Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

@viestta mam rada grécku mytologiu odtiaľ ten nick ale super ze si si dala vyhľadať 😊 nám rada tvoj zmysel pre humor a mam rada Košice 🤗
@lapersefona nie, nemusela som vyhladavat. Anticku mytologiu mam rada aj ja, uz od detstva
Viem, že som do tejto diskusie prišla už po funuse, tak ale aspoň inšpirácia na ďalší rok: môžeš chlapca poslať v nejakej nevinnej maske, ktorá nikoho nepohorší a nevydesí, napr. ako Ježiša, ktorého už malé deti vídajú v kostole - polonahého, skrvaveného od bičovania, s doškriabanou tvárou od tŕnia, klincami v údoch a kopijou v boku. Naplní to tvoje náboženské cítenie, môžeš to dokonca vnímať ako protestný hlas proti tomu "satanistickému" sviatku, a syn možno aj vyhrá prvú cenu za kreativitu.
Jezkovi oci! Julca sa nam vratila sirit svoju pravdu...
@janulik2008 mne sa nezdá zvláštne, že ateisti oslavujú Vianoce, len pre nich to nie je svistok narodenia Ježiša Krista ale jednoducho to berú ako sviatky pokoja a rodiny. Ale tak to je aj s Veľkou Nocou. Jednoducho zo všetkého vynechajú tú duchovnú sféru
@bobaas a tým, že o tom nevedia tak ich oslavujú (z nevedomosti). Preto ja zas nechápem ľudí, ktorí ma tu kritizujú, lebo ja iba hovorím ako to je. Môže sa stať, že sa tu nájde nejaký veriaci, ktorý oslavoval Halloween lebo nevedel ze to je zle. Takže nikoho nenútim, aby žil podľa toho, čo hovorím. K tomu sa ani nikoho donútiť nedá. Ale pokiaľ na to máte iný názor a jednoducho mi neveríte a myslíte si, že to nie je pravda tak aspoň normálne povedzte, že čo sa vám nepáči a s čím nesúhlasíte a nemusíte sa do mňa navážať a hovoriť, že som fanatička a to len kvôli tomu, že máte na to iný názor a neveríte mi. Nemusíte mi teraz veriť, však každý to po istom čase zistí. Diskusia bola o Halloweene a stihli sa tu prebrať aj iné sviatky a kopec iných tém, takže už tá komunikácia nevedie k ničomu a je to naozaj neefektívne
@annm81 to nie je pravda. Halloween je oslava diabla (pohanský sviatok). Vianoce sú o narodení Ježiša (kresťanský sviatok) takže ak neveriaci oslavuje Vianoce tak pre nich to nie je o narodení Ježiša Krista a teda pre nich to je možno pohanský sviatok alebo neviem ako to berú, ale v skutočnosti to je kresťanský sviatok
Nepochopim ako moze ta ista osoba stale a stale dookola tym istym prispievat do diskusie, ktora podla nej nikam nevedie.
nenarážam prvotne na je vieru, ale skôr na jej prezentácie, a to je podstatný rozdiel
@janulik2008 ja som neverec, ale mám ľudský rešpekt pred veriacimi, pokiaľ to predo mnou nepreháňajú. nejakým nútením,. tak mám aj rešpekt pre inými prejavmi a potrebami ľudí , pokiaľ tým neotravujú mňa a nevnucujú mi svoje predstavy aby som ich mala aj ja. neznášam ani to, ked obťažujú takto iných ľudí a vnucujú im svoje.
Inak povedané- demokracia. rešpekt. to čo tu predvádza oná kresťanka je už naozaj cez čiaru, cez všetky čiary. Koľkokrát sa už rozlúčila a furt tu onanuje (napísala som to zo znechutenia, ako zhnusila túto diskusiu)

@janulik2008 ano, toto riesia kazde Vianoce, kazdu Velku noc. Ale to im nevysvetlis, ked niektori si myslia, ze maju vyhradne pravo na tieto sviatky.