icon

Ako prinútiť nevlastnú dcéru upratovať si izbu?

babatkoling
29. okt 2014

Ok, hanbim sa za tento prispevok, hanbim sa za fotku, ktoru som sem dala a za fakt, ze toto sa deje v 'mojom' dome, ale...
Mam 11.5 rocnu nevlastnu dceru, ktora mala odmalicka problemy s hygienou, upratovanim svojej izby a v poslednej dobe je jej ignorantske spravanie dovodom na viacere nezhody nie len medzi mnou a mojim drahym (jej otcom) ale aj malou a jej o 2 roky starsim bratom.
Dolu vidite, ako jej izba vyzera. Otras. Ja do jej izby velmi nechodim, otvorit okno, aby sa vyvetralo a zaniest jej ciste pranie, ktore aj tak skonci niekde na zemi.
Podporu v mojom drahom nemam - to dievca je velmi zriedkavo potrestane. Pravdou je, ze ona ma aj tresty na haku. Zakaze sa jej jedna vec, ona veselo prejde na nieco ine. Jednoducho sa tresty minaju ucinku.
Moj drahy ma tendenciu pouzivat pstrosiu politiku - radsej strci hlavu do piesku ako by mal malu konfrontovat, nakricat na nu alebo akokolvek inak 'riesit' jej problemy.
Potrebujem radu - s tym, co je napisane v titulku mojej diskusie. Odmietam byt policajt, ktory stoji nad malou a zakazdym ju upozornuje, ze treba urobit to alebo hento. V domacnosti zasadne nepomaha, az ked ju drahy k tomu vyzve. Zaroven sa vsak hanbim niekoho ku nam pozvat na navstevu....
Jej brat je iny - pride, spyta sa, co treba urobit, bez reptania urobi.
Prosim vyhnite sa akymkolvek komentarom vo vztahu macocha / nevlastna dcera - ja som k nim prisla az po rozvode, nemam ziaden podiel na ich rozchode. Decka boli s nami 5 noci do tyzdna prve 2-3 roky, lebo ich vlastna mama o ne nemala zaujem, doteraz mame striedavku.
Ja uz jednoducho nevladzem - zmes ignorancie zo strany mojho draheho a jeho dcery je na mna prilis vela... V spinavom dome ale odmietam zit...
U mamy takyto problem nie je, ta nad nou stoji a prinuti ju upratovat, pomahat a podobne. Malej neprejde polovica veci, ktore sa jej prepecu v tomto dome...
Dakujem.

Ako prinútiť nevlastnú dcéru upratovať si izbu?
Strana
z3
luc22
Odpoveď bola odstránená
ramone_666
2. dec 2016

Neboooj, to sa zmení 🙂 keď začne chodiť na vysokú školu, v čase skúškového bude chcieť upratovať hádam aj celému okresu, len aby sa nemusela učiť na skúšky 🙂 len dočkaj nejaký čas 🙂

winni
2. dec 2016

Ja som tak šťastná, že nemusím toto riešiť a manželova dcéra nejaví oňho záujem ( dlhý príbeh, ale život je taký a po troch rokoch naťahovania na súdoch už je konečne pokoj ) Zbožňujem poriadok, vôňu čistoty a nestrpela by som toto ani svojmu dieťaťu. Odtiaľ potiaľ. Ja by som na tvojom mieste zobrala vrece na odpadky, rukavice a všetko čo nemá svoje miesto by som pozbierala a nechala niekde v kúte izby alebo vyhodila do smetiaka a pokiaľ by si to milostivá neuvedomila, tak by som to urobil znovu a znovu a nech sa aj muž na hlavu postaví 🙂

Strana
z3