Ako riešiť obťažovanie dcéry starším mužom?
Dcera prisla domov v hysterickom placi a ked som sla za nou co sa stalo, po dlhom cakani sa mi zdoverila, ze ju na praxi obtazoval starsi muz. Isla potom do skoly kde to povedala aj ucitelke co ju mala mat na starosti a, ze ta ju vysmala a este jej povedala, aby si prestala vymyslat. Baby ja vobec netusim co robit? Dcera je na svoj vek uz vyvinuta ako zena ale co sa tyka chovanim atd. je to este dieta. Miluje rozpravky, vsetko detske. Vobec som necakala, ze toto sa moze mojej stat. Je pekna, stihla.
Ako mam podla Vas postupovat dalej? Nespala som kvolj tomu celu noc
@bbshop tým že ide očividne o zraniteľnú osobu by mala. byť predsa o to viac chránená. Ide o zraniteľnú osobu napadnutú sexuálnym agresorom a nie že má problém to spracovať sama tak ešte musí bojovať so svetom a obhajovať sa že nič zlé nespravila? Je to obeť sexuálneho predátora. Aj keď by táto téma bola vymyslená. presne reakcie ako tá tvoja chráni agresorov a umlčuje obete
A ty si na začiatku nerozmýšľala, že to nie je vhodný odbor pre tvoje dieťa? Čo chceš aby v živote robila? Veď prestup sa dá vybaviť na hoc akú školu pre pána. A ja by som na tvojom mieste hľadala pomoc u psychiatra, podľa mňa na tvoju dcéru diagnostika psychológa zďaleka nestačí.
@enmery ja nevravím o tom ako reagovala..treba čítať s porozumenim..a nie nechce sa mi grcat zo seba lebo poznám niekoľko takýchto detinskych dievčat a práve tie majú bujnú fantáziu a nie raz si niečo zle vysvetlili a interpretovali to uplne inak nez to bolo. Nemusí klamať, ale mohla sa ho ona suchnut prsiami a jej sa v hlave spustili scenáre úplne iné než sa reálne udialo. Stacilo, že cítila dotyk na svojich prsiach. Hocičo sa mohlo stať.. nebavíme sa o zdravom dievčati so zdravými reakciami. Zakrýva si uši keď pocuje o sexe. Nenávidí dotyky..Na zamyslenie.
Stačí keď také dieťa vidí pri sexe rodičov a v škole povie, že "ocko bije maminku". Jej vnímanie sexuality ďaleko neuteká. Nikto z nás netuší aké dotyky to reálne boli a čo sa vlastne stalo keď ona je alergické na obyčajné objatie a dokonca to vraj doslova neznáša.
@matullienka uprimne vtedy ma to nenapadlo, bola som rada, ze aspon niekde sa dostala sice vela ludi mi hovorilo aby som ju dala na nejaku kadernicku aebo casnicku ale ona k tomu vztah nema. Bavilo ju vsetko zo zdravotnictva a tak jej vysli aj testy, ze bud zdravotna sestra alebo ucitelka.
Dcera neznasa dotyky mozno aj preto, ze ked bola v prvom rocniku, vyhliadlo si ju nejake dievca ktore ju prenasledovalo, davala jej facky, sticovala ju, brala jej gumicky. V 3 rocniku si na nu zasadla ucitelka matematiky a ked nieco nevedela dostala ukazovatkom po prstoch. A vo vyssich rocnikoch jej chlapci robili zle pretoze jedina z triedy uz mala prsia. Preto som ju stale prekladala zo skoly na skolu.
Tvoju dc
@bbshop Ja sa tu nebavím o fantázii. Bavím sa tu o tom, že od začiatku sa tu strhlo, že zle reagovala obeť. Aj keď si o tom človek vie nájsť tisíc článkov a videií. O tom, že na SK vždy hneď z debaty vypadne úchyl a muž a pranieruje sa len obeť. Ja neriešim, či sa toto naozaj stalo alebo nie, či to malo vyvolať diskusiu alebo nie, ale ukázalo to fakt nemilú a hlúpu tvár väčšiny užívateliek. A a na toto, keď narazí obeť sexuálneho obťažovania a zneužívania,si to rovno hodí. Keď neviem k tému nič, neviem pomôcť, tak aspoň sa snažím neubližovať. To je všetko. A udivuje ma, že žena žene dokáže v takejto tabu tému tak nakladať. Prepáč za rozhorčenie.
@minimie myslim,ze zamrznut a ostat ochromeny,nie je nic neobvykle,ale ty si vedela,ze je to zle. Bola si poucena. Dcera autorky nevedela,ze to,ze ju stary uchyl obchytava je zle. Na sex temu vraj ma cas. Vazne? 17r ma cas?!
@bbshop dcera v tomto tako nezamysla. Psychologicka prave povedala, ze ona vnima svet uplne v inom ponimani a urcite by sa neobtierala o nejakeho stareho chlapa. Pokial moze drzi sa co najdalej a na prax si davala pod bluzu tricka ktore jej zakryvali vystrih lebo sa hanbila za to ako vyzera. Ona aj ked je vonku horko oblieka sa tak aby co najviac zakryla. Nejaky cas odomna ziadala aby som jej kupila taku stahovaciu podprsenku aby mala co najplochejsi hrudnik
Tvoju dcéru diagnostikoval psychiater?nečítam všetko iba, že chodí k psychologicke, ale podľa opisu ako by bol asperger, vysoko funkčný autista.
Svoj svet, neznasanie dotykov...
Školu by som zmenila ani nie preto, čo sa stalo, ale nemá na ňu prepáč...nezapadla do kolektívu, neveria jej, nebaví ju atď...chyba bola zostať tam, keď sa zrútila po videách o potrate.Ja chápem, že je iná, ale tiež ju nemôžeš chrániť pred všetkým už je skoro dospela.Neudrzujes ju v tej detinskosti ty?
Aj ty by si mala chodiť k psychológovi, aby si vedela ako sa k nej správať.Aku školu chcela navštevovať?
@enmery nik nepise,ze ju mal pravo obchytavat. Riesi sa tu len to,ze dievca je pozadu,detinske,naivne a rodicia ju o nicom nepoucili,lebo vraj ma cas. Mozno keby poucena bola,mohla reagovat inak.
Autorka môže byť že má kvôli tomu čo už kedysi zažila neprimerane reakcie a neprimerane vyhodnocuje situácie spojené s jej telom. Tým nevravím, že sa to nemohlo stať. Ale čo ked naozaj sa jej iba vytvorili v hlave rôzne scenáre, predstavy pri akomkoľvek najmenšom neumyselnom fyzickom kontakte. Proste spanikarila. Prišla domov vydesená na smrť a pritom možno chlap ani nevie že sa nechtiac dotkol jej prs. Možno si viac domyslela než sa reálne stalo keďže sa takto správa aj v bežnom živote, že je zhrozena pri téme sex. Prečo by sa v tejto situácii zachovala inak? Keď je to pre ňu bežné to dramatizovat. A očividne prehnane riesi svoje prsia a je na ne zaťažená. Viem si predstaviť že akýkoľvek hoci aj neúmyselne kontakt s nimi je koniec sveta.
@petulda333 Preboha!O tom píšem nielen ja už nejakú tú stranu!Zareagovala-išla za učiteľkou. Vieš koľko dospelých a poučených žien nešlo za nikým a len "čumelo?". Stačí si naťukať túto tému do podcastov, yutube, knihy a vypočuť si od psychológov. Veď to sa už nedá čítať!A ten chuj je totálne z kola von a o reakciách obete vie väčšina veľký prd!Akože keby jej matka dávala inštruktáž 20 hodín mesačne, úchyl by na ňu pozrel a nechal tak? Sa preberte. Ona išla za učiteľkou-takže to vyhodnotila ako niečo mimo normál a to mnohokrát nedokážu zdravé dospelé ženy preboha. Už prestante súdiť.
@luccija mne tiež príde, že rodičia nechceli niektoré veci vidieť a dieťa zostalo nediagnostikovane. Tiež mi príde, že má znaky autizmu. A neverím, že pri takomto správaní je v testoch vyšlo buď učiteľka alebo zdravotník. Na to treba psychicky odolných ľudí a to dcéra autorky ani zďaleka nie je.
@enmery podla teba je normalne,ze nevedela zhodnotit,ze to co urobil je zle?!
@matullienka a najmä ,autorka už snáď 10x napísala vetu " " zlyhala škola " " zlyhala nemocnica ..." " Spolužiaci boli zlí "
Ale nevidím žiadnu sebareflexiu ,kde by si autorka priznala ,že ten kto zlyhal v prvej línii je ona ako matka , ktorá mala veci riešiť skôr ako pred vstupom dcéry do dospelosti . Tiež mám pocit ,že sa tam zatvárali oči pred realitou
@bbshop tiez mam ten dojem. A to nejdem obhajovat nasilnikov ale treba fakt zistit co ako bolo. Lebo tu je viac zlych veci a hlavne naivnych ludi
@luccija psychiatricka mi tvrdi, ze je podla nej asperger s autistickimi crtmi pretoze dcera ma jeden zlozvik ktoreho sa nedokaze zbavit a ja uz som z toho zufala. Doktorka vravi, ze je to urcity druh odburavania stresu. Doktorka si vsimla, ze ked je vo vacsom strese robi to intenzivnejsie a plus do toho pusta ozaj depresivnu hudbu jak na pohreb. Ked ma realtivne dobre obdobie dokaze zaspat bez toho aby to robila a hudbu pusta uplne inu.
Robila s nou aj relaxacne cvicenia na odburanie stresu ale absolutne nespolupracovala. Pokusala sa aj zistit ci ju niekto nezneuzil ale tam tiez absolutne nespolupracovala
@enmery ale chápeš, že učiteľka a iní ľudia sú s ňou dennodenne a niečo o jej mentalite, diagnóze, bujnej fantázii a neprimeraných reakciách vedia? Preto reagujú aj oni tak ako reagujú. Keby si takmer dospelá žena nezakryvala uši pri téme sex možno by ju aj brali vážne keď sa niečo stane..ale ona zrejme hysterci často aj keď na to nie je najmenší dôvod. Uteká z izby keď je erotická scéna vo filme. Prečo by neušla a nepanikarila keď sa niekto možno omylom dotkne jej prs a neurobila z toho kauzu. Keď je to jej bežná reakcia v sexuálnej oblasti aj keď zdôrazňujem o nič nejde.
Autorka a vie o tejto diagnóze aj škola? Informovala si ju? Keď píšeš, že si pre dcéru chcela išp má ho? V čom sa líši oproti bežnému rozvrhu? Kedy si dala dceru diagnostikovať a povedali ti, že má aspergera?
Volala som dnes aj psychologicke ci by nas urgentne vzala aby sme zistili co sa vlastne stalo ale neviem ci z dcery nieco dostane. Verim jej nikdy neklamala a preto ma boli, ze ju ludia vidia len tak ako chcu. Triedna mi dnes voala povedala, ze veri nasej dcere pretoze ju pozna a vie, ze toto by si urcite nevymyslela lebo ona taku povahu nema.
Nikto nevraví, že vedome klame. Ale ľudia a hlavne s traumami a takými ťažkými diagnózami majú veľmi živú predstavivosť, ktorú si v niektorých prípadoch môžu zamieňať s realitou. To nie je o povahe ale o jej vnímani sveta, ľudskej sexuality, vlastného tela a dotykov. Mohlo jej niečo aktivovať spomienky na nejaku traumu. Ale je tu stále možnosť že sa to naozaj stalo to nikto nezavrhuje. Len uvažujeme o rôznych možnostiach predtým než padne verdikt o sexuálnom predátorovi.
Ako to chúďa potom dáva učivo o rozmnozovani a pohlavných orgánoch človeka?
Ak je asperger neznášajúci dotyky, tak klasická zdravotná či školstvo sú pre ňu totálne nevhodné. Ak ju zaujíma zdravie tak ešte smer laborant, tam zavretá v labaku sa môže cítiť dobre.
A vyber školy konzultovať so psychiatrom alebo psychológom. Však ta zdravotná musí byť čisté utrpenie pre ňu
@matullienka v papieroch ma len, ze podozrenie na asperger prip.autis. bola aj na vysetreni lenze absolutne nespolupracovala tak jej doktorka dala iny termin. Skola o tom informovana nebola ale jej triednej som to naznacila
Ja budem velmi hnusna ale vy ako rodicia ste zlyhali asi vo vsetkom
@janage ju knihy zaujali lenze ta vyucba je podla nej nezazivna malo si zapamata ale ked to ma formou zazitkov dokaze si vsetko od slova doslova zapamatat.
Praveze ona chcela strasne ist za doktorku ale to som jej rovno povedala, ze to neni pre nu. Ina skola ju moc nezaujala. Este veterina ju dost zaujala ale tam by to tiez nezvladla takze vobec netusim kde by sme ju dali
@petulda333 nehnevam sa, v podstate mas pravdu. Nepripravila som ju dostatocne na tento zivot a to bola chyba. Prilis som ju drzala v bubline. Je moja jedina dcera a vytuzena. Dlho som nemohla otehotniet, bola som na rizikovom, mala sa narodila predcasne so snurou okolo krku, ozivovali ju a odvtedy som ju pred vsetkym chranila
Pre boha prečo si o tom školu neinformovala? Veď k takým deťom je prístup úplne iný než k zdravým. Keď ti dr. niečo povie tak si o tom niečo naštuduj. Prepáč ale tebe dr. s praxou povie, že v tvoje dieťa je pravdepodobne autista, ale nedokáže to potvrdiť lebo tvoje dieťa nespolupracuje a ty tento fakt veselo ignoruješ? Si normálna? Uvedom si, že keby o tom škola vedela teraz si toto vôbec nemusela riešiť? Ty si ju dala diagnostikovať až teraz? Veď píšeš, že problémy boli už dlho. Nikdy nepochopím tento tip rodičov zatvárajucich oči pred realitou

@bbshop Nechce sa Ti grcať zo seba?Aj keby bola jej dcéra totálne postihnutá, nemajú ju kto čo obchytávať. A že vyrovnanej osobe. Veď vyrovnaná osoba má "kričať a zbiť ho", inak nereagovala správne a teda sa to isto nestalo. Fuj🤢