icon

Ako sa starať o aknóznu pleť pubertiaka?

maruska78
29. júl 2025

Ahojte. Syn 14,5 roka sa vyhádzal dá sa povedať zo dňa na deň. Na dovolenku išiel s peknou pleťou a odchádzame po 2 týždňoch s vyhádzaný pubertiakom. Zaskočilo ma to , lebo to bolo strašne rýchle. Ako sa starať o pleť? Čo používate na zmiernenie ?vytláčate ich deťom? Ja mu každý biely tlačím. Aj syn sám počuje ako mu praskajú tie hnisavé. Poraďte dobré produkty. Vopred ďakujem

kankam
29. júl 2025

@maruska78 doporucujrm nsvstevu kozmeticjy, tam kde chodim bezne chodia a mladi chalani

sella38
29. júl 2025

Ja by som išla na kožné. My sme skúšali si synom všetko možné... drahú kozmetiku z lekárne, lacnejšiu z drogérie, kozmetičku a bolo to len horšie a horšie. Až kožná ho vyliečila. Áno, skončil na liekoch, ale začínala konzervatívne.... krémy, vodičky.

senta_sofia
29. júl 2025

@maruska78 treba odsledovat, ked bude doma, co spravi plet, mozno to bola reakcia na teplo, pot, ak sa kupal chlor, opalovaci krem, pripadne nieco v strave. Zahnisane vycistit, vydezinfikovat, zapalene vysusit. Odsleduj si to, aby nechytil do toho sekundarne nejaku infekciu, ked to ma pozapalovane moc.

dadis
29. júl 2025

Kombinacia kozneho lekara a kozmeticky a 2tyzdne

maruska78
autor
29. júl 2025

Tak ja skúsim teda tú kožnú

pokemonkaa
29. júl 2025

môjmu synovi pomáha tento prípravok, aplikuje si ho každý večer:
https://www.drmax.sk/vichy-normaderm-phytosolut...
z tejto rady je aj krém, ale ten nemá až taký výrazný účinok ako čistiaci gel.

simca06022011
29. júl 2025

opdla mna to kludne mohla byt reakcia na to na dovolenke... slnko, voda...
netrebe vam velmi nikde chodit, proste kupte dermokozmetiku (kozna ani kozmeticka AJ TAK NIC INE NEDA az kym nie je dlhodobo velmi zle) - gel, plet.voda ak bude chciet pouzivat nejaky krem... proste cistit a nechytat, nerypat spinavymi rukami. BOla som s dcerou aj u odporucanej kozemticky aj koznej.. a AJ TAK zacnu tymto..

sella38
29. júl 2025
@simca06022011

opdla mna to kludne mohla byt reakcia na to na dovolenke... slnko, voda...
netrebe vam velmi nikde chodit, proste kupte dermokozmetiku (kozna ani kozmeticka AJ TAK NIC INE NEDA az kym nie je dlhodobo velmi zle) - gel, plet.voda ak bude chciet pouzivat nejaky krem... proste cistit a nechytat, nerypat spinavymi rukami. BOla som s dcerou aj u odporucanej kozemticky aj koznej.. a AJ TAK zacnu tymto..

@simca06022011 treba navštíviť kvalitnú kožnú lekárku. Syn dostal hneď na prvej návšteve krémy, ktoré sú na predpis. Neviem, radíš hlúposti... prepáč.

simca06022011
29. júl 2025
@sella38

@simca06022011 treba navštíviť kvalitnú kožnú lekárku. Syn dostal hneď na prvej návšteve krémy, ktoré sú na predpis. Neviem, radíš hlúposti... prepáč.

@sella38 my sme boli vylucne u kvalitnych koznych lekarok a iba raz dostala lokalne belodent ci co to bolo za krem a to by som dietatu kvoli 2t vyrazok na tvar nedavala.. a dokonca ani dcere to ani nepomohlo vobec. A ked sme to dalsie razy dostali, aj ked to nepomahalo,a ni som to nevyberala..

bonboniera
29. júl 2025
@sella38

@sella38 prečo by preboha kvôli prvým pubertálnym vyrazkam mali ísť ku kožnej? To je radenie hlúposti.

sella38
29. júl 2025
@bonboniera

@sella38 prečo by preboha kvôli prvým pubertálnym vyrazkam mali ísť ku kožnej? To je radenie hlúposti.

@bonboniera nech robi ako uzna za vhodne. Ja viem cim sme si so synom presli a tiez sme skusali vsetko mozne nemozne a vyckavali, ze ved obycajne vyrazky… a jedine co lutujem, ze sme nesli na kozne hned.

anonym_55c605
29. júl 2025

@maruska78 Ahoj, keďže som tiež mužskeho rodu tak som ti chcel napísať môj pohľad. Tiež som mal akné/vyrazky a myslím, že žiadneho chlapca to neteší. Chodil som na kožné, kde mi dávala nejaké maste ale nič nepomáhalo. Keď som si čítal o tom na internete tak som skúsil úplne jednoducho zinkovu masť a to mi na tvári pomohlo oveľa viac ako nejaké prípravky a vekom je to už úplne v poriadku u mňa. Snáď to zvládneš so synom.

martinka13
29. júl 2025

Navštevoval pravidelne kozmetiku (aj keď nasilu raz za nesiac). Okrem toho každý večer čistenie Cerave. Ale skúšali sme aj kadečo iné na pleť. Teraz ma 17 a pleť oveľa lepšia.

anonym_64bdd8
29. júl 2025

Určite smer kožná a kozmetička aspoň raz za mesiac

sisska96
29. júl 2025

Určite ku kožnej. Kozmetičky sú oničom

mysicka36
31. júl 2025

Tak isto radím objadnať syna ku kožnej. Tiež sme to riešili a pomohol až krém a vodička na predpis. Ak má veľmi bolavé e zapálené akné, kozmetika nepomôže, musí sa to preliečiť liečivom. A aké presne na daný problém určí až lekár. Je to zdravotný problém.

sella38
31. júl 2025
@mysicka36

Tak isto radím objadnať syna ku kožnej. Tiež sme to riešili a pomohol až krém a vodička na predpis. Ak má veľmi bolavé e zapálené akné, kozmetika nepomôže, musí sa to preliečiť liečivom. A aké presne na daný problém určí až lekár. Je to zdravotný problém.

@mysicka36 presne tak, môjmu synovi hneď na prvej návšteve robila aj výter z vyrážky. Takže ako som písala, naozaj kvalitného kožného nájsť a potom to pôjde.

kafedame
31. júl 2025
@anonym_55c605

@maruska78 Ahoj, keďže som tiež mužskeho rodu tak som ti chcel napísať môj pohľad. Tiež som mal akné/vyrazky a myslím, že žiadneho chlapca to neteší. Chodil som na kožné, kde mi dávala nejaké maste ale nič nepomáhalo. Keď som si čítal o tom na internete tak som skúsil úplne jednoducho zinkovu masť a to mi na tvári pomohlo oveľa viac ako nejaké prípravky a vekom je to už úplne v poriadku u mňa. Snáď to zvládneš so synom.

@anonym_55c605 ktorá je to presne prosím?