@annm81 vidieť Ježiša, ktorý za nás trpel je niečo iné ako to, čo hovoríš

natalka13
12. nov 2024

@julca777 a na tom.krizi je potom kto? Aha ten realny jezis ukrizovany.
Nie imaginarny.

viestta
12. nov 2024

Jezkovi oci! Julca sa nam vratila sirit svoju pravdu...

julca777
12. nov 2024

@natalka13 však Ježiš je len 1 tak kto iný by to bol...

julca777
12. nov 2024

@tetapetra však kľud, čo máš za problém. Nič s tebou neriešim

julca777
12. nov 2024

@janulik2008 mne sa nezdá zvláštne, že ateisti oslavujú Vianoce, len pre nich to nie je svistok narodenia Ježiša Krista ale jednoducho to berú ako sviatky pokoja a rodiny. Ale tak to je aj s Veľkou Nocou. Jednoducho zo všetkého vynechajú tú duchovnú sféru

bobaas
12. nov 2024

@julca777 páči sa mi, že ľudia, ktorí "pohanom" ukradli sviatky, komentujú ateistov, ktorí ich oslavujú...

julca777
12. nov 2024

@bobaas nikto nikomu nič neukradol. Jednoducho by veriaci nemali oslavovať pohanské sviatky. Je dobré o tom povedať alebo napísať, lebo aj mnohí veriaci nevedia, aký zlý dopad majú tieto pohanské sviatky (myslím teda Halloween) na človeka

bobaas
12. nov 2024

@julca777 ach...

annm81
12. nov 2024

@julca777 Halloween je úplne rovnaký pohanský sviatok ako Vianoce - nevadí?

julca777
12. nov 2024

@bobaas a tým, že o tom nevedia tak ich oslavujú (z nevedomosti). Preto ja zas nechápem ľudí, ktorí ma tu kritizujú, lebo ja iba hovorím ako to je. Môže sa stať, že sa tu nájde nejaký veriaci, ktorý oslavoval Halloween lebo nevedel ze to je zle. Takže nikoho nenútim, aby žil podľa toho, čo hovorím. K tomu sa ani nikoho donútiť nedá. Ale pokiaľ na to máte iný názor a jednoducho mi neveríte a myslíte si, že to nie je pravda tak aspoň normálne povedzte, že čo sa vám nepáči a s čím nesúhlasíte a nemusíte sa do mňa navážať a hovoriť, že som fanatička a to len kvôli tomu, že máte na to iný názor a neveríte mi. Nemusíte mi teraz veriť, však každý to po istom čase zistí. Diskusia bola o Halloweene a stihli sa tu prebrať aj iné sviatky a kopec iných tém, takže už tá komunikácia nevedie k ničomu a je to naozaj neefektívne

julca777
12. nov 2024

@annm81 to nie je pravda. Halloween je oslava diabla (pohanský sviatok). Vianoce sú o narodení Ježiša (kresťanský sviatok) takže ak neveriaci oslavuje Vianoce tak pre nich to nie je o narodení Ježiša Krista a teda pre nich to je možno pohanský sviatok alebo neviem ako to berú, ale v skutočnosti to je kresťanský sviatok

julca777
12. nov 2024

@bobaas neviem s čím je problém, ale očividne si o tom myslíš niečo iné

bobaas
12. nov 2024

@julca777 a teraz sa ťa začínam báť 😱

julca777
12. nov 2024

@bobaas 😂neviem čoho konkrétne ale dobre

annm81
12. nov 2024

@julca777 Ale je. Celá puritánska kresťanská Amerika oslavuje Halloween.

tetapetra
13. nov 2024

@julca777 choď už do p.... Prestaň ma označovať, tebe som nič nepisala

viestta
13. nov 2024

Nepochopim ako moze ta ista osoba stale a stale dookola tym istym prispievat do diskusie, ktora podla nej nikam nevedie.

asocial
14. nov 2024

@julca777 ja žasnem, ty si taká zlatá. Vyhlasovať svoje nevedomosti prameniace z neznalosti histórie za pravdu už dva týždne je diagnóza.

cacianka
14. nov 2024

@viestta ľudia s psychiatrickými diagnózami robia veľmi svojské kroky a vyjadrenia....

bloger
14. nov 2024

@cacianka To, že je veriaca neznamená, že má psychiatrickú diagnozu. Vieš vôbec koľko ľudí na svete je kresťanov? Všetci kňazi, vedci, športovci hlásiaci sa ku kresťanstvu sú pomätení? Milion detí ktoré sa modlili ruženec sú dezorientované? Ja si to nemyslím.

cacianka
14. nov 2024

nenarážam prvotne na je vieru, ale skôr na jej prezentácie, a to je podstatný rozdiel

janulik2008
14. nov 2024

@bloger nepochopil si co tym @cacianka myslela. Samozrejme ze nie kazdy je pomäteny kto veri

cacianka
14. nov 2024

@janulik2008 ja som neverec, ale mám ľudský rešpekt pred veriacimi, pokiaľ to predo mnou nepreháňajú. nejakým nútením,. tak mám aj rešpekt pre inými prejavmi a potrebami ľudí , pokiaľ tým neotravujú mňa a nevnucujú mi svoje predstavy aby som ich mala aj ja. neznášam ani to, ked obťažujú takto iných ľudí a vnucujú im svoje.
Inak povedané- demokracia. rešpekt. to čo tu predvádza oná kresťanka je už naozaj cez čiaru, cez všetky čiary. Koľkokrát sa už rozlúčila a furt tu onanuje (napísala som to zo znechutenia, ako zhnusila túto diskusiu)