Ako sa vyrovnať s problémovou 18-ročnou dcérou?
Zeny,moja dcera mala v auguste 18 rokov,hned sa presťahovala za svojím frajerom s ktorym chodi rok a pol na koniec republiky,prerusila studium na strednej skole a teraz mi oznamila ze je tehotna.Ako sa s tym vyrovnat ked viem ze nema peniaze. Zivia ju rodicia toho amanta ku ktorým sa nastahovala do domu,matersku nebude mat pracu si nenajde zo zakl.vzdelanim..
@tiezjedna ako pri jej prispevkoch mi trochu cukalo aj okom a to som velmi pokojna povaha....nech ma tu aj ukrizuju,zena v domacnosti sa nema co porovnavat s pracujucou zenou. Z jedineho dovodu,aj ta zamestnaná žena robi to čo robis ty akurat ze po práci, moja. Pekny den.
No máš to ťažké. Ani jedna z nás nevieme povedať ako dopadnú naše deti. Doba je zlá, veď si pozrime tie sliepky, ktoré sú influencerky. Ukazujú ako netreba robiť. A z nič nerobia majú peniaze. Aj škola môže byť navine,možno ju nebavila. Potom akých kamarátov mala. Teraz len čas ukáže, akým smerom sa pohne. Aj keď porodí peniaze jej nedávaj,ale daj si ich bokom, ak by sa vrátila. Nech si nemyslí, že len tak pomôžeš. Našťastie si školu môže dorobiť aj neskôr, keď príde na svoje chyby. Držím palce.
@tiezjedna ano ospravedlňujem sa..
@tiezjedna nie nerobím. Z biologického hľadiska je ideál medzi 18-27r života.
@autorka vidíš presne preto sa k tebe dcéra nevráti. Vidí to inak. A nepotrebuje aby ňou iná žena opovrhovala. Možno svokra je úplne iná. Možno je tiež žena v domácnosti alebo nemá také pripomienky k tomu ako ty. Proste tým aká si, si si ju odohnala.
A inak si písala že mladý robí. Takže variť budú mať z čoho. Však bude financovať rodinu - ženu a dieťa, keď už teraz to tak u nich funguje, nie? Takže tam problém tiež nevidím.
A áno, z hľadiska množstva práce sa žena v domácnosti nebude porovnávať s pracujúcou. Teda ak je pracujúca rozumná, tak po práci nerobí to isté ako tá čo je len doma, ale pracujúca si delí prácu v domácnosti pol na pol s mužom (tak ako účty). Ak je pracujúca blbá, tak ťahá aj účty pol na pol, aj celú domácnosť naloží sebe na krk.. ale to už je iná téma.
Treba si uvedomiť, že nikoho nemôžeš v živote znásilňovať, do ničoho nútiť, ani vlastné deti. Proste statisticky vždy určitá skupina žien si ten život dodrbe. Nie si zodpovedná za šťastie iných ľudí, ani dieťaťa, ani rodiča, ani partnera. Môžeš byť pre druhého pritomna, ale nemôžeš za neho rozhodovať. Žiaľ. Viem o čom píše. A áno, skončilo to tragicky. Aj to je voľba a proste je realitou to, že nie každý človek žije spokojný a pekný život. Ty sama môžeš byť prítomná, to je aj správne, ale sú veci ktoré sú vždy na tom druhom. Autorka má vplnyv len nad svojimi reakciami, svojimi rozhodnutiami, tým, ako ona sama bude žiť. Síce s mojím dieťaťom toto nemusím riešiť, ale mám v tom životné skúsenosti a v prvom rade chránime svoje zdravie, svoju psychiku
@lenkakravcova ale prosím ťa, je to ešte dieťa. S veľkou pravdepodobnosťou ten vzťah skončí a ona sa nasťahuje k máme do detskej s dieťaťom. Keby ten chlap bol skutočným mužom, tak komunikuje aj s potenciálnou svokrou a rieši túto situaciu
@lenkakravcova biologické hľadisko je v tomto prípade úplne irelevantné.
@lenkakravcova ty si strasne mimo.Chlap ju nezivi, pracuje,aby si splatil svoje dlhy,oboch ich zivia jeho PRACUJUCI rodicia.ja nemam žiadne pripomienky voči tomu keby chcela byť žena v domácnosti.Nech je.Ja ju podporim. čo sa týka tých "blbych" pracujúcich sú aj muzi ktori pracuju na turnusy sú mesiace prec a zena aj sa stará o domácnosť aj pracuje
@lenkakravcova vsak on splaca dlhy, nestara sa o seba a ju .. rodicia sa o nich staraju
@lenkakravcova ty si spokojna s tym,ze visis na krku mužovi,ktorý keby ta opustil tak si v dobrom čudu..ja som svoje dcéry vychovavala aby boli samostatne a nakoniec to takto dopadlo a preto ma to štve, preto som si tu vyliala srdce. Ty si presny opak mna,nemas mi co rozumne povedat.
Čiže on platí len svoje dlhy a nič viac nezarobí? Nič jej nepošle?
Keď s ňou nie si veľmi v dôvernom kontakte tak aká je istota, že tieto informácie máš vôbec správne?
No vidíš, som opak teba. Ty nemáš čo rozumné povedať mne a ja tebe. Asi tak to má aj tvoja dcéra. 🤷 A s takými odpoveďami ako si dala mne, pochybujem, že sa s tebou dcéra bude nejako kontaktovať.
@lenkakravcova ja sa cudujem,ze sa autorkinej dcery tak zastavas. Podla mna ma autorka ako matka este velmi dobry a privetivy pristup. Pozri sa, ako sa jej dcera sprava. Vykaslala sa na skolu, zije s byvalym alkoholikom a ani na urad sa neprihlasila. Zodpovednost nikde. Este moze byt rada,ze s nou autorka komunikuje. Vsak sa o nu cely zivot starala a ako vdaka sa jej dostalo toto?? No dakujem pekne. A jedine,co autorka chce je, aby z jej dcery v buducnosti nieco bolo. Vsak ma ukoncenu akurat tak ZS...
@lenkakravcova ja s dcerou v dovernom kontakte som,tieto informacie mam od nej.Ty by si sa asi tesila keby s nou nie som v kontakte,ale som.Chcem len,aby bola financne nezavisla,nech ma aj 5 deti,ale nech ma aspon odrobene roky na matersku.
S ním si sa už videla? Nechodia k tebe na návštevu?
@lenkakravcova vôbec neviem preco nepracujes v slovenskej televizii,vies zarucene vsetko najlepsie ako oni. 🙂 Aha naozaj,tebe sa nechce pracovat,preto.
@gribka1 videla,aj volavame cez video,aj sme sa normalne stretavali ked dcera este byvala doma.Nie je na mna zlý,ale sú to len keci o pocasi a same nebojte teta ja sa postaram..len kym sa on vyhrabe z dlhov..
Nečudujem sa ti, že s tým nie si ok. Také nebojte teta už bolo. Už len dúfať, že dcéra zmudrie. A frajerik má koľko rokov? A vlastne, aký názor majú jeho rodičia na túto situáciu?
@autorka chápem tvoju frustráciu, ale musíš vziať do úvahy realitu. Na to, aby si dcéra zarobila na MD je neskoro. V tejto chvíli si nezarobí ani na slanú vodu a ak nepríde k rozumu počas MD a nedorobí si školu, tak veľmi pravdepodobne sa to s ňou potiahne celý život. V lepšom prípade im to vydrží, ten jej Nebojtesateta sa chytí za nos a bude živiť rodinu. V tom horšom ti príde zvoniť na dvere aj s dieťaťom/deťmi, bez muža, bez peňazí, bez vzdelania, bez valnej budúcnosti...
Čo robiť neporadím, neviem. Ale ja som od prírody optimista, takže aj po reálnom zvážení tejto na prd situácie by som dúfala v to lepšie. A asi by som mala silné nutkanie navštíviť rodinu, v ktorej dcéra žije, zoznámiť sa, možno navrhnúť, že nejakou korunou prispeješ, pretože predsa len ide aj o to spoločné vnúča. Možno by jeho rodičom toto tiež prišlo vhod, možno by ste si "sadli", spoločne to prebrali. Nemusí to nevyhnutne dopadnúť zle...
@gribka1 jeho rodicia su veľmi mili privetivi ludia ktori to prijali ako to je,obaja pracuju vo fabrike na 4smeny,sme v kontakte.Chlapec ma 22 rokov,vychovu mal dost makku,rodicia su skor priatelia nez autorita,ale ked som s jeho mamkou telefonovala,povedala mi tak okrajovo,ze by bola rada, keby casom si niečo prenajali,kúpili,a zili ako rodina ked uz tu rodinu zalozili..
@tiezjedna ja som zas asi skor pesimistka,obavam sa,aby nezacal mladik opat pit,alebo sa nevykaslal na moju dceru.Aby neskončila ako jedna z tych tyranych zien,alebo aby nezobrala od vlastného muza dve eura
Pozri, si s nimi v kontakte, to je obrovská výhoda, mohlo byť aj horšie. Ak ti bude dcéra veriť, verím, že ak by bol problém, povie ti. Ale zas vraj máme dávať šancu, tak skús vydržať ako sa to vyvinie. A teš sa na vnucatko.
@gribka1 na vnucatko sa velmi tesim,dakujem,skusim mysliet pozitivne
@lenkakravcova to, že predtým mali 18 ročná už dve, tri deti je v poriadku.. ale žijeme v inej dobe, dnes ledva vyžije pár s jedným dieťaťom keď obaja pracujú.. keď ju partner opustí, tak moze z ruky do úst, ak vôbec bude čo, bez vzdelania a pracovných skúsenosti
Niekedy je to o chcení/nechcení, niekedy o musení/nemusení.. a neviem nejako tomu neverím, že máš s ňou extra dôverný vzťah, keď sa pobalila a odišla na opačnú stranu republiky. Možno z tvojej strany sa ti to tak javí. Optimisticky.
@nicoletta98 toto myslím záleží na tom, ako je muž schopný. Poznám kopu párov kde pracuje iba muž a majú 2-3-4 deti bez problémov. Asi závisí na tom v akých skupinách sa pohybuješ.
@lenkakravcova asi sa veru nepohybujem v takých úspešných skupinách, ako ty :/ otvor si prosím ta fórum MK a napočítaj koľko príspevkov tu je, ako to majú ženy/rodiny zvládnuť s takým a takým rozpočtom, same, s ďalším dieťaťom na ceste atd atd … nejak si len odskočila od toho, že ak ju ten MUŽ NECHÁ, tak čo bude robiť bez vzdelania a pracovných skúsenosti.. na to nájdeš prosím odpoved? som ti aj zväčšila písmenka, nech to neprehliadneš znova
Je to samozrejme skoro, co sa tyka ich veku, ale este horsie su tie dalsie okolnosti, vzdelanie, alkohol, dlhy.. da sa povedat, ze cele zle, ale... su aj horsie veci na svete, ty aj tak teraz nic nenarobis.. :((

@lenkakravcova najideálnejší vek na rodenie deti??? 😨 Si robíš prdel?!