Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

@maja22
aj cirkev má duchovné pozadie a mňa ako ateistu to môže obťažovať, keďže sú v každom meste aspoň dva kostoly...a Betlehem v školách necirkevných a Mikuláš a čert atď atď...a mne je to tak jedno. Rozumiem, že sme ako spoločnosť multi a preto neriešim.
Každý nech si vyberie! ináč toľko satanistov tu už musí byť vďaka Halloweenu 🎃
Ja sa tu fakt netúžim s vami doťahovať. Komu je to jedno, nech si robí, čo chce, komu to jedno nie je, ten rieši. Každý máme iné skúsenosti, vedomosti a iný svetonázor, iný stupeň duchovného života. Chcela som vyjadriť autorke podporu, aby sa v tom necítila osamelo a to som už urobila. Vy ste sa k nej už tiež vyjadrili, tak načo ďalej drať klávesnicu...
Tu teraz budem mať menšinový názor.. ja som narodená na jeseň a milujem jeseň, presne ten najväčší mordor, zo mňa teplo a slnečné lúče sajú energiu, ja mám rada pochmúrne počasie a skorú tmu, rada chodím na prechádzky po cintoríne, dokonca si pozriem horory, alebo naopak tie "rodinné" filmy s Halloweenskou tematikou ako Hocus Pocus a spol., som aj prudko Potter pozitívna, ako deti sme vyrezávali tekvice, a ani teraz sa tomu nebránim, poznám symboliku aj v našich reáliách, ale...tiež si myslím, že isté veci nepatria do školy.
Deti by kľudne mohli mať Halloween párty v škole, po vyučovaní, ako maškarný ples (aj my sme to mávali už 20 rokov dozadu), tiež by som to netlacila tým smerom, aby prišli na vyučovanie naobliekany. Písala som to aj v inej téme, bola som so štvorročným synom v Auparku u nás, je tam momentálne Halloweenskou výstava či trh, dajú sa tam zrejme zakúpiť nejaké veci, a boli tam aj vysoké figuríny, rôzne desivé charaktery a môj syn sa toho napríklad bál. Obísť sa to nedalo, ak sme chceli ísť do potravín. Nie, nemyslím si, že ma traumu, či ho mám čičíkať, môže vidieť aj horšie veci naživo, ale tiež ma to zaskočilo, že teda takáto výzdoba patrí na dospelácku párty, nie do obchodného centra. Neboli to nevinne tekvicky, netopieriky, ježibaby. Synovi som v pohode vysvetlila, sám to označil za blbosť a vybavené.
Ale nech aj je, len tiež nevidím zmysel v tom, aby decká prišli na vyučovanie naobliekané v kostýmoch sériových vrahov či rozpadajúcich sa mŕtvol. Ako akcia po vyučovaní za mňa OK. Ak chce ide, ak nie, nejde. Ak by prudko kresťanská riaditeľka v nie náboženskej škole vymyslela akciu. kedy sa má prísť na vyučovanie naobliekané za biblické postavy, decká by to možno brali ako srandu, ale rodičia by boli dosť proti. Určite viac, ako pri halloweenskej otázke.
Otázka na vas ženy ktoré ste proti haloweenu z náboženských dôvodov, ako vnímate to ze kresťania z iných kútov sveta to berú v pohode? Napríklad v USA kde je tento sviatok mega populárny a pritom ku kresťanstvu sa hlási rovnaké % ľudí ako u nás? Ako je možné ze v spoločnosti s prevahou kresťanou je tento tak sviatok obľúbený ? Na inom kontinente to už nieje satanské?
Alebo taká santa muerte v mexiku? Ved to je tiez strašidelna smrtka, tak ako to potom je? Ked sa niekto prezlečie do kostýmu smrtky v jeden dátum je to kresťanská oslava a zároveň ten istý kostým v iny dátum je oslava satana?
Boze moj,chudak stredoskolak. Uz nech ma 18 a moze si dat na hlavu aj certa rohateho👹 Chudak,ako sa trapne musi citit,ked mu matka zakazuje ist do skoly na karneval🙈
Dcéra má v škole takisto a hoci má len 15 veľmi dobre vie čo je to za sviatok a nenosí žiadne masky ani sa toho šialenstva nezúčastňuje. A aj v triede prichádza len pár deti ktoré to oslavujú. Je smutne ako tu viaceré ospevujete ten sviatok a absolútne nerozumiete tomu čo znamená a len sa posmievate nám ktoré sme proti tomu. Namiesto toho by ste mali vziať deti na cintorín zapáliť sviečku za zosnulých pomodliť sa a neopicit sa za západom.
@julia8888 máš doma vianočný stromček? Aj tebe prišiel zo západu. A keď patris k RK cirkvi, vieš, že sa označuje aj za západnú vetvu kresťanstva? Fuj, západ! Aj zemiaky k nám prišli z toho skazeneho západu. Porovnávaš jablká s hruškami. Strašne ma vytáča tento katolícky fanatizmus ľudí, ktorí nemajú ani základy dejepisu a evidentne nepoznajú ani genézu svojho náboženstva. Neznášam
, keď si niekto myslí, že keď je veriaci, že je lepší ako ostatní. Nie je.
Najskôr si, milí kresťania, zistite, prečo oslavujete narodenie Krista a Veľkú noc práve v týchto termínoch a potom mudrujte. A keď sa dozviete, čo vlastne symbolizuje máj a veniec na ňom, tak asi skolabujete.
Raz som práve tu na "múdrom kurníku" čítala celkom k veci myšlienku: veci majú len takú moc, akú im pripíšeme. Toľko k Halloweenu

Najlepšie, keď sa akcie nezúčastní (pokiaľ som správne pochopila, že ide o Halloweensku akciu...) je to hriech a oslava diabla.. Ak nechceš, aby otvorili dušu diablovi tak ho radšej chráň, u nás to tiež mali a nedala som deti na to