icon

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?

26. okt 2024

A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
janage
27. okt 2024

Autorka, o tejto akcii školy si sa dozvedela kedy? Až teraz cez víkend? Že to dávaš na MK, namiesto, aby si zdvihla telefón, použila mail, edupage či akýkoľvek oficiálny kontakt školy a opýtala sa ako máš postupovať, ak s akciou nesúhlasíš a nechceš, aby sa jej tvoj syn zúčastnil, priamo tam?

viestta
27. okt 2024

@h2 ale ona tu tak pekne zapadla, dopriala som jej spolocnost seberovnych a miesto toho aby si tu navzajom tlapkali po pleciach sa tu predbiehaju jedna pred druhou, ktora je lepsia v nakladani bezboznikom... Ale aspon je sranda, na inteligentnu debatu su ine temy, nie debaty s bigotnymi fanatikmi.

julca777
27. okt 2024

@viestta nikto sa tu nesnaží nikomu naložiť a nie som fanatik

silvike
27. okt 2024

Paana beka...to na nejakej skole az takto ? Uz drbe aj ucitelskemu zboru riadne. Pisala by som zo zdrav. dov. Nasich by z takych debilit hlava rozbolela :/

janage
27. okt 2024

A vezmi také mexiko. Prevažujú rímsky katolíci a deň mŕtvych oslavujú po svojom, pre nás možno čudne priam barbarsky. A predsa mnohým by možno bol tento radostný spôsob spomienky na blízkych bližší ako ten klasický náš v smútku a tichu. (Tym nemyslim, ze jeden ci druhy je lepší)

bobaas
27. okt 2024

Ja neviem, dievčatá, ale keď vezmem do úvahy ten spôsob latinskej Ameriky vnímať zosnulých ako súčasť života nás živých, tým pádom tie sviatky nie sú pochmúrne, ale skôr povzbudivé, akoby tam neboli hranice medzi týmito dvoma svetmi, príde mi to krajšie. Pieta môže byť. Ale tú nosím v sebe, nie na sebe.

viestta
27. okt 2024

@julca777 ale bigotna si nad unosnu mieru

sisska96
27. okt 2024

@julca777 noooo ani ty nebudeš najostrejší nôž v šufliku 🤣

janulik2008
27. okt 2024

@janage nad tym som rozmyslala aj ja. Inak pekna rozpravka je Coco. Som pri nej revala v kine 😀 a mozno je scasti aj pravdiva ze ti zosnuli vlastne akoby nezomreli ked o nich rozpravame ... a pripominame si ich ❤️

julca777
27. okt 2024

@1ryba všetko bolo pravdy k veci

julca777
27. okt 2024

@viestta nie... Som normálny zdravý kresťan

vkatush
28. okt 2024

@janage mne to nepríde barbarské, práve naopak 😁 keby dušičky neboli v novembri (som zimomrivka), veľmi rada by som "oslavovala" nad hrobom, ideálne s hudbou v pozadí a s jedlom. A asi to tak začnem, naučím malého, že piknik môžeme mať aj pri dedovi alebo bratovi na cintoríne, spoločne strávený čas. Nemusíme tam stáť jak päť peňazí a modliť sa v tichosti za ich duše.

julia8888
28. okt 2024

@viestta ja nikoho o ničom nepresviedčam.Nech si každý oslavuje čo chce. Odpusala som konkrétne na otázku ktorá bola ohľadom halloweenu na škole, presviedčanie je tu z druhej strany stačí citát fórum. A k tým dusickam…. Neviem ako vy ale my napríklad oslavujeme narodeniny nie cely rok kedy si zmyslime alebo Vianoce nemáme v lete ale v čas na to určený. A tak je to aj v deň Pamiatky zosnulých.

benimnadir
28. okt 2024

@sisska96 za saskovanie ja povazujem nieco ine, ale mile, ze si ma oznacila.

lujza123
28. okt 2024

@julca777 myslíš ze kresťania v USA neveria v to co veria kresťania na Slovensku? V amerike sa ku kresťanstvu hľasi 63% populácie, u nás 68 % , co mi pride ako podobne číslo. Ako je potom možné ze ten haloween kresťania v USA normálne oslavujú ?

h2
28. okt 2024

@lujza123 Lebo im farári v kostole nerozprávajú nezmysly, zatiaľ čo u nás áno.

riyadh
28. okt 2024

Chudak dieta

janage
28. okt 2024

@vkatush každý prežíva smútok inak, chápem, že keď niekto cíti obrovskú vnútornú bolesť za zosnulým, tak ticho a smútok budú preň prijateľnejšie ako veselé spomienky na život zosnulého.
Dokonca chápem, že ho to môže pohoršiť. Že kým jemu sa zrútil svet, iní veselo žijú ďalej.
Ale môjmu dieťaťu napr. je tiež omnoho bližší "mexický spôsob"

vkatush
28. okt 2024

@janage mne sa páči tuším Íri to tak majú, že pohreb/kar je na "veselú" nôtu, spomína sa človeka, rozpráva sa o ňom, spomienky a historky s ním. Keďže mám za sebou príliš veľa pohrebov, rada by som, ak by, aby moji najbližší radšej mali so mnou rozlúčku týmto štýlom než tým "úctivým tichým".
Ale chápem, že každý vníma stratu, bolesť a smrť inak. Nie len generačne (staršia generácia by modernejší prístup nezniesla a odsúdila), ale aj individuálne.

dominikamacakova
28. okt 2024

@322sima123 prosím ťa vysvetlíš mi prečo si toto dá príčetný (snáď) človek do profilu ako nejaký svoj životný citát? "Podporujem výhradne tradičnú rodinu - Otec - Muž, Matka - Žena a deti... ⚘👨‍👩‍👧‍👦"

322sima123
28. okt 2024

@dominikamacakova lebo sa mi to páči, aký problém? 🙂

wiccawicca
28. okt 2024

Ja by som naopak prijala takúto akciu, bolo by to super

tetapetra
28. okt 2024

@dominikamacakova od tej normálny argument nečakaj

autor
28. okt 2024

Dievčatá, ďakujem za príspevky.
Už to tu prosím ukončite.
'Helovín prajd' prebehne bez nás.
Pekný den

julca777
28. okt 2024

@lujza123 ale Amerika je uplne zvrátená krajina, ktora za chvíľu zanikne. Kvôli nej sú vojny, dotuje krajiny zbraňami, takže Ameriku tu neťahaj

julca777
28. okt 2024

@h2 nie, rozprávajú to isté, lebo sväté písmo je rovnaké, ale ty toto považuješ za nezmysel a nevieš, čo im tam predsa rozprávajú

gribka1
28. okt 2024

@julca777 Jooj amerika už dávno podla predpovedi mala zaniknut. Aj keby, tak su ovela zivotaschopnejsi ako depresivny narod slovakov. Ked zacnu odznova aj tak nas predbehnu.

gribka1
28. okt 2024

@julca777 Kto napísal svata pismo, alebo svate pisma, lebo kazde nabozenstvo ma asi inu rozpravku.

julca777
28. okt 2024

@gribka1 no aj koniec sveta mal byť pred 24 rokmi, Boh nám dal ešte čas na nápravu, ale už sa blíži vojna a už nám veľa času nezostáva

julca777
28. okt 2024

@gribka1 nie je to rozprávka.... Pre kresťanov (pre jedine správne náboženstvo) napísali sväté písmo svätopisci a to nie sú obyčajní ľudia ktorí si niečo vymysleli, bolo im to dané, zjavene. Boli aj proroci, preto keď mal Ježiš zomrieť povedal, že aby sa splnilo sväté písmo....