Ako riešiť problémy s dcérou?
Ahojte, neviem ako začať
Mám doma 13 ročné dievča, už viac rok snou riešime chlapca v jej veku viem že je to ešte dieťa pubertacka no neprajem si to našla som spraví ktoré má veľmi znervóznili vulgárne.. písali si veci úplne ako dospelí no viem že s ním nič nemala lebo je doma no dnes má to už vytočilo verila som jej 🥹zastávala som ju pred jej otcom .. vždy... no už to zašlo ďaleko nevedela sa sústrediť na učivo a ani na nič ... Po dnešnej konverzácii to už vybuchlo a chlap ju ostrihal za trest 😭😭😭😭mala krásne dlhé vlasy od mala 😭 💔 plačem keď som vedela ten veľký vrkoč v jeho rukách srdce mi pukalo od bolestí a keď som na ňu pozrela ako plače 😭😭 bože môj nikdy si to neodpustím že som nezasiahla a nechala som aby to spravil 😭 som zlá.matka😭 viem ako ju to zasiahlo lebo mňa srdce bolí 😭 nikdy sa s tým nezmierim. Že to zašlo až tak ďaleko.. pestovala si ich od mala mala ich až po zadok a terás je ako chlapec 😭 kričala placuci že nebude chodit ani do školy áno von chápem ju 😭 čo mám robiť 😭 bože 😭💔 nechce sa mi ani žiť 💔😭
Vy ste fakt dementi,aké má teraz z toho ponaučenie?Ešte jej dáš predĺžiť vlasy?No za svoju sprostosť budete pykať aj vy. Bude to teraz pre ňu ešte horšie,a pre vás ani nevravím.Bude vás ignorovať a ani sa jej nečudujem.Chceli ste jej dať príučku,aby pocítila dôsledky svojho chovania?No hej keď si taká frajerka,pod ideme k jeho rodičom,a hanbili by sa obaja ako psy ak by ste to začali čítať.Narusenie súkromia?Veď to dieťa potrebuje byť kontrolované.Cele zle.Vela šťastia.
Asi som to ešte nikdy nenapísala, ale myslím si, že toto je vymyslená téma.
Mali ste jej zhabať mobil, nie ostrihať vlasy. Vy ste cestovatelia v čase, ktorí sem prišli zo stredoveku?
@matkaav akože a ako ste teda vyriešili problém 13 ročnej dcéry, keď už ste jej ostrihali vlasy a následne dáš jej ich predĺžiť? Aký to malo celé význam? A problém s chlapcom a správaní sa tým vyriešil ako?? Aké ponaučenie si z tohto dcéra zobrala? Vy ste suci na psychiatriu fakt ...
Podotýkam - predĺžené vlasy jej nenahradia tie jej ktoré si pestovala celý život. Ostrihať na krátko a takto niekoho ponížiť je trest hodný diktátorského režimu. Dôvera medzi vami naštrbená na hodne dlho. Som zvedavá ako sa po tomto bude zverovať so svojími problémami.
Ste obidvaja riadne sibnuty!!!
@matkaav toto bude zas nejaké vymyslené a ak nie tak ste fakt na nič rodičia. ..
@matkaav pokial nevies, ako inak riešiť problémy so svojim dietatom než neustálym napominanim, prosikanim, zakazovanim, ktoré nepomohlo, je potrebné hľadať iné riešenia, informácie
Napr.
https://eduworld.sk/cd/beata-tancsakova/11110/t...
https://eduworld.sk/cd/dominika-neprasova/6200/...
Avšak viac ako zmeniť svoje dieťa, pracuj na tom, ako môžeš meniť seba, svoj prístup, svoj spôsob komunikácie a riešenia konfliktov, svoje zvládanie emocii…
@autorka ja som zvedavá, ako ste ju ostrihali. Teraz ma ake dlhé vlásy? Po plecia alebo ešte viac nakrátko? Určite by som jej nedala predĺžiť vlasy, len upraviť kaderníčke. Ved sú moderne účesy aj z krátkych vlasov. Dobrá kaderníčka ich upraví perfektne. A ešte môže byť aj za hviezdu v škole, že z dlhých ma zrazu krátke. Dcéra má tiež 13 rokov, má kamarátku, ktorá mala vlasy po kolená a darovala ich na parochne pre onkologicky chorých a taka bola krásna s krátkymi. Aj dcéra si sama dala potom ostrihať kaderníčke dlhe vlasy a ma ich po plecia do postupna.
Ešte ma fakt zaujíma ako ju ostrihal, ona len tak sedela, držala? Ci sa bránila?
Baby a okrem tých vlasov ste čítali aj to ostatné.
O Tom že to bola sprostosť a nevyriešila nič, o Tom žiadna...
Ale aby mi 12 ročne dieťa začali riešiť frajera , rok ma na drzovku klamalo do očí, v 13 si štipľavo písalo s chalanom a posielalo mu fotky, predpokladám asi, že veľmi cudné asi neboli, keď rodičia vypenili. Pritom sa zhoršila v škole a aj v živote.
Veď to už zaváňa problémami aj pre budúcnosť, rozíde sa s frajerom a on rozosle možno jej fotky?
V 13 sú rodičia plné zodpovední za svoje dieťa a myslím si, že narušenie súkromia je na mieste, ak výsledkom toho bude, že má dieťa klame.
Netuším ako by som to ja riešila.
@terezkaarthuramax áno ...museli sme sa prispôsobiť. Dodnes neznášam zimu,lyžovanie..keď vidím sneh je mi zle z toho. Toto bola len kvapka v mori,ale tak najviac mi to ublížilo.

Ste obja nezodpovedný prepáč je to tak. Nečudujem sa keby radšej chcela od vás odisť lebo toto je od vás rodičov šikana.A otec ten by do rána vyzeral ako klaun ten by ani do roboty nešiel by som mu hlavu v spanku postriekala farebným nezmyvateľným sprejom.Za trest dieťa ostrihať na kratko že si s niekým písala nejake stupidne jebnute debilne detske správy.Normálny dospelý človek čo ma IQ nejaku zodpovednosť za dieťa ten by to rišil tým že by sa išlo za rodičmi dotyčneho chlapca. Zasraného. A nie mám nervy neviem sa ovladať svoju debilnu povahu tak ostriham ju.Nabuduce najde dalšie správy tak prideš domov a najdeš ju s podrezaním hrdlom.Lebo niečo našiel súkromie TI nehovori nič. Vy by ste v prvom rade žiade dieťa mať nemali.No a otcovi tomu by som to tak vrátila že ten by sa s toho čo by zažil nespamätal celý život.Jedno ráno by som mu nastriekala aj holu hlavu aj vlasy o to lepšie nezmyvateľným sprejom že by sa musel dať ostrihať do hola. A tak chodiť a ešte by som sa z neho vysmievala.Nastriekala by som mu tam všeliake farby. VY vychovu dieťa a myslim si že ste to nezvladli ako psychický tak fyzický.Ja mám znamých dcéru nezvladli tak dcéra povedal kamarátke čo jej robia vzala ju kuratela ked mala 14 rokov. A povedala že sa mala dobre do 20 rokov tam bola.Dokonca tam aj školu strednu skončila.Teraz ma 23 rokov ma dve deti dvojičky a muža a žije s ním pekný úsporiadaný život. A jej mama vždy kričla že nič nedokaže je leniva a nakoniec sa všetko obratilo na dobre.Takže niektorým rodičom su deti za trest.No ale toto by som otcovi nedarovala či by som mala 13,15 aj 18 na toto čo by som mu vykonala s vlasami aby aj jeho ostrihali do hola na to by do smrti nezabudol.Ake požičaj take vráť.Nehovoriac o tom že ste zlyhali ako rodičia.Pretože ak by som našla to čo TY išla by som za rodičmi toho chlapca riešila by som to s nim a nie dcére vykonam pomstu a do holohlava ako v base ju ostriham. Nerozmyšľala si nad tým že sa jej budu smiať ju ponižovať a šikanovať.Však ak si dospela preberte zodpovednosť za to a postavte s a ako dospelý ľudia. ked som to dala prečitať môjmu mužovi my sme dcéru malia zomrela tak tvoj muž by si mal za to čo urobil niesť zodpovednosť.Len preto že sme dospelý neznamena že si môžeme vôči dieťaťu dovoľovať a robiť jej zo života peklo. Teraz deti sú hnusne na škola si vyhliadnu obeť a šikanuju ju z neznamých dôvodov. Neuvedomil si muž následky že si môže siahnuť na život ako sme to videli vo viac prípadoch.