icon

Ako sa vysporiadať s akné a posmeškami?

linduskus
29. sep 2024

ahojte, mám 12 rokov a už asi od 9 alebo 10 rokov mám škaredé akné. robím všetko čo môžem, chodím na lekársku kozmetiku, používam zodpovedne všetky produkty ale akné moc nemizne...stále sa mi za to smejú že mám je.áky na ksichte...som z toho psichycky mimo lebo nikto v triede okrem mňa akné nemá...čo mám robiť?

Strana
z2
mandzula
1. okt 2024

Ahoj, skus vysadit laktozu, paradajky, citrusy. Mojej dcere to velmi pomohlo a ked nahodou urobi dietnu chybu a zje napriklad tu paradajku, hned sa to prejavi zapalom.

rawmamka
1. okt 2024

@linduskus Určite choď ku kožnej lekárke s maminou, ak je akné vážnejšie, tak ti nasadí tabletky ( forma vit.A), pravidelne ti budú brať krv kvôli pečeňovým testom a predtým treba ísť ku gynekologičke ( to ťa pošle kožná kvôli predpísaniu antikoncepcie, ale stačí tabletky len vybrať, nemusíš ich užívať, keďže predpokladám, že pohl.styk nemáš v tvojom veku). Akné zmizne do mesiaca, ale lieky bude potrebné užívať rok, možno aj dlhšie. V prvom rade to však rieš s mamou a s ňou potom k dobrej kožnej. Moja dcéra mala taký istý problém ako ty a jedine toto jej pomohlo a to predtým vyskúšala každú lekársku kozmetiku z lekárne na akné, kozmetičky, úpravu stravy a pod. Teraz má takú krásnu pleť, že jej ju všetky kamarátky v dobrom závidia 🙂, takže neboj, smelo do toho. Daj mamine prečítať túto diskusiu, lebo ani ja som zo začiatku neverila že kvôli akné by mohla mať moja dcéra toľko smutných myšlienok. Dnes by som s návštevou lekárky v tomto prípade nečakala ani deň, všetky tie pokusy predtým bola strata času, energie a peňazí.

mantilka
5. okt 2024

Skúšala si biolampu?

danielahamar
26. okt 2024

Vyradit mlieko

marca12
26. okt 2024

@linduskus Decka su sproste. To,ze mas akne nie je nic na smiech. Nie je to tvoja chyba,ze mas okolo seba hlupakov. To vypoveda o ich hluposti a nic zle to nehovori o tebe. Akne je uplne normalna vec v case dospievania. Niekto ma skor,niekto neskor,niekto mensie,niekto vacsie. Povedz mame,co sa ti deje v skoke,porozpravaj sa o tom s nou a ak mate normalnu triednu,povedz to aj jej,ze sa ti posmievaju. Mala by to nejako primerane dohovorom riesit

Strana
z2