icon

Ako riešiť problémy s dcérou?

matkaav
28. feb 2025

Ahojte, neviem ako začať
Mám doma 13 ročné dievča, už viac rok snou riešime chlapca v jej veku viem že je to ešte dieťa pubertacka no neprajem si to našla som spraví ktoré má veľmi znervóznili vulgárne.. písali si veci úplne ako dospelí no viem že s ním nič nemala lebo je doma no dnes má to už vytočilo verila som jej 🥹zastávala som ju pred jej otcom .. vždy... no už to zašlo ďaleko nevedela sa sústrediť na učivo a ani na nič ... Po dnešnej konverzácii to už vybuchlo a chlap ju ostrihal za trest 😭😭😭😭mala krásne dlhé vlasy od mala 😭 💔 plačem keď som vedela ten veľký vrkoč v jeho rukách srdce mi pukalo od bolestí a keď som na ňu pozrela ako plače 😭😭 bože môj nikdy si to neodpustím že som nezasiahla a nechala som aby to spravil 😭 som zlá.matka😭 viem ako ju to zasiahlo lebo mňa srdce bolí 😭 nikdy sa s tým nezmierim. Že to zašlo až tak ďaleko.. pestovala si ich od mala mala ich až po zadok a terás je ako chlapec 😭 kričala placuci že nebude chodit ani do školy áno von chápem ju 😭 čo mám robiť 😭 bože 😭💔 nechce sa mi ani žiť 💔😭

ivinkapink
28. feb 2025

@vler mal riesit mladika a nie dceru strihat..

svokrinjazykmonika
28. feb 2025

@matkaav vaša reakcia ako rodičov je nechutná. Šialené 🤦 vôbec netuším čo poradiť aby sa situácia napravila

vler
28. feb 2025

@ivinkapink otec mal riesit ine dieta ako vlastne?

ivinkapink
28. feb 2025

@vler ano

andrea_82
28. feb 2025

Som jedina, ktorej pride cudne, ze matka tu narieka, ako nechce zit, lebo muz dceru ostrihal, ale vulgarne spravy 13-rocneho dietata spomenie len tak okrajovo? Nebolo by treba riesit v prvom rade dcerino spravanie?

enmery
28. feb 2025

@vler Pri takýchto témach veľmi dúfam v trolla.
Všetci traja-od vulgárnej dcéry, cez prepnutého otca a matky, ktorá nechce žiť kvôli tomu celému.

ivinkapink
28. feb 2025

@vler nie ine, napadnika, ktory sa chova nevhodne..pripadne s jeho rodicmi spolocne o detoch..

matkaav
autor
28. feb 2025

@andrea_82 riešili sme to rok klamala nás sľubovala verili sme jej no pri každom slove naas Klamala pohoršila sa v škole známky bola veľmi dobrá žiačka no za ten rok to šlo dole vodou ten chlapec ju pobláznil .. snažila som sa rozprávali sme sa verila som že to už dávno ukončila no klamala mi pritom do očí ten chlapec je so zlej vulgarneje rodiny ...

modrykolibrik
28. feb 2025

@matkaav tak muž spravil dobre. Keďže slečna sa k tomu tak stavala trest musela dostat

liz_lemon
28. feb 2025

@matkaav a vy ste ako normalna rodina? otec ostriha dcere vlasy, a ked vidim tvoj pisomny prejav, tak si ta predstavujem, ako nejaku asocialku, co ani ZS neskoncila

ivinkapink
28. feb 2025

@modrykolibrik ale toto nie je trest, iba co zhorsil existujuci problem..a uplne znicil vztah a dcerinu doveru..

vler
28. feb 2025

@ivinkapink doveru rodicov si treba zasluzit; dcera robila opak-rodicom klamala.
Nevracim ze otec sa zachoval idealne -mal zvolit iny trest- ale z tejto rodinnej trojky ho najviac chapem

matkaav
autor
28. feb 2025

@vler verili sme jej pretože tvrdia že už nikdy ... A nebolo to tak klamala nám do očí a ani dostala aj výchovnú pár krát no nič to pre ňu neznamenalo aj keď vedela že jej bolo povedané že dostala poslednú šancu ... Že ak sa to nezmení pstruha jej vlásy vedela to a aj tak si snim písala ,volala po tajme... Posielala fotky.... Muž sa bál že to zájde ďaleko preto že táto doba je zlá my sme žili v lepšej dobe terás sú tehotné 13 ročne dievčatá my sa snažíme no je nám veľmi ľúto že to takto dopadlo

ivinkapink
28. feb 2025

@vler otec je dospely a mal by sa tak chovat, dcera je dieta, ktore este ani nerozumie svojim pocitom, uci sa, rodic ju ma chranit, usmernovat, vychovavat...co tym urobil otec? Zachoval sa uplne najhorsie - iba si vybil svoju zlost a zlyhanie na dcere..ak si myslis,ze teraz bude sekat dobrotu skor naopak..

vler
28. feb 2025

@ivinkapink autorka pise "riešili sme to rok klamala nás sľubovala".
Nuz po roku usmernovania dcery otcovi rupli nervy.

yelena159
28. feb 2025

Prepáč ale ja sa smejem z toho množstva smajlíkov. To vážne písal dospelý človek?

januska12323
28. feb 2025

To vás nenapadlo nič rozumnejšie? Ja neviem čo tak zobrať telefón? Kľudne aj na polroka keď sa nevie správať. Strihanie vlasov je úplne od veci trest, akoby vlasy mohli za to čo robí.

matkaav
autor
1. mar 2025

@januska12323
@yelena159 áno som dospelá a keď som to písala plakala som ťažko som hľadala slová preto že ma bolelo každé jedne slovo som dospelá a nehanbím sa za to že sú tam .. mám 34 rokou .. kiež by som sa mohla smiať aj ja. No v mojim srdci je len bolesť ak ste matka tak viete že smútok jej dieťaťa boli a ešte keď som tomu nezabránila

matkaav
autor
1. mar 2025

@januska12323 vzali , mala od toho frajera netušili sme to

anna777115
1. mar 2025

A to ju ostrihal, keď spala, alebo ju priviazal o stoličku ? Lebo neviem si predstaviť trinásťročnej pubertačke, len tak jednoducho odstrihnúť vrkoč.

petrofka
1. mar 2025

ak správne čítam, bolo je povedané od muža, že ak bude pokračovať v klamaní, ostrihá ju 🤷 Tak ju ostrihal. 13 ročné dieťa vám skáče po hlave, klame, robí si z vás dobrý deň. Spoznala dôsledky svojich činov. Asi by som zvolila iný trest, ale už sa stalo. Určite by som jej už mala problém dôverovať ďalej. Toto by chcelo rodinný pokec so psychológom. Nie kvoli vlasom, ale kvôli tomu, že mladá sa odtrhla z reťaze. Keďže vie, že vám je to veľmi ľúto, nakoniec si nájde cestu ako vám to vždy vyhodiť na oči a profitovať z toho. Napr. slovami, už mi nemáš čo ostrihať, tak čo mi urobíš? Maminka, preháňaš to s tou reakciou. Nadýchni sa a hlavne o tom nehovor celej rodine, kamoškám, kolegom.. Toto si musíte vyriešiť vy traja. Neponižuj seba, otca ani dcéru. Nehovor, že sa ti nechce žiť. Je to o tom, že iba nevieš čo urobiť. Takže si dajte tých pár sedení a uvidíš, čo ďalej. Niekde musia byť hranice. A dcéra to riadne pokašľala.

milanemila
1. mar 2025

@matkaav fu ani neviem co napisat, ste jeden horsi ako druhy 🙈 namiesto budovania dovery a vysvetlovania co je vhodne/nevhodne, spravite toto? Necakaj, ze sa vam dcera niekedy s niecom zveri. Ja nechapem co je ten tvoj muz zac, to ako ho napadlo? 🤦🏼‍♀️ este citam, ze aj vychovne dostava 🤦🏼‍♀️ samozrejme ze vam klame a ja sa vobec necudujem.

matkaav
autor
1. mar 2025

@petrofka ďakujem za vaše slová ❤️ a áno určite to budeme riešiť psichilogom

abcdefgh666
1. mar 2025

@matkaav po*rali ste to riadne..ja môjho otca nemusím,vlastne oboch rodičov presne kvôli takýmto činom. Mne môj cteny otec zas keď som mala cca 10rokov (Max) za to,že som už nechcela lyžovať hodil od nervov lyžiarsky palicu do kolena. Pamätám si ako som došla domov a s plačom som si dávala dole pančuchy čo boli od krvi a nikdy sa mi za to neospravedlnil. Mala som tam dlhé roky fialovú jazvu akoby zrazeninu potom to zbledlo,vidno to len minimálne...no mňa to poznačilo a neodpustím mu to nikdy. Takže pozor na takéto afekty,pokazíte si vzťahy a niet cesty späť. Moja matka tá tiež bola ako múmia neviem či sa bála čosi povedať alebo o čo tu ide..môj muž keby raz ruku vztiahne na naše dieťa by videl!Ľudia spamätajte sa a chovajte sa normálne k svojim deťom. Keď nebudete mať k nim rešpekt tak nebudú rešpektovať ani oni vás.

vler
Autor odpoveď zmazal
lizatko1009
1. mar 2025

@modrykolibrik ano zaslúžila si trest, ale ak toto je pravda, toto trest nie je, toto je tak jedine na psychicky problem a traumu, ktore potom vedie k sebaposkodzovaniu a v niektorých pripadoch dnesnej mladeze aj k samovražde.
Autorka, ak toto je pravda, mali by ste prestat plakat, ale vyhľadať pomoc, ona ju potrebuje tiez ak toto robi. Dovera u vas úplne narusena.
Tatko nech zaplati predĺženie vlasov pokiaľ nedorastu s ona čím skor nech sa spamata a ty tiez. Agresiou a takymi trestami neporiesite nic, lem zhoršite celú situaciu. Ja chapem, ze nervy prášknu, ale vy ste dospelí, nie ona.

enmery
1. mar 2025

@abcdefgh666 Myslím, že aj autorka bude skôr submisívna a bojí sa niečo povedať. Preto sa asi prizerala, ako ju otec strihá a nič. Tam bude tých problémov oveľa viac.

sense
1. mar 2025

@matkaav a prečo ste jej už pred rokom nevzali mobil alebo nezačali razantnejšie pred rokom. Teraz darmo plačeš ,zlyhali ste ako rodičia obaja
Nevraviac o Tom že bola upozornena na to že jej vlasy ostrihať..
Ale zjavne jej bolo klamstvo presnejšie ako vlasy. Tak načo teraz ten plač

tiika
1. mar 2025

@matkaav neviem, či sa vyjadriť skôr k tebe ako sa cítiš alebo k tomu, ako riešite problémy s dcérou.
Máš pocit zlyhania, si smutná a nešťastná, je to kvôli tomu, že si sama uvedomujes, že týmto nebolo vhodne, aby ste dcéru týmto spôsobom vytrestali a zároveň ste už ale nevedeli ako na ňu.

Takze teraz by si chcela dcére nejako pomôcť v jej bolesti a napraviť si s nou vzťah. Ako prvé skús byt k nej úprimná, povedz jej to, čo si tu napísala, čo sa v tebe odohráva, trapi ta, aby ste si boli bližšie a nejako opäť k sebe našli cestu.
To ostrihanie vyvrcholilo ako následok toho, že váš spôsob riešenia vzťahu s tým mladíkom, vypisovania, zákazy nepomohli, naopak viedli ku klamstvam a nezmenili dcérin pristup.
Namiesto výchovy tínedžerky cez zákazy (ktoré zlyhali) hľadaj iný spôsob, ako spolu komunikovať. Skús sa poradiť s odborníkom, psychológom, prečítaj si nejaký článok, či pozri videá... To je fakt dôležité! Poučiť sa zo svojej chyby, neskončiť pri sebalutosti.
Pretože aj po tomto čine budete nadalej rodičmi, stále v kontakte so svojim dietatom. Potrebujete zmeniť komunikáciu, inak sa môže stat, že váš vzťah bude nadalej trpiet, problémy sa prehlbovat a môže to viest k ďalším nepekným riešeniam, hádkam, scénam…

elenajezova
1. mar 2025

@matkaav tak ale možno sa vďaka tomu dcérka spamätá a umúdri...možno trest zaberie...a vlasy dorastú.