Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

@janulik2008 zbožňujem tu rozprávku, so synom sme na nej boli keď mal 5rokov. Mexiko je kresťanská krajina a naši blbci tu len strašia smrťou a peklom
@lapersefona spaja sa so smrtou? A smrt aj ta patri k zivotu ci nie? Ja som pozerala napr serial Lucifer, nie preto ze je to Lucifer ale serial sa mi pacil okrem toho, velakrat mal tam pravdu napr toto ... zomrel tam knaz a Luci takto krical ... myslim ze vela z nas ma noekedy chut kricat ... ludia vrazdia nielen na Halloween ja sama horory nepozeram lebo viem ze by som tyzden nespala 🫣
https://www.youtube.com/watch?v=BSaPvjP5jJE@tetapetra ja nemam nic proti zapalovaniu sviecok a spominani ale my sme taki akysi ja neviem ... 😀
@tetapetra lebo pre mňa je Halloween stelesnenim zla. Aký zmysel ma oslavu Hallowenu? Aké dobro z toho vychádza prečo by som to malo oslavovať ?
@lapersefona aby sa ľudia zabavili ??? Robíte z komára somára. Veľké haló doslova pre nič 🤦♀️
@lapersefona je to len a len karneval. Nemá žiaden hlbši zmysel. Día de los Muertos je už niečo iné.
@lapersefona niekto kto ma nick Pesefona predsa o podsveti nieco vediet musi, ked je boh podsvetia Hades jej manzelom. Takze verim, ze si si ista, ze cez Helloween sa nam podsvetie otvara a varujes nas pred nim pretoze to tam poznas...
No nedalo mi...
@lapersefona a aky zmysel má pre neveriacich napr také slávenie Vianoc?
@janulik2008 Tak neveriaci sa môžu tešiť, že sú spolu ako rodina. Navzájom sa obdarovať a prejaviť si lásku. Pre kresťanov je láska tiež mimoriadne dôležitá hodnota. A vlastne zmysel Vianoc je láska. Dá sa to takto zhrnúť. Oslavujeme narodenie dieťaťa ktoré nám chce darovať lásku. Tak ako veriacim tak aj neveriacim.
@janulik2008 opytaj sa Japoncov, kde krestanov je ako safranu😄 a predsa maju vianocne stromceky a dostuduj si vyznam Vianoc aj datum narodenia Jezisa.
@natalka13 ach Paneboze to bola ironia 😀 vianocne stromceky maju aj ateisti a predsa nepridem k nim a nepoviem ze preco oslavuju sviatky ked neveria 😀 na druhu stranu mne to pride ze nedavno boli a znova budu nejako ten cas leti 🫣
@janulik2008 pre nas neveriacich su Vianoce, Velka noc aj Dusicky tradicia. Slavime ich ako rodinne sviatky bez duchovneho pozadia. Ale to veriaci nevedia pochopit, ze nam to duchovne pozadie nechyba ale ich necham prezivat aj to duchovno. Staci ak nam ho nebudu vnucovat a bolo by vsetko v najsamlepsom poradecku. Ale oni si uzurpuju pravo rozhodovat o tom co a ako je spravne. No co s nimi? Kym nepochopia, budu o tom stale viest svoju uplne zbytocnu a kontraproduktivnu svatu vojnu za svoju pravdu...
@janulik2008 pozri sa, mám dievčatá. Hry nehravaju, lebo ich to nebaví.
@viestta ved ja nic nemam proti tomu ze slavite Vianoce ;)
@janulik2008 ja viem, s tebou sa da rozumne debatovat
@viestta mne sa inak zda ze aj na stene tu na MK par rokov dozadu niekto riesil ze prevo ateisti oslavuju Vianoce ked neveria v Boha 🫣🫣🫣

@tetapetra presne rozpravka Coco je top co sa tyka smrti. Myslim ze nieco na tom bude. My sme vcera boli na cintorine a mala sa pytala na praprarodicov ...