Ako presvedčiť rodičov, aby mi niečo dovolili?
Čo na Vás zaberá, keď od vás chcú niečo vaše deti, ale vy im to nechcete dovoliť? Mám 16 s chcem ísť na 1-dnovy výlet s kamarátkami do Bratislavy a mňa naši nechcú pustiť. Kamarátky s ktorým chcem ísť poznajú. Poraďte mi ako ich presvedčiť.
to máš ťažké, ak ťa tvoji rodičia nechcú pustiť, asi s tým veľa nenarobíš. Viem, že ťa to teraz štve, že si možno na rodičov nahnevaná, oni ale vedia najlepšie nakoľko si samostatná a zodpovedná. Možno si ich už niekedy sklamala, nedodržala to, na čom ste sa dohodli a možno aj nie, len sa jednoducho o teba boja.
Navrhni im a najdi pekny byt v Bratislave cez booking, nech si spravia romanticky vecer v hlavnom meste, prenajmu na vikend a ty si to tam s kamoskami tiez pekne uzijes... Vlk syty, ovca cela... oni sa o teba predpokladam jednoducho boja, ak to mate daleko nie je to tak, ze sadnes do auta a o par minut si tam "dietatu" v problemoch pomoct.
Máš 16, takže si skoro dospelá a preto by si sa mala ako dospela aj správať. Môžeš sa s rodičmi porozprávať, povedať im dôvod prečo chceš ísť a prečo by ta mali pustiť, oni ti na oplátku povedia svoje dôvody prečo ta nechcú pustiť. Väčšinou je to strach o teba (ich dieta). Ty ako skoro dospelá osoba by si mala akceptovať ich argumenty. Ty máš už 16 a si skoro dospelá, problem je, ale ten, ze tvoji rodicia za teba majú zodpovednosť do 18 rokov. To znamená, že keby sa ti čokoľvek stalo (aj nejaký drobný problém ci nehoda), tak tvoji rodičia by mohli mať problémy. Aj ja som mala 16 a viem, aká som sa cítila dospelá a samostatná, avšak až neskôr, keď mám vlastne deti som si uvedomila, ako moji rodičia "riskovali", ked ma pustili, len na hlúpu diskotéku.
pozvi svojich rodicov tiez na ten vylet do Bratislavy.
@att123 nemám žiadny prúser, rodičia argumentujú že ak by sa niečo stalo, nepôjdu pre mňa (ale z Trenčína do BA to zas nie je až tak ďaleko) a navyše štát sa mi niečo môže aj na školskom výlete, ktorý býva(l) aj v zahranici
@anjelicek26 lenže my chceme ísť iba na den rodicia su jeden alebo druhý v práci
Myslíš výlet od rána do večera, či aj prespávačku? Stalo sa niekedy niečo, čo mohlo ich dôveru voči tebe narušiť?
Lebo popravde z Trenčín do Ba na jeden deň v tvojom veku žiadny problém nevidím.
A večer sa vracias vlakom či ako do Trenčína? Večer sú tie vlaky také nebezpečné pre dievča, to by som riešila asi najviac
@777januska777 tak mne osobne príde "diskotéka" väčší risk ako 1-dnovy výlet a na diskotéku som nikdy ani nechcela ísť, ale neviem čo by sa mi mohlo na výlete stať
@abbey1 nikdy sa nič nestalo, ale moji rodičia sú veľmi prísny, ani vonka ms moc nechcú púšťať, že až v 18 :(
@marcellka32 ani vlakom, ale vracali by sme sa okolo 4-5
@leuchtturm tak úprimne chcem s kamoškami pokecať a tak a nie mať stále "rodičov za zadkom"
Tak ak ideš naspäť o 4-5 poobede, tak je to podľa mňa v pohode... neviem, asi sa o teba moc boja, a záleží aj kam v ba idete, sú štvrte, kde to je aj cez deň povedzme nebezpečnejšie
To dosť záleží aký máte vzťah s rodičmi. Buď ti nedôverujú alebo sa až moc boja o teba. A záleží aj, že aké sú to kamošky,rodičia ich poznajú? Ja by som moju dcéru zrejme pustila,ale musela by som vedieť kde, s kým, o koľkej.. a hlavne,aby si mala nabitý telefón...
Ja mám dcéru v tvojom veku. Pravidlá nasledovné : Kam, s kým a prísť do 21:00. Iba komunikácia s rodičmi alebo aspoň s jedným ti pomôže.
@marcellka32 ideme na hrad a ďalej podľa toho koľko času nám ostane, ale asi aj do obchodov
@juhseverzapad len keď oni mi na každý argument povedia, že si mám počkať do 18
A zvlášť? Mama ťa nevypočuje alebo zvlášť otec?
tak si pockaj do 18-tky 😉
a musí to byť zrovna BA? Veď pokecať si môžete aj keď pôjdete na výlet do Trenčianskych Teplíc, ak ide len o to pokecanie
Zeny, ako by vam bolo keby sa vase 16 rocne dcery pytali ako prehovorit rodicov - vas? Hmm?
Ich pravidla. Rozpravat sa o zivote mozete aj v nakupaku v Trencine. Ty mozes byt k tvojim ddetom tak prisna alebo tak benevolentna ako uznas za vhodne.
Mna by ani nenapadlo davat rady. Pravidla urcuuju rodicia. Bodka.
@juhseverzapad mama áno, ale vždy povie iba že ak dovolí otec
@elizabet173 to sme chceli ísť na kúpalisko, ale ani to má nepustili, ze čo ak sa utopim
@kitycat a ty si tu nejaké rady, na základe ktorých by ju na 100% pustili, našla? Lebo ja nie
Ah. Každý rodič sa o dieta boji. Ale tento krát som na tvojej strane
@kitycat jasné to chápem, len som chcela možno nejaké argumenty a tak, ale konečné rozhodnutie je aj tak stále na nich
@att123 naozaj, nemám ani kedy mať pruser, vonka skoro vôbec ani nechodím, tak by som ani nemala kedy urobiť nejaký prúser

Poslúchni rodičov, zrejme vedia prečo ta nechcú pustiť.