Ako presvedčiť rodičov o tetovaní?
Mám veľmi prísnych kontrolujúcich rodičov. Chcela by som malé abstraktné tetovanie na predlaktie, mám 19 rokov a idem na VŠ. Mama však nechce o tom ani počuť, povedala že žiadne tetovanie si nedám, je to jej posledné slovo keď bývam pod jej strechou. Nieje to len nejaký môj výmysel, tento motív už chcem veľmi dlho. Prosím, čo mám robiť?
Normálne neverim, že si tu všetky okrem
@0silvia0 zastávate matku, ktorá nerešpektuje rozhodnutia svojej dospelej dcéry. Dúfam, že to ste tie, čo sa tu vkuse oháňate rešpektujúcou výchovou 2 ročných detí, ale z nejakeho zvláštneho dôvodu vám príde normálna snaha ovládať a manipulovať dospelé deti.
@anonym_autor ty si žiadne povolenie pýtať nemusíš, si dospelá a o svojom tele máš plné právo rozhodovať sama.
Ak peniaze naň nepytaš od mamy nemá v tomto žiadne rozhodujúce slovo. Môže vyjadrit názor, ale to je naozaj všetko.
@sisaka všetky? Ved aj ja píšem, že to neschvalujem..
Ale čo jej ostáva? Matka si postavila hlavu, tak si dievčina nepomôže, žiaľ.. jediné, žeby odišla a to zatiaľ nemoze..
Ty jej tiez neradis nič, pomocou čoho by ona čokoľvek dosiahla.
@sisaka všetky? Ved aj ja píšem, že to neschvalujem..
Ale čo jej ostáva? Matka si postavila hlavu, tak si dievčina nepomôže, žiaľ.. jediné, žeby odišla a to zatiaľ nemoze..
Ty jej tiez neradis nič, pomocou čoho by ona čokoľvek dosiahla.
@beronsche však som jej napísala, že sa nemusí riadiť prikázmi svojej matky. Jej matka nerozhoduje v 19. o jej tele. Čo jej ostáva? To nemyslíš vážne? Nech si urobí po svojom, ešte raz a pomalšie, to, že dospelé dieťa býva u rodičov neznamená, že rodičia majú právo rozhodovať o jeho tele. Nemajú.
@beronsche však som jej napísala, že sa nemusí riadiť prikázmi svojej matky. Jej matka nerozhoduje v 19. o jej tele. Čo jej ostáva? To nemyslíš vážne? Nech si urobí po svojom, ešte raz a pomalšie, to, že dospelé dieťa býva u rodičov neznamená, že rodičia majú právo rozhodovať o jeho tele. Nemajú.
@sisaka a tvrdím niekde, že maju? 🙂 Jasne, že nemajú.
Ale myslim, že v 19r je jej jasné, že matka o jej tele nerozhoduje. Rovnako ako to, že vie, že sa nemusí riadiť jej prikazmi, považujem za jasnú vec.
Ako zmeniť mamin názor? Nuž ťažko, tu žiadna rada neexistuje...
Jedno môžeme predpokladať, že ak pôjde proti nej (hoci matka nie je v práve), zrejme to nejaké následky mať bude.. nevieme, aká je, ako veľmi chce dcere do života zasahovať, ani ako veľmi bude vyvádzať..
@0silvia0 zastávate matku, ktorá nerešpektuje rozhodnutia svojej dospelej dcéry. Dúfam, že to ste tie, čo sa tu vkuse oháňate rešpektujúcou výchovou 2 ročných detí, ale z nejakeho zvláštneho dôvodu vám príde normálna snaha ovládať a manipulovať dospelé deti.
@anonym_autor ty si žiadne povolenie pýtať nemusíš, si dospelá a o svojom tele máš plné právo rozhodovať sama.
Ak peniaze naň nepytaš od mamy nemá v tomto žiadne rozhodujúce slovo. Môže vyjadrit názor, ale to je naozaj všetko.
@sisaka tiez sa cudujem. Ved vsetci vieme, ze rodicia formuju deti od detstva a rodicia maju cas formovat osobnost dietata od narodenia. A ked to robili spravne, musia predsa verit svojej vychove a verit svojim dospelym detom. Cize mi to cele nedava zmysel, kde tu nastala chyba?🤷♀️
@sisaka a tvrdím niekde, že maju? 🙂 Jasne, že nemajú.
Ale myslim, že v 19r je jej jasné, že matka o jej tele nerozhoduje. Rovnako ako to, že vie, že sa nemusí riadiť jej prikazmi, považujem za jasnú vec.
Ako zmeniť mamin názor? Nuž ťažko, tu žiadna rada neexistuje...
Jedno môžeme predpokladať, že ak pôjde proti nej (hoci matka nie je v práve), zrejme to nejaké následky mať bude.. nevieme, aká je, ako veľmi chce dcere do života zasahovať, ani ako veľmi bude vyvádzať..
@beronsche ona sa ale nepýta ako zmeniť matkin názor. Ona sa pýta, čo ma robiť a to je rozdiel.
Ona nemusí meniť nikoho názor a ani sa ním riadiť, ako dospelá sa môže riadiť vlastným názorom a robiť vlastné rozhodnutia bez toho, aby s jej názormi či rozhodnutiami musel niekto iný súhlasiť.
Ked som bola na VS, tiez som sa chcela dat tetovat ale mama bola tak velmi proti ze som sa na to vykaslala. Teraz mam 40 a som strasne rada ze nemam tetovanie. Ked teraz ides na kupko, je skor vynimocne nepokerovane telo. A je to vec nazoru, ale take telo je krajsie, cistejsie.
A este jeden nazor starej korcule, resp. pozorovanie z okolia: podla mna je tetovanie priznacne pre nizsie vrsty/inteligencne slabsie jedince. Tie co ste potetovane, nemusite mi teraz pisat, urcite ste vy vynimka potvrdzujuca pravidlo - ja to tak v mojom okoli proste vidim.
@sisaka tiez sa cudujem. Ved vsetci vieme, ze rodicia formuju deti od detstva a rodicia maju cas formovat osobnost dietata od narodenia. A ked to robili spravne, musia predsa verit svojej vychove a verit svojim dospelym detom. Cize mi to cele nedava zmysel, kde tu nastala chyba?🤷♀️
@0silvia0 ľudia sa neradi vzdávajú pocitu moci a mnohí majú potrebu cely život niekoho dirigovať - či už vlastné dospelé deti alebo aj manžela/manželku.
@anonym_autor ja by som najskôr skusila henu...nieco aby to nebolo trvalé...
@anonym_6e3807 spevák,tanečník,skladateľ,producent,model,vysokoškolské vzdelanie,miliardár......
tetovanie priznacne pre nizsie vrsty/inteligencne slabsie jedince. no to si akurát tak ty
@anonym_d77eba Toto, čo spomínaš veru nie sú inteligentne silné jedince. A o množstvo peňazí na konte alebo nejakú popularitu tu ozaj nejde. Pre mňa sú inteligentní lekári, vedci a pracovníci vo výskume , advokáti, niektorí učitelia...Tí sú potetovaní ozaj zriedkavo.
Je pravda, že tetovanie majú zo žien zvyčajne tie, ktoré majú maximálne maturitu a živia sa ako čašníčky, kozmetičky, kaderníčky a podobne. Prípadne nejaký akože umelci.
@anonym_d77eba Toto, čo spomínaš veru nie sú inteligentne silné jedince. A o množstvo peňazí na konte alebo nejakú popularitu tu ozaj nejde. Pre mňa sú inteligentní lekári, vedci a pracovníci vo výskume , advokáti, niektorí učitelia...Tí sú potetovaní ozaj zriedkavo.
Je pravda, že tetovanie majú zo žien zvyčajne tie, ktoré majú maximálne maturitu a živia sa ako čašníčky, kozmetičky, kaderníčky a podobne. Prípadne nejaký akože umelci.
@anonym_087682 ty vôbec tušíš,kto je na tej fotke?
@anonym_087682 ty si taká úzkoprsá,že to až bolí.
Musím povedať svojej vysokoškolsky vzdelanej neteri,že je vlastne chudera a nech ide robiť čašníčku....
@anonym_autor si dospelá osoba, môžeš si robiť čo len chceš
@anonym_087682 mas myslenie skostnatenej malomestiackej stareny. Napriklad umelci su plebs v tvojom ponimani? Ci ty do divadla, kina, nechodis? Ci uznavas len Zdenku Studenkovu a Emila Horvatha?

@gribka1 lutujem dospele deti, ktore musia z dovodov zavislosti od rodicov suchat nohami a nedovolit si prejavit vlastny nazor.