Ako povedať rodičom o zlej známke?
Ahojte, mam 15 a dnes sme písali školskú z matematiky, fakt som sa učila aj papier si prešla z ktorého sme opakovali ale ako prišiel test tak vôbec som nič nevedela počítať a okrem 2 príkladov mi ani jeden nevyšiel, tak už viem ze budem mat 5. Vôbec neviem ako to rodičom povedať keďže oni si zakladajú na známkach pre nich sú známky dôležité už teraz sa bojím ich reakcie keďže teraz z matematiky nemám najlepšie známky lebo nám učiteľka známková prípravu na monitor a vždy som sa držala okolo 50-60% takže mam viac trojak. Poraďte mi prosím ako im to povedať alebo ako ich na to ,,psychicky pripravit".
Pokial viem známky z edupage chodia na mobil, takze rodičia o známke už určite vedia
@katulienkax nie nevedia lebo učiteľka to ešte nespravila ona teraz ani v skole nieje takže známky budeme mat asi budúci týždeň alebo cez víkend
*neopravila
Porozpravala by som sa s rodicmi, ci by nevedeli dohodit volajake doucovanie. Matiku za mna treba pochopit hlavne.
Je mi ta luto. Rodicov mas asi starších,co? Povedz im to narovinu a neboj sa. Su to len znamky. Z dlhodobeho hladiska jedna 5-ka absolutne nic neznamena.
Rodicia sa s tebou nerozpravaju? Oni sa neopytaju ako dopadla pisomka? Keby sa pytali,tak sa nemusis trapit ako im to povedat. Jednoducho by si odpovedala,ze mas pocit,ze si pokazila pisomky. Vsak musia vidiet,ze sa ucis. Ak ti nejde matika skus si najst doucovanie. Alebo popros niekoho z triedy,ze by ti vysvetlil. Mne stacilo jedno doucovanie,vysvetlila mi,co mi neslo a potom som trenivala pocitanie prikladov a uz to slo.
@mamamasama ano starších
@marca12 nie nepýtaju, iba vtedy sa pýta otec keď niekedy po mňa príde do skoly a taka som nijaká tak vtedy ale inak nepýtaju sa
V prvom rade ak ti nejde matika, mala by si sa bavit s rodicmi, nie len o znamkach ale aj o doucovani, vysvetlit si to dat, viac prikladov preratat.. atd. Cize ano, treab povedat ze nebude dobra znamka z pisomky, ale hned aj b... ci by sa to nedalo riesit nejak... lebo ti matika nejde. Vlastne to malo byt riesene uz davno 🙂) ale chapem, kym nehori, nikoho to netrapi. na druhej strane, nie kazdy ma na matiku proste bunky...
@simca06022011 ja chodím na doučovanie ale ja niesom nejak na matiku
Aj mna nasi trestali za zle znamky. Dokonca 3ka bola u nich zla. Strasny stres to bol pre mna. Zatajovala som co sa dalo. Tak som im raz v amoku povedala ze este raz ma zbiju za zlu znamku, skocim pod auto. Odvtedy sa ma nedotkli.
tak to potom nieco robite na tom doucovani zle... lebo s douckom, na 5? .. pockaj si na vysledok radsej a nestresuj vopred.
@vivuska666 ja lutujem, ze som dceru netrestala za znamky viac... teraz nemyslim, bitkami, ale mala som byt vyrazne prisnejsia. Na jej skodu som nebola a neriesila som. Dnes to vidno, ja som to totiz nechala na nu, vsak uci sa pre seba.. a ked mi neveri ze znamky jej treba, tak nech neveri. Na prijimacky na vysnivanu skolu ju nevezmu, ani ked sa pokraja na franforce, lebo tie body nedobehne s jej priemerom. Cize nie je to zase take nezmyselne.
@vivuska666 to je hrozne len čítať a nie to zažívať 😔
@simca06022011 Ale je to jej rozhodnutie, ktore ju posunie mozno uplne inym smerom.
@mamamasama akym konkretne? na ucnovku?
Ak mas aj doucko a nerozumies tomu, tak moze byt problem:
1, s doucujucim
2, ci nemas nejaku "diskalkuliu" alebo inu "poruchu"... a mozno by sa to oplatilo riesit (ak je to caste)... aby si zbytocne netrpela...
@simca06022011 A? Čo? Zrúti sa svet? Ak je šikovná, tak aj z učňovky môže výjsť ako úspešný človek. Väčsina milionárov školu ani nedokončila. To, či niekto má, alebo nemá potenciál, či inteligenciu známkami neohodnotíš. Mladí to vedia, staršia generácia,ktorá mukluje od rána do večera v práci, si stále myslí, že jednotky ti zabezpečia budúcnosť. Najúspešnejší sú aj tak podľa štúdií trojkári. U mojich detí dávam na prvé miesto jazyky. Inak už len podporujem ich záujmy. Ľudia sú najlepší v tom, čo ich baví.
@mamamasama pozri, ty si rob ako myslis a chces. Ja viem, ze moje dieta na ucnovku nechce a nemala by tam ani co robit. Velmi dobre vidim co je z deti co tam idu na silu, lebo ina moznost nebola. Jednotky buducnost nezabezpecia, to netvrdim, ale ak chce ist niekto na dobru strednu skolu, tak ich potrebuje. A to je fakt. Potom na vysoku sa dostane v pohode aj s gympla alebo inej skoly aj s tymi trojkami, dokonca 4kami :DD, a duplom po vysokej, v praci.. nikoho to nezaujima, nikoho to netrapi ake kto mal znamky. Ale bohuzial, stredna skola je dolezita, aj ked sa budes hrat na to, ze nie je.. nie kazdy totiz pride s uzasnym podnikatelskym napadom, nie kazdy ma ocka zazobanca, ktory mu da financie na start a nie, som si ista ze vacsina milionarov tu skolu skoncila. To ze je par pripadov ze nie.. je proste dosledok toho,ze proste v niecom vynikali a mali talent a aj kopu stastia a ukludnovat sa tym, obhajovat to, je smiesne. A napr. ja mam maximalne jazykovo zdatne dieta, dokonca psychotesty teraz na bilingvalnom urobila ako jedna z najlepsich, ale vies co? to ze vie niekto jazyk mu do ruk nic dava, ani do hlavy. To nie je profesia, to nie je nic len sa proste clovek dohovori. S jazykom moze ist.. dlazky umyvat, casnicku robit. Popri tom proste treba aj nieco ine vedie a o nieco sa zaujimat. Samozrejme to sa moze naucit a ziskat aj neskor.. ale ma vacsie moznosti s riadnou skolou.
@simca06022011 Prepáč, ale fakt sa mi nechce čítať túto A4 🫣 Hlavne neplač, že ti pôjde dcéra na učilište preto, že si ju málo bila. Niektorí ľudia majú IQ zdedené.
Mami, oci, som strašne sklamaná, je mi z toho zle, snažila som sa, rátala celý čas a aj tak to dopadlo zle. Mohla som si radšej pospať počas písomky, aspoň by som nebola taká zničená. Viete mi vysvetliť tú matiku? (asi nebudú vedieť)
Netrap sa a normalne im to povedz. Mama dokafrala som pisomku z matiky. Ja na tu matiku nie som ale pozri zase sa mi dari z inych predmetov. Je fajn, ze ti to nie je jedno ale proste niekedy na to bunky nie su u kazdeho. Moja mama bola matikarka a darmo ma mlátila pravítkom 🤣🤣🤣🤣. Matiku som nedala lepsie ako za 3. Vies kolko kriku a trestov som doma mala a aj varecha lietala. Ale ine predmety boli v pohode. Mam VS kde matika nebola potrebná 😉.