13-ročný nevlastný syn šikanuje moju dcéru

18. aug 2020

Poraďte mi prosím. Mám nevlastného syna, ktorý v mojej neprítomnosti ubližuje mojej 4 a pol ročnej dcére. Ale on to robí veľmi šikovne, keď vletím do izby tak nahodí úsmev od ucha k uchu, že veď všetko je OK. Môj partner tomu neverí. Povie, že nemám rada jeho syna. Ja potrebujem dôkaz a ten nemám, aby mi partner veril. Čo robiť? Už som rozmýšľala dať do izby nejakú kameru a sledovať ich. No priateľ mi povedal, že mi šibe.

dskjhfdlkdjhl
18. aug 2020

kamera? V tejto dobe to uz nie je problem, nepotrebujes na to priatela, zvladnes aj sama, nie?

syslik81
18. aug 2020

sibe nesibe kameru a hotovo ... ak si si ista a budes mat dokaz by som ho prefackala a vyhodila aj s priatelom z domu

ivkazba
18. aug 2020

A ako jej ubližuje? Čo konkrétne jej robí? Ako o tom vieš, keď píšeš, že nemáš dôkaz? Ak sa to deje naozaj, že to nie je výmysel dcéry, tak by som to riešila kamerou, partnera by som o tom vôbec neinformovala. Konfrontovala by som ho až so záznamom. A ak by to ani potom neriešil, ukončila by som taký vzťah. K čomu je taký chlap.

macik166
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evkakozickova
18. aug 2020

No ja by som tiež dala kameru chcela by som vidieť čo jej robí a ako si na to prišla ? Počula si krik? Alebo ty mala žalovala

maciatkolulu
18. aug 2020

Ako vieš, že jej zbližuje keď nemáš dôkaz, v poslednej dobe sa to tu roztrhlo s podobnými prípadmi. Dievčatá pokiaľ neviete zvládať novú rodinu a nové deti, nechoďte do toho za každú cenu, že waw ja mam opäť priateľa, som opäť vo vzťahu, za každú cenu a ideál je k tomu opäť otehotnieť a bum nové a nové pripehy na MK ako cez kopirak a väčšinou so smutným koncom pre autorky.

autor
18. aug 2020

malá žalovala...vykrúca prsty, vyplazuje jazyk, vysmieva sa, trhá jej vlasy
A akú kameru? Na koho sa obrátiť? Postačila by detská videopestúnka? Nemám žiadne skúsenosti. Som na také veci ľavá.

evkakozickova
18. aug 2020

V tomto ty poradiť neviem že akú možno baby budú vedieť skús ešte počúvať za dverami čo sa tam deje

dskjhfdlkdjhl
18. aug 2020

Ak mas videopestunku, tak aj ta postaci. A deti su v izbe zatvorene? ja by som trvala na otvorenych dverach.

abdn16
18. aug 2020

A perco su spolu v izbe? Nech su obaja sami a potom ho to snad prejde. Nerobi jej zle len preto, ze mu lezie na nervy a chce, aby isla prec?

maciatkolulu
18. aug 2020

Tak ono 4 ročná zaručene lezie na nervy 13 ročnému a tobôž v spoločnej izbe. Chalan ch e mat kľud a beha tam malé... To si robia zle aj vlastný. Súrodenci, ak sa chceš silou mocou dohadovať, bude lepšie sa zbaliť a ísť, pripadne zbaliť partnera a poslať ho preč. Podľa pomerov. Ale ak ste na páli do mladého detskej 4eoxnw cudzie dieťa, tak sa mu nečudujem, ale aj naopak, ak sa on ocitol u malej v izbe, tiež nič moc..

lucka_ke
18. aug 2020

nenechávaj ich spolu, 13ročný už nemá nervy na malé 4ročné dieťa, potrebuje iné podnety a trávenie času s rovesníkmi, nie s podstate s cudzím malým dievčatkom

kacena4
18. aug 2020

ahojko, myslim ze toto nie je sikana... toto slovo sa casto velmi zamiena a zneuziva... ved sama pises moje dieta, jeho dieta, nevlastny syn😝 (chyba mi tu grcajuci smile) ale co je toto za vztah ked v nom rozlisujete deti ak si si vzala partnera a male deti tak su to vase deti nie jeho a moje a hlavne by ste si mali sadnut u psychologa a predebatovat co potrebuje 13rocne dieta ak nie si schopna si to uvedomit sama... sorry za otvorenost, ale uz ti to tu par mamin nadhodilo, si pre neho v podstate macocha a este k tomu s malym usmrkanym deckom opacneho pohlavia co sa mu montuje do zivota, bud si urcite hranice nie len co budu vyhovovat tebe ale hlavne co budu vyhovovat aj jemu, dietatu v zacinajucej puberte a budete mat vzat a rodinu ok. dufam, ze som to nenapisala moc tvrdo ale snazim sa byt tvorena a hlavne vnimat to zo strany toho dietata plneho chaosu ktory to nevie vyjadit inak ako tym ze reaguje na neprimerane reakcie maleho dietata a pred dospelakmi sa tvari ze je vsetko ok. drzim palceky nech sa vam to podari vyriesit najma s partnerom ktory sa tvari ze je vsetko ok

nyusika
18. aug 2020

vyplazovanie jazyka a tahanie za vlasdy nie je sikana, preboha.
pubertakovi proste lezie na nervy tvoja mala dcera.

karpina
18. aug 2020

@maciatkolulu Ja by som nezlahčovala situáciu, kolko prípadov vyšlo najavo kde boli deti týrané a zneužívané novou rodinou a vlastná matka zatvárala oči zo strachu o stratu partnera.

maciatkolulu
18. aug 2020

@karpina netreba zase preháňať, ved snáď vidí na svojom dieťati, či má modriny a podobne. A inak nerozumiem, lebo môj 7rocny je skoro non stop so mnou v obývačke. Reálne 13 ročný a tobôž chlapec a 4 ročne dievča v jednej izbe a ešte k tomu absolútne cudzí je dosť na ho...

simona92101
18. aug 2020

Mozno sa to nevola sikana ale urcite je to ublizovanie,ved taky 13 r chalan ma uz dost sil na to aby malemu dietatu zlomil tym vykrucanim prsty,a sklbanie vlasov a vyplazovanie jazyka?co je retardovany?ved 13 rocny chalani uz maju ine zaujmy,nie ublizovat detom za zatvorenymi dverami,btw preco su spolu zatvoreni v izbe?ak mu lezie na nervy,tak jej predsa nema co vlasy trhat preboha.nechat otvorene dvere,nenechavat ich samych.staci detska videopestunka,akonahle sa ocitnu samy dvaja,uvidite to v priamom prenose.zaznam vsak mat z toho nebudete

karpina
18. aug 2020

@maciatkolulu Ak sú dostupné možnosti si to odsledovať, rozhodne by som autorku neodhovárala trebárs aj od kamery. Dôveruj, ale preveruj, hlavne ked sa jeho otec stavia k veci benevolentne.

maciatkolulu
18. aug 2020

@karpina ha by som sa skôr venovala "svojim deťom a mala otvorené dvere keď sú sami. Plus by som nenutil byť spolu. Viem si predstaviť, že 4 ročne" lozi"za chalanom a ten sa bráni svojim spôsobom? Aj doma pri vlastných by si inštalovala kameru?

karpina
18. aug 2020

@maciatkolulu Svoje si poznám a viem odhadnúť nakolko ktoré je čoho schopné. Pri dieťati, ktoré celkom dobre nepoznám, by som predsa len bola opatrnejšia, aspoň zo začiatku, kým sa vzťahy usadia. Niežeby som robila rozdiely, ale je nepomer 4-ročné, ked sa sťažuje, že mu 13 ročný ubližuje, nechcela by som takúto vec zanedbať. Nechcela by som zradiť 4 ročné dieťa, ak by to bola pravda a bolo by mu ubližované. A áno, ak by som mala podozrenie, aj na svoje by som kludne zapla kameru, nič zlé na tom nevidím.

ayanamirei
18. aug 2020

@maciatkolulu brani sa vlastnym sposobom ? vlastne/cudzie by za trhanie vlasov a vykrucanie prstov mladsiemu dostalo riadnu hubovu polievku a trest! ci akoze aj tebe muz, ked si zmysli, ze mu lezes na nervy vysklbe par vlasov a povykruca prsty nech neotravujes ? lebo pomer sily je rovnaky ako pri tych detoch ... 😠

luuubik
18. aug 2020

Ano, najjednoduchsie riesenie nenechavat ich spolu. Avsak niekedy je to obtiaznejsie, mozno ma autorka mensi byt, kde nemoze mat kazde dieta svoju izbu. Tie stale otvorene dvere by ozaj mohli, co to zachranit - aj v malom priestore.
Co sa tyka 13-rocneho - ak je to ozaj take zle - chyba na jeho strane, takto sa spravat nemoze. Mozno tak k rovesnikovi, s ktorym sa dotahuje (aj to len, pokial ide o kamosa, ktory je o.k. s tym, ze sa hecuju, natahuju, predvadzaju, ak s tym naprotivok ok nie je a opakuje sa to, tam uz je myslim termin sikana namieste). Ale 13-rocny preboha ma mat dost rozumu, aby sa takto nespraval k malemu dietatu, a ako tu niekto pisal ze k cudziemu - ziadne cudzie, ved je to jeho nevlastna sestra. Ked mu mala vadi, nech povie, ze ho rusi a chce byt sam, v tom veku musi chapat, ze mu sestra nerobi narocky zle, ze je to proste male decko, ktore robi len to, co vie, nie je jednoducho mentalne na jeho urovni, aby si od neho zasluzila take tresty.
Co je vsak mega dolezite: Najprv ozaj treba zistit, kde je pravda. Lebo ak sa dcera len zaluje a nepocut z izby napr. plac, krik, tak by som zas az taka vyplasena nebola. Ak by jej napr. ozaj trhal vlasy to by bez velkeho placu nedala, mozno len naznaci jemne posticovanie, ked uz mala velmi dobiedza do neho... A zase vieme, ze deti sa v istom obdobi vyzivaju v zalovani aj za malickosti. Dalej si myslim, ze ak by to bolo ozaj take vyhrotene tvoja dcera by sa sama branila byt s nim v izbe.
Ja by som zatial kameru neriesila, staci tie otvorene dvere a pokec - rozumny, ziadne prehnane emocie, hnev nebodaj vyhrazky - len taky rozhovor s chlapcom... V tom duchu, ze co sa deje, ci mu sestra nejako vadi, ako si predstavuje riesenie atd. A mozno by som sa urobila "blbou" a tvarila sa, ze snad ani neverim, co mala na neho zaluje, ze nie je mozne, ze taky velky, takmer dospely (to trosku na posteklenie jeho ega) chlapec by sa takto nepekne dokazal spravat k malemu dietatku, k sestricke, ktora sice mozno za nim dolieza, ale len preto, ze ho ma rada, ako vsetky male dievcatka miluju svojich ochrancov - velkych bratov... Nejako takto na to ist - najprv po dobrom. Ja myslim, ze z tychto ako sa hovori "patschworkovych" rodin kde nie su len spolocne deti treba vytazit to dobre, hoci to musi byt niekedy velmi tazke a vyzaduje si to sebazprenie. Aby si detom ten vztah (alebo aj sebe a muzovi) do buducnosti nepokazila. Ked uz musi mat nevlastneho brata so vsetkymi nevyhodami, nech aspon maju sancu najst si k sebe cestu, ktovie, kedy sa tvojej dcere hociaky blizky clovek v zivote moze zist - hoc aj ten nevlastny brat...
Samozrejme, ak diskusia a mierne opatrenia nepomozu a budes mat stale po (objektivnom !) zhodnoteni vsetkych okolnosti dojem, ze dcerku tyranizuje, to uz by bolo ine kafe... To uz treba riesit potom razne, tyranov treba vzdy razne upratat do patricnych medzi - a je uplne jedno kolko maju rokov.

lucka_ke
18. aug 2020

ja som to pochopila tak, že syn je priateľov a dcéra jej, ale možno zle chápem...

vilma7
18. aug 2020

Neviem, ale myslíš si že dcérka by s ním chcela byť, respektivne ostala v izbe, keby jej ubližoval fyzicky?

luuubik
18. aug 2020

@lucka_ke aha, moze byt... To neviem, ci je dcera spolocna, alebo len autorkina, no to na rieseni problemu az tak vela nemeni...

lucka_ke
18. aug 2020

@luuubik ja len k tomu, že preto som písala, že pre neho je to cudzie dieťa, ale ak som zle pochopila tak sa ospravedlňujem

jankapepe
18. aug 2020

Spýtala si sa aj jeho či mu tvoje dieťa nerobí zle?

maciatkolulu
18. aug 2020

@ayanamirei ako? Môj muž? Treba muž otlka? Mňa nie, ale decká sa otlkali a dokonca si aj vlasy trhali medzi sebou a ani bolo to tak vždy, keď sa jednej niečo nepáčilo ale už sú dospelé a neskkvz si vlády navzajom😂😂😂. A úprimne stcrocbe dieťa a tobôž cudzie musí poriadne liezť 13ricnemu chlapcovi na nervy. Inak úplne zbytočné sa tu dohafzjeme, keďže nevieme ako dlho sú spolu, či je chlapec uva na víkendy, vi je in u nej, či iba z neho.. To sú dosť podstatne veci. Ale ze si decká navzájom robia občas zle a pobijú sa, idstchnu, sklbu a pod je normálne to už musí vedieť autorka ako to majú oni. Je rozdiel mat dobite decko a je rozdiel mat štvorica ka, ktorý vkuse žaluje... A nikto nevie, kde je pravda. V tomto prípade nie je problém chlapec, ale úplne nanič vzťah medzi partnermi podľa mna

whatever1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz