Ako riešiť obťažovanie dcéry starším mužom?
Dcera prisla domov v hysterickom placi a ked som sla za nou co sa stalo, po dlhom cakani sa mi zdoverila, ze ju na praxi obtazoval starsi muz. Isla potom do skoly kde to povedala aj ucitelke co ju mala mat na starosti a, ze ta ju vysmala a este jej povedala, aby si prestala vymyslat. Baby ja vobec netusim co robit? Dcera je na svoj vek uz vyvinuta ako zena ale co sa tyka chovanim atd. je to este dieta. Miluje rozpravky, vsetko detske. Vobec som necakala, ze toto sa moze mojej stat. Je pekna, stihla.
Ako mam podla Vas postupovat dalej? Nespala som kvolj tomu celu noc
Dcera bola prijata povodne na uplne inu skolu lenze nebolo mozne sa dohodnut na individualnom plane tak nam riaditelka vybavila prestup na zdravotnu skolu kedze mala pribuzny odbor
@huxy nechavaju by si sa cudovala co si ucitelky dovolia a zrovna tato vzdy chodila na prax kedy sa jej zachcelo. Sestra ju pozna a boli na nu skrz to uz aj staznosti. Dcera mi to kedysi tiez hovorila ale vtedy som to nejak neregistrovala
Problem je v tom, ze teraz moze mat taku traumu, ze SA bude bat chodi do nemocnice a mozno zakonci s tou skolou... Ani by som sa nedivila, ked od ucitelka nedostala empaticky pristup.
Naložiť a nakričať...Dnes odo mňa schytala synova učiteľka....A to som bola ešte kľudná
Dcera nema 18. Je stale pod zakonom. Udivuje ma ako niektore zeny sa k tomu vyjadruju a aj som ocakavala, ze postupne to obratia tak, ze nebodaj moja dcera toho chlapa obtazovala. Takze je vporiadku ked chlap obtazuje v podstate este dieta. Ano, moja dcera z toho vysla ako problemova studentka, ktora je 3,4karka ma problemy zo skolou a automaticky je klamarka. V triede nie je oblubena a ani medzi ucitelmi len preto, ze je ,,ina" . Stve ma ako sa k tomu postavili ludia a v podstate odsudili dieta, ze si vymisla len preto, ze chce byt zaujimava. Smutne
Táto téma nemôže byť reálna. Autorka odpovedá len na to, čo sa jej hodí a ani to nesedí.
@beronsche ty si napísala citujem "nespochybnovať" a každé poukazanie na nezrovnalost u autorky je zhadzované ako hnusné, neempatické, viktimizujuce obeť atď. Plus reakcie typu navrieskat, hubu rozbiť tu tiež boli hojné.
Teda ak by som mala syna z tejto diskusie si odnesiem, že keď za ním príde Zuza a povie buď mi urobíš referát z matiky alebo všetkým poviem, že si ma obchytaval. On nebude mať na výber. Lebo akékoľvek spochybnenie toho čo Zuza povedala neprichádza do úvahy.
Mali sme učiteľa čo zásadne skúšal študentov po dvoch. Teraz mi je úplne jasné prečo.
Toto sa totiž nie len ťažko dokazuje ale aj vyvracia
Nehnevaj sa, ale 15 rocne dievca ak ju niekto chyta za prsia a zadok nevie co to znamena? A ty sa oblec, vezmi dceru za ruku a chodte na policiu! Ziadne take za ucitelkou, riaditelon, do nemocnice na prax!
@huxy ved to som.pisala na začiatku v inom príspevku, mňa nikdy žiadny študent neosetroval sam ani tlak nechodili ani sestry po jednom merat 😁 tu som reagovala na to, ze učiteľka odišla preč, a ze si to veru dovolia hocikde. možno mohla, neviem, možno stačí.ak sú tam sestry s nimi alebo niekto. Nevyznám sa ☺️
A vám teda príde normálne, že autorka dcéru, čo má takmer 18, telo ženy a rozum čo sa naivity týka tak cca 10, do včerajška nepoucila o sexe a intimite? V jednej vete píše, že mužov priťahovala v ďalšej, že na nič zlé nepomyslela lebo dcéra je detsky naivná.
Však dá dcéra je dokonalá obeť na zneužitie pre kohokoľvek.
A 3/4 ju tu budú chlacholit, že všetko urobila dobre?
Ďasie napíšu, že aj keď sa poukazalo na pomerne veľké nezrovnalosti netreba nič spochybňovať?
Práve naopak, tie pochybnosti treba prešetriť a tak v škole ako aj nemocnici prijať opatrenia, aby žiadna študentka už sama nebola.
@janababana som zdravotná sestra, ešte jedna z tých "posledných" čo boli sestry hneď po strednej. Ani vtedy sme nerobili na praxi samy a už vôbec nie v 2 ročníku nepichali injekcie, keďže do nemocnice sa chodí až od 3 ročníka
Teraz ako prakticke sestry majú ešte menej "kompetencii" na praxi a už vôbec nie hneď v 2 ročníku pichať injekcie. Navyše skrátka neexistuje, aby bola žiačka sama na praxi bez zodpovednej osoby, ci učiteľky, alebo vedúcej sestry. To neviem co by bola ta škola, ale tiež by bola divná. Preto vravím, ze autorka v tomto trochu píše zvláštne.
@jaskolka my sme na praxi bežne chodili merať teplotu, tlak a pulz samé po izbách. Pise, že mu merala tlak a nie pichala injekciu...
@jaskolka za tie roky sa to pomenilo. Dcere zadelila vycujuca izbu kde si mala zistit anamnezu, porozpravat sa s pacientom zistit zakladnu diagnostiku. Sluzbokonajuca sestra jej dala listok kde mala obehat izby a omerat tlaky. Isla sama, nikto nesiel s nou. Na izbe bola iba ona a ten chlap.
Nikde nepisem, ze mu isla pichat injekciu.
@janage dcere som nehovorila o sexe pretoze ma na to dost casu a na zdravotnej skole jej to podla mna dostatocne vysvetlili a v nasej rodine sa moc tieto temy neriesili. Myslela som, ze ma este cas. Ani vo sne ma nenapadlo, ze sa toto moze stat.
Bojim sa, ze ked by sa to riesilo s policiou dcera sa uzavrie uplne, a po tychto hejtoch sa aj bojim, ze ju policia vysmeje a bude oznacena za klamarku. Na izbe bola len ona a ten chlap. Je to slovo proti slovu a kto uveri mlademu dievcatu bez svedka? Moja dcera je submisivna. Necha do seba kopat, nevie sa obranit co mi dava za vinu aj svokra
To mi chces povedat, ze dievca, co chodi na strednu skolu...
1. Nevie, co sa smie a co nesmie - nevie, ze to co robil, nie je OK
2. nebavila si sa s nou o sexe?? To cakas do 30tky?
@simca06022011 pracujem v nemocnici. Viem že aj počas praxe sme nikdy nemohli byť bez učiteľky, a to sme boli dospelí, mnohí aj skúsení s opatrovaním atď. A tiež keď teraz chodia praktikanti, vždy s učiteľkou, po skupinkách 6-8 žiakov, výnimkou je napr.aro.
Tak v tom prípade môžeš byť rada, že sa jej nestalo niečo horšie a už omnoho skôr. Tu predsa nejde o to, že bude sexovať ona, ale, že niekto môže zneužiť ju. Hlavne ak je totálne naivná žijúca v detskom svete.
To ta fakt nenapadlo, že hocikto ju môže zneužiť skrz jej naivitu?
Tak bud rada, že ju nezatiahli niekde do bytu a neporobili fotky a videá. Nedajbože by ostala tehotná.
Aj keď pôjdem proti prúdu, za mňa totálne zlyhanie úlohy rodiča a ta sexuálna výchova potrebná ako soľ.

@simca06022011 na praxi NIKDY nenechávajú učiteľky samých žiakov na oddeleniach. Teda na takom ARE alebo JIS nie sú priamo prítomné (aj keď aj tam chodia kontrolovať, ale tam pacient nie je schopný obťažovania), ale na iných oddeleniach sú stále. A aj tvrdenie, že tam bola len s 1 ďalšou spolužiačkou, je divné. Chodia skupinky 6-8 žiakov.
Nesedí veľa vecí...