Ako prestúpiť na gymnázium?
Ahojte, moju dcéru neprijali na gymnázium a zatiaľ nám neprišlo žiadne vyjadrenie ani po podaní odvolania...ak by ju vôbec nedokázali prijať, uvažuje nad prestupom, je zúfalá...neviete ako to prebieha? Učiteľky jej vraj povedali, že sa dá prestúpiť aj na začiatku školského roka, ak by niekto prijatý nenastúpil. Ako často sa stáva na gymnáziách, že niekto na začiatku školského roka nenastúpi? Ak by sa miesto neuvoľnilo, chcela by skúsiť rozdielové skúšky na ďalší školský rok. Máte niekto prosím nejakú skúsenosť, ako často sa počas roka alebo po jeho skončení uvoľní miesto v triede? Každý rok tam prijímajú 90...
A čo na inú školu?
@sisska96 Prijatá, ale je to dosť ľahká škola, až sa tam robí druhé kolo...taktiež zistila rozvrh a zobudiť sa skoro by jej nevyhovovalo. Je spokojná že nemusí to druhé kolo robiť, ale nešťastná lebo to gymnázium bola jej vysnená stredná...
@mamadvochdeti99 No, vieš, ale ak by sa aj uvoľnilo miesto, to ešte neznamená, že bude voľné práve pre tvoju dcéru. Asi viacero neprijatých uvažuje, ako vy.
@mamadvochdeti99 No, vieš, ale ak by sa aj uvoľnilo miesto, to ešte neznamená, že bude voľné práve pre tvoju dcéru. Asi viacero neprijatých uvažuje, ako vy.
@ha_ha Nevadí, chce veľmi aspoň skúsiť. Neviete šancu približne?
@ha_ha Nevadí, chce veľmi aspoň skúsiť. Neviete šancu približne?
@mamadvochdeti99 Neviem, záleží od školy. Ale ak už raz niekto potvrdí nástup, tak je malá šanca, že nenastúpi. To by museli nastať nejaké vážne okolnosti a to často nebýva. V kažom prípade, nech to skúsi. Ale priveľké nádeje by som si nerobila.
@mamadvochdeti99 Neviem, záleží od školy. Ale ak už raz niekto potvrdí nástup, tak je malá šanca, že nenastúpi. To by museli nastať nejaké vážne okolnosti a to často nebýva. V kažom prípade, nech to skúsi. Ale priveľké nádeje by som si nerobila.
@ha_ha Skúsi, ďakujem 😊
@ha_ha Skúsi, ďakujem 😊
@mamadvochdeti99 Na aku skolu je prijata?
@mamadvochdeti99 Na aku skolu je prijata?
@beloved Na zdravotnú, iné gymnázia bližšie k nám než toto gymnázium neboli.
Mam skusenost tolko, ze niektori ziaci nastupili, zistili po 2 tyzdnoch, ze je to pre nich bud tazke, alebo nezvladaju a odisli. Potom volali tym, ktori boli na inych skolach. Cize vsetko je mozne.
Mozno sa jej bude pacit aj na zdravotnej a nebude vhciet uz ani odist
Úprimne. Máš známosti? Máš niekoho na tej škole alebo u zriaďovateľa? Nie? Tak si bez šance 🤷♀️. Prestupy sa robia, ale len cez tlačenku, inak len zázrak. Takých, ako vy je veľa.
Mam skusenost tolko, ze niektori ziaci nastupili, zistili po 2 tyzdnoch, ze je to pre nich bud tazke, alebo nezvladaju a odisli. Potom volali tym, ktori boli na inych skolach. Cize vsetko je mozne.
@slava76 Toto sa síce stáva, ale skôr na 8 ročných gymnáziách, kde sa tie deti vedia vrátiť na ZŠ. Na gymnáziu, kde bolo ťažké sa dostať, sa to stáva veľmi zriedka, pretože ten študent nemá k dispozícii školu, na ktorú "sa vráti". V prípade, že sa mu tam nepáči, musí tiež riešiť prestup a vyberať už len z horších možností.
Skoro nulová šanca. Koľká bola v poradí?
@slava76 Toto sa síce stáva, ale skôr na 8 ročných gymnáziách, kde sa tie deti vedia vrátiť na ZŠ. Na gymnáziu, kde bolo ťažké sa dostať, sa to stáva veľmi zriedka, pretože ten študent nemá k dispozícii školu, na ktorú "sa vráti". V prípade, že sa mu tam nepáči, musí tiež riešiť prestup a vyberať už len z horších možností.
@ha_ha Nemas pravdu. Moja neter, tak prestupovala v septembri na vysnivanu skolu, pretoze odisli 3 ziaci. Dcera badtupila minuly rok na skolu, kde sa fskt velmi taxko dostat a v septdmbri odisli 4 ziaci a zvonku prisli dalsi ziaci. Takze pisem z vlastnej skusenosti a zo skusenosti, ktore mam.
A mali sme aj ziskov, ktorych napr.isli ma konzervatorium a koncom septembra prestupila na gymnazium, lebo sa uvolnilo miesto...
Len treba ist na zaciatku roka, koncom prazdnin do skoly, ze maju zaujem v pripade ak.sa uvolni miesto.
@ha_ha Nemas pravdu. Moja neter, tak prestupovala v septembri na vysnivanu skolu, pretoze odisli 3 ziaci. Dcera badtupila minuly rok na skolu, kde sa fskt velmi taxko dostat a v septdmbri odisli 4 ziaci a zvonku prisli dalsi ziaci. Takze pisem z vlastnej skusenosti a zo skusenosti, ktore mam.
A mali sme aj ziskov, ktorych napr.isli ma konzervatorium a koncom septembra prestupila na gymnazium, lebo sa uvolnilo miesto...
Len treba ist na zaciatku roka, koncom prazdnin do skoly, ze maju zaujem v pripade ak.sa uvolni miesto.
@slava76 Nejdem sa hádať, keď máš takúto skúsenosť, nemám prečo tomu neveriť. Ale som teda veľmi prekvapená. Hlavne z tých počtov, že 3-4 žiaci. 😲
@slava76 Nejdem sa hádať, keď máš takúto skúsenosť, nemám prečo tomu neveriť. Ale som teda veľmi prekvapená. Hlavne z tých počtov, že 3-4 žiaci. 😲
@ha_ha ano. A su to skoly z dobrym menom a fakt narocne. Pretoze sa stava na kazdej skole, ze niekto odide. Miesto tych vo odisli, prisli z gymnaxia a tam sa uvolnilo. Cize to sa este vsetko utrasie aj v septembri.
@beloved Na zdravotnú, iné gymnázia bližšie k nám než toto gymnázium neboli.
@mamadvochdeti99 Zdravotka je dobra skola, ked na nej zmaturuje bude mat remeslo v ruke a po maturite moze ist na vysoku skolu, aku si vyberie a ist svojim vysnivanym smerom. Nezahadzovala by som tuto moznost.
@slava76 Ďakujem 😊
Úprimne. Máš známosti? Máš niekoho na tej škole alebo u zriaďovateľa? Nie? Tak si bez šance 🤷♀️. Prestupy sa robia, ale len cez tlačenku, inak len zázrak. Takých, ako vy je veľa.
@tilly Áno dvoch známych.
Skoro nulová šanca. Koľká bola v poradí?
@koniarova Dosť nízko, podľa rozhodnutia až na 154. mieste...ale minulý rok tam dokázali aj 70.-80. pod čiarou zobrať, tento rok je to asi očividne iné.
@mamadvochdeti99 Zdravotka je dobra skola, ked na nej zmaturuje bude mat remeslo v ruke a po maturite moze ist na vysoku skolu, aku si vyberie a ist svojim vysnivanym smerom. Nezahadzovala by som tuto moznost.
@beloved Tiež som na tú zdravotnú chodila. Ona sa totižto obáva, že tam bude taká jedna jej bývalá spolužiačka z prvého stupňa ktorá ju šikanovala ale potom prestúpila na inú základnú...povedala jej to spolužiačka ktorá sa s tým dievčaťom baví...taktiež sa dozvedela že tam škola začína o siedmej a to jej veľmi nevyhovuje, keďže bývame kus ďalej. Dcéra je z toho nešťastná...dúfam že sa jej tam nakoniec zapáči ak by prestup nevyšiel.
@tilly Áno dvoch známych.
@mamadvochdeti99 tak rieš cez nich..držím palce
@mamadvochdeti99 tak rieš cez nich..držím palce
@tilly Ďakujem 😊
mozem sa opytat, nemam s tym skusenost, tak ma to zaujima. ako je mozne, ze by zo zdravotnej skoly mohla spravit prestup na gymnazium? neriesi sa to len napr.medzi gymnaziami? pripadne sa nerobia prestupove skusky?
@beloved Tiež som na tú zdravotnú chodila. Ona sa totižto obáva, že tam bude taká jedna jej bývalá spolužiačka z prvého stupňa ktorá ju šikanovala ale potom prestúpila na inú základnú...povedala jej to spolužiačka ktorá sa s tým dievčaťom baví...taktiež sa dozvedela že tam škola začína o siedmej a to jej veľmi nevyhovuje, keďže bývame kus ďalej. Dcéra je z toho nešťastná...dúfam že sa jej tam nakoniec zapáči ak by prestup nevyšiel.
@mamadvochdeti99 Chapem, ale dolezite je nehladat dovody "preco nie" a nerobit si v hlave strasiaka. Treba to brat tak, ze to takto malo byt a bude to dobre 🍀
@tilly Ďakujem 😊
@mamadvochdeti99 a zvážili ste možnosť, že dcéra, keďže tak slabo napísala prijímačky, na to gymnazium nemusí stačiť? Aby to nedopadlo tak, že budeš vybavovať cez matku Katku a potom dcéra zisti, že študium na tej vysnívanej škole je pre ňu utrpenie.
Poznám deti čo prestupovali v rámci ZŠ a z 8.rocneho gymka na 4 ročne s rozšíreným jazykom a prestupove skúšky robiť museli. Zvládne dcéra toto? Na zdravotnej budú isto iné predmety.
A už vôbec mi nepríde fér, vybavovať dieťaťu protekciu (ako ti niekto radil), keď možno sú pred ňou ďalší 30, s lepšími výsledkami prijímaciek, čo by tiež sa na tu školy ešte dostať chceli.
Keby bola 1.pod čiarou, desiata, ale takto?
Si si istá, ze v konečnom dôsledku jej neurobíš medvediu službu?
mozem sa opytat, nemam s tym skusenost, tak ma to zaujima. ako je mozne, ze by zo zdravotnej skoly mohla spravit prestup na gymnazium? neriesi sa to len napr.medzi gymnaziami? pripadne sa nerobia prestupove skusky?
@zuzkaamiska tak, ze je len zaciatok roka. Tak ako z gymnazia prestupili na zdravotne, z konzarvatoria na gymnazia a naopak. Museli robit prijmacky na danu skolu, cize skoka o nich vie. To nieje, ze si zmyslum a prestupujem.
Horsie bolo ak do triefy prisli po mesiaci na iny odbor ako dcera hovorila a ziaci uz boli zavehnuti a trebalo vsetko doberat, hlavne odborne predmety.
@zuzkaamiska Robia sa rozdielové skúšky a ak by niekto prestupoval v prvom ročníku na začiatku školského roka tak stačí len žiadosť o prestup 😊
@mamadvochdeti99 a zvážili ste možnosť, že dcéra, keďže tak slabo napísala prijímačky, na to gymnazium nemusí stačiť? Aby to nedopadlo tak, že budeš vybavovať cez matku Katku a potom dcéra zisti, že študium na tej vysnívanej škole je pre ňu utrpenie.
Poznám deti čo prestupovali v rámci ZŠ a z 8.rocneho gymka na 4 ročne s rozšíreným jazykom a prestupove skúšky robiť museli. Zvládne dcéra toto? Na zdravotnej budú isto iné predmety.
A už vôbec mi nepríde fér, vybavovať dieťaťu protekciu (ako ti niekto radil), keď možno sú pred ňou ďalší 30, s lepšími výsledkami prijímaciek, čo by tiež sa na tu školy ešte dostať chceli.
Keby bola 1.pod čiarou, desiata, ale takto?
Si si istá, ze v konečnom dôsledku jej neurobíš medvediu službu?
@janage Chápem, že sa to môže javiť ako pokus, ktorý by nestál za to, ale ona zas není hlúpa, ani naopak nejaký inteligent. Je dosť nadpriemerná...ona napísala dobre, ale tento rok očividne boli múdrejší, čo sme si nemysleli, že bude tento rok toľko takých, keďže tam zvyknú chodiť priemerní žiaci....minulý rok to vedeli dotiahnúť až po 70.-80. miesto pod čiarou, asi je to tento rok iné. Na zdravotnej sa bojí, že tam niečo urobí zle, že to bude miesto, kde sa nebude cítiť veľmi bezpečne a úprimne ju aj chápem...nastupuje tam aj jej bývalá spolužiačka, ktorá ju na prvom stupni šikanovala, až dovtedy, kedy na druhom stupni už prestúpila...chcela si vybrať aj iné gymnázium ktoré je tiež tak dosť blízko, ale tam sa fakt dostanú už len najmúdrejší z najmúdrejších, vraj tam ani jej múdrejšiu spolužiačku neprijali...podľa mňa úplná škoda, že nebola prijatá...má potenciál.

A čo na inú školu?