Ako presvedčiť rodičov o tetovaní?
Mám veľmi prísnych kontrolujúcich rodičov. Chcela by som malé abstraktné tetovanie na predlaktie, mám 19 rokov a idem na VŠ. Mama však nechce o tom ani počuť, povedala že žiadne tetovanie si nedám, je to jej posledné slovo keď bývam pod jej strechou. Nieje to len nejaký môj výmysel, tento motív už chcem veľmi dlho. Prosím, čo mám robiť?
Nebývat pod jej strechou a dat si ho, ked tak velmi chces
Daj si ho na riť, tam ho mama neuvidí
Aj keď si dospelá, aj tak ešte platia jej pravidlá. Keď budeš sebestačná, budeš sa sama o seba starať, potom si daj aj na čelo.
Bože to sú zas komentáre 🤦
Daj si tetovanie keď sa osamostatnis je dosť možné že to čo sa ti aktuálne páči sa ti páčiť onedlho prestane
@anonym_autor odsťahovať sa od rodičov 🤷
A mama by sa už mohla spamätat, že nemáš 14 rokov a večne ti poručat nemôže. Ved nejde o nič nezvyčajné ani zakázané, pokiaľ si to teda nechceš dat na čelo 😅
@anonym_autor financuj si štúdium a život sama, odsťahuj sa a nechaj sa potetovat. Easy..
Co iné ti ostáva?
Neschvalujem direktivny prístup rodičov, ani takéto rozkazovanie dospelým deťom. Na druhej strane, si si istá, že sa ti to tetovanie bude páčiť aj po x rokoch? Je na mieste, ktoré sa dá schovať?
@anonym_autor to poznám aj z nášho domu 🙂 mama nevie ako inak ta donútiť aby si to nespravila tak povedala toto. Ja by som počkala a nechala si to prejsť hlavou či fakt chces tetovanie na viditeľnom mieste. Ak budeš robiť na vysokej pozícii v budúcnosti mohlo by to spôsobovať problém 🙂
A keď si dáš tetovanie , čo ta vyhodí z domu ? Tiež mám tak staru dcéru ako ty , tiež chce tetovanie , samozrejme nie som nadšená , lebo aj keď vekovo je dospela , mentálne o 10 rokov bude úplne niekde inde a aby neľutovala … ale , je to jej telo , jej rozhodnutia a ja ich musím rešpektovať .
Skus sa s mamou o tom ešte porozprávať . Keď bude stále striktne proti , nehroť to prosim ta . Pokial je to naozaj tvoje vytúžené tetovanie , dáš si ho len o par rokov neskôr , nič nezmeškas
Dala by som si, si dospela. V 19tke som si uz ozaj veeeeelmi dlho robila co chcem, bez nejakych suhlasov ale je pravda ze mne rodicia vzdy verili a nerobila som sprostosti. Toto je LEN tetovanie...nic zle.
Mama Ta z domu nevyhodi
A samozrejme, za vlastne peniaze
Ved ked pojdes na VS budes byvat mimo rodicov? Tak si ho vtedy daj, a ked prides domov, tak uz budu mat smolu, ked ho mas :D inak poloz si dolezitu otazku - bude ti tetovanie prekazat v profesii, ktoru by si chcela robit? Asi ano? Tak pockaj az ked budes zamestnana, a uvidis potom.. ;)
@anonym_autor daj si hennu, uvidíš ako bude matka reagovať.
Ked som bola na VS, tiez som sa chcela dat tetovat ale mama bola tak velmi proti ze som sa na to vykaslala. Teraz mam 40 a som strasne rada ze nemam tetovanie. Ked teraz ides na kupko, je skor vynimocne nepokerovane telo. A je to vec nazoru, ale take telo je krajsie, cistejsie.
A este jeden nazor starej korcule, resp. pozorovanie z okolia: podla mna je tetovanie priznacne pre nizsie vrsty/inteligencne slabsie jedince. Tie co ste potetovane, nemusite mi teraz pisat, urcite ste vy vynimka potvrdzujuca pravidlo - ja to tak v mojom okoli proste vidim.
Na predlaktie si určite nedávaj. Teraz to možno vyzerá cool, ale ako budeš starnúť,tak ti to určite bude vadiť v práci alebo celkovo.
Mám skoro 50 a prvé tetovanie som si dala urobiť v 18. Potom ešte ďalšie 2.
Ale už vtedy som vedela, že ich určite nechcem na často viditeľných miestach. Čiže keď nechcem, tak moje nevidí nikto. A nie sú veľké ani farebné, také sa mi absolútne nepáčia.
Ked som bola na VS, tiez som sa chcela dat tetovat ale mama bola tak velmi proti ze som sa na to vykaslala. Teraz mam 40 a som strasne rada ze nemam tetovanie. Ked teraz ides na kupko, je skor vynimocne nepokerovane telo. A je to vec nazoru, ale take telo je krajsie, cistejsie.
A este jeden nazor starej korcule, resp. pozorovanie z okolia: podla mna je tetovanie priznacne pre nizsie vrsty/inteligencne slabsie jedince. Tie co ste potetovane, nemusite mi teraz pisat, urcite ste vy vynimka potvrdzujuca pravidlo - ja to tak v mojom okoli proste vidim.
absolutne výstižne. Tiež som zvažovala dlhé roky až som sa na to vykašľala. A dobre som spravila, ktovie ako by som sa bola dogabala😄
@anonym_autor akoze vo veku 19 rokov si to tetovanie mozes dat proste urobit a nemusis si pytat povolenie… moj otec kedysi vyvadzal, ze si nemozem dat ostrihat vlasy. Ked som potom prisla s o 20cm kratsimi vlasmi, ani si to nevsimol 🤣🥴
Stojí ti tetovanie za to, aby si vám pokazila vzťah? Nejde o život, dáš si ho, keď sa osamostatníš. Druhá možnosť je si ho dať a uvidíš ako to dopadne. Či to prekusne alebo ti zbalí kufre.
Ja nechapem toto direktivne spravanie k dospelym detom. Fakt nechapem, nikdy sa tak rodicia ku mne nespravali a v zivote som nepocula taku blbost ze pokial budes zit pod mojou strechou. Ani ja som to detom nikdy nepovedala, nie je to len moja strecha, ale vecny domov pre nase deti, do ktoreho sa mozu kedykolvek vratit a v ktorom nase deti vyrastli.
Ja nechapem toto direktivne spravanie k dospelym detom. Fakt nechapem, nikdy sa tak rodicia ku mne nespravali a v zivote som nepocula taku blbost ze pokial budes zit pod mojou strechou. Ani ja som to detom nikdy nepovedala, nie je to len moja strecha, ale vecny domov pre nase deti, do ktoreho sa mozu kedykolvek vratit a v ktorom nase deti vyrastli.
@0silvia0 Možno jej mame sa to tak nepáči, že zvolila takýto nešťastný slovník. Samozrejme sa to dá ináč.
Cca v tvojom veku som uz mala termin u tatera 😉 nebola som-prisli take okolnosti ze som sa tam dostat nevedela a do teraz som zato vdacna.
Nechaj si to prejst este hlavou. Ak das si to neskor 😉 a ak nie tak aspon nebudes lutovat.
V 19 si das tetovanie (ako ja) a v 37 si ho davam odstranovat🤣🤣 mohla mi mama vtedy jednu fuknut a teraz by som usetrila:D (a to ho mam na ruke schovane smerom dole k telu. Takze ani vidiet moc nie je.
@gribka1 lutujem dospele deti, ktore musia z dovodov zavislosti od rodicov suchat nohami a nedovolit si prejavit vlastny nazor.
@0silvia0 Tak svoj názor má predpokladám, ale tetovanie nie je názor, ale zásah do tela, to platí aj pre sto piercingov kade, tade od bradavky až neviem kam. Občas si dať marišku, to by tiež asi rodičia nedovolili a iné srandičky. Ťažko hodnotiť postoj jej matky.
@anonym_autor Zatial nerob nic, tetovanie ti neujde. Nestoji to za hadky doma, a ani sa niet kam ponahlat.
Az sa odstahujes a budes mat vlastny zivot, potom sa daj otetovat, a mama ani nemusi vediet.
Daj si ho. Myslis, ze ti usekne ruku alebo vyhodi ta z domu? Urcite 😅
@anonym_autor a budes si ho sama platiť?Ci ti ma dať na to mama?
@anonym_6e3807 a dnes som už videla všetko 🤦🤦🤦
@gribka1 lutujem dospele deti, ktore musia z dovodov zavislosti od rodicov suchat nohami a nedovolit si prejavit vlastny nazor.
No takto, si dospela. Nájdi si prácu, finacuj si život, odstahuj sa. A daj si tetovanie. Mne úprimne sa tetovanie nepáči. A moja dcéra tiež opovrhuje tetovaním. Takže našťastie riešiť nemusí.
@0silvia0 tetovanie nie je názor. Tetovanie je ornament na tele. Názor môže vyjadriť ináč, ako tetovaním. A áno, aj ja som v takomto prípade direktivna. Dcéra chce hada, ja hadov neznášam. Tiež som jej povedala, že pod mojou strechou platia moje pravidlá a hada si môže kúpiť, keď bude bývať vo svojom. A teraz čo? Som zlá matka?

Osťahuj sa a daj si ho 😀