icon

Ako vybrať agentúru pre strednú školu v zahraničí?

kaktusik007
21. sep 2025

ahojte, zvazujem poslat dieta do zahranicia na strednu skolu, pravdepodobne na cely skolsky rok... Tych agentur, ktore to robia, je vsak mnozstvo - a tak stojim pred dilemou - ktoru agenturu si vybrat? S akou agenturou mate realne skusenosti?
Synovia maju 14 a 15, potrebujem naozaj mat na tu agenturu spolah....

jaja1979
21. sep 2025

@kaktusik007 špecifikuj krajinu, kam chces deti poslať...moja dcéra bola v španielsku a agentúra, cez ktorú bola, sa špecifikovala len na Španielsko ...

kaktusik007
autor
21. sep 2025
@jaja1979

@kaktusik007 špecifikuj krajinu, kam chces deti poslať...moja dcéra bola v španielsku a agentúra, cez ktorú bola, sa špecifikovala len na Španielsko ...

@jaja1979 asi Francuzsko, Belgicko. Kanada je nad moje financne moznosti. Ideal francuzsky hovoriaca cast Svajciarska, ale vraj tam je program pozastaveny - to mam z viacerych agentur. Ono mne ide najma o realne skusenosti - na co si dat pozor, ako si agenturu viem este nejak extra aj preverit... Preco si sa ty rozhodla zrovna pre tu agenturu? preto som nedala krajinu, pride mi to v kontexte otazky zbytocne..

jaja1979
21. sep 2025
@kaktusik007

@jaja1979 asi Francuzsko, Belgicko. Kanada je nad moje financne moznosti. Ideal francuzsky hovoriaca cast Svajciarska, ale vraj tam je program pozastaveny - to mam z viacerych agentur. Ono mne ide najma o realne skusenosti - na co si dat pozor, ako si agenturu viem este nejak extra aj preverit... Preco si sa ty rozhodla zrovna pre tu agenturu? preto som nedala krajinu, pride mi to v kontexte otazky zbytocne..

@kaktusik007 ja som kontaktovala študentov, ktorí cez agentúru boli, našla som ich cez Instagram priamo na stránke agentúry, napísala som im, poslala svoje telefónne číslo a poprosila som ich, či mi môžu zavolať. Mala som veľa otázok a pre mňa bolo najlepšie mať odpovede od tých, ktorí pobyt už absolvovali, pretože agentúra síce dá veľa odpovedí, ale jasne, že chcú pobyty predať, tak o negatívach veľa hovoriť nebudú....
A k tej krajine...práveže to treba špecifikovať, pretože zbytočne ti budem písať cez ktorú agentúru sme boli my, keď o Španielsko nemáš záujem...držím palce, aby ste dobre vybrali👍

kofa77
21. sep 2025

aha, pozeram, ze chces francuzsky hovoriace krajiny.

ale aj take maju.

inak ja som dosla k zaveru, ze vsetky ponukaju plus minus tie iste skoly, dolezite je, aby boli seriozni a vedeli sa postarat o studentov , hlavne v pripade problemov.

kofa77
21. sep 2025

DD teams maju na YT svoj kanal, kde su studenti so svojimi skusneostami z ich pobytov, tiez teraz zavinaju prednasky a rozne online stretnutia, kde skoly predstavuju.

kofa77
21. sep 2025

tak bloomo nema francuzsky hovoriace.

DD teams ma:
https://dadteam.sk/stredne-skoly/belgicko/

inak ja by som porozmyslala tu Kanadu, hoci len na pol roka, do frankofonnej casti a bude mat aj fr aj ang..
skolstvo je tam fajn, Francuzsko je take... divne. belgicko-Zalezi od oblasti, skoly... Kanada je najlepsi vyber.

namornicka
21. sep 2025

D&D team. Aj Francuzsko je v pohode, len bude asi lepsie vybrat nejake mensie mesto, nie zrovna Pariz.

lucik194
21. sep 2025

vsade na IG teraz na mna vybiehalo, ze v septembri bude v BA veltrh strednych zahranicnych skol.... popozeraj to.chodte sa pozriet.

a nezabudni, vek pre SS v zahranici je 15-18 rokov (niekde maju az 15-19).

kaktusik007
autor
21. sep 2025
@kofa77

aha, pozeram, ze chces francuzsky hovoriace krajiny.

ale aj take maju.

inak ja som dosla k zaveru, ze vsetky ponukaju plus minus tie iste skoly, dolezite je, aby boli seriozni a vedeli sa postarat o studentov , hlavne v pripade problemov.

@lucik194 vek v case pobytu bude uz 15.. ano, chystame sa teraz na tie veltrhy, stretnutia....
@kofa77 presne, aby boli seriozni. Len to je prave to co zistis az ked su problemy. Lebo rozumiem ze chcu predat, no ja naozaj potrebujem mat dieta v bezpeci 🤷🏼‍♀️ ale ano, to kazda mama. ta kanada je moc, ak priratam letenku a poistenie som na hranicnej sume co si mozem dovolit a v pripade cohokolvek - moze byt problem. Plus tym, ze mam deti dve a ich otec na to neprispeje ani cent - no, bude to vela penazi. Preto radsej Europa a nech peniaze zostanu, ako ist naozaj nadoraz.

kaktusik007
autor
21. sep 2025
@namornicka

D&D team. Aj Francuzsko je v pohode, len bude asi lepsie vybrat nejake mensie mesto, nie zrovna Pariz.

@namornicka mas s nimi realnu skusenost?

lucik194
22. sep 2025
@kaktusik007

@kaktusik007
za mna by som sa vyhla Svajciarsku, realne 1/4 ludi je len FR hovoriaca, museli by chalani ist do Zenevy, alebo Vaud a tie naklady su dost vysoke. cisto FR region je Neuchatel, ale treba uznat ze FR proste nie je hlavny jazyk......

skor by som poslala chalanov do Francuzska (vyhla sa Paris, Lyon a Marseille - kvoli kriminalite), hlavne hladaj skolu tak, aby ste mali dobre letecke spojenie (resp lietadlo a potom odtial priamo spoj do toho mesta , kde bude skola). Oni sice napisu, ze pri prichode ich vyberu z letiska, ale povacsine len ten prvy raz, ked priletia.......

kofa77
22. sep 2025

este som ja bola informovana, ze je lepsie hladat rodiny , ktore to robia ako dobrovolnictvo, lebo oni chcu toho studenta, chcu spoznat cudziu kulturu.
plateni to flakaju, je to pre ne len zarobkova cinnost, setria na jedle a pod.
velmi vela studentov rodinu meni po kratkom case, treba s tym ratat.

ide o to, aby agentura promptne reagovala, lebo z rodiny poznam pripad, ked na to kaslala a rodinu si haldala samotna studentka, nastastie nasla.
tiez je dobre zistit, kolko vymennych studentov bude v danej rodine, za mna tak max. 2, ale su aj taki, co ich maju aj 4.

kofa77
22. sep 2025

a nezvazite ine moznosti? oproti takymto programom neporovnatelne, ale anglicky jazyk...

kaktusik007
autor
22. sep 2025
@kofa77

a nezvazite ine moznosti? oproti takymto programom neporovnatelne, ale anglicky jazyk...

@kofa77 starsi musi francuzstina, mladsi je v anglictine topka, vo franine pokulhava...

namornicka
22. sep 2025
@kaktusik007

@kaktusik007 ja nie, ale tri kamosky. A jedna riesila aj problemy a bola spokojna, staraju sa. Avsak odporucany vek, resp. rocnik je treti, lebo student by mal mat uz taku uroven jazyka, ze zvlada normalne stredoskolske ucivo. Co by bolo vo vasom pripade francuzstina. Neviem ako Belgicania, ale Francuzi pisu eseje na kazdom predmete, cize v klude esej o Napoleonovi na dejepise, kde porovnavas suvislosti a tak 😄 Jasne, moze tam ist stredoskolak v akomkolvek veku.

kaktusik007
autor
22. sep 2025
@namornicka

@kaktusik007 ja nie, ale tri kamosky. A jedna riesila aj problemy a bola spokojna, staraju sa. Avsak odporucany vek, resp. rocnik je treti, lebo student by mal mat uz taku uroven jazyka, ze zvlada normalne stredoskolske ucivo. Co by bolo vo vasom pripade francuzstina. Neviem ako Belgicania, ale Francuzi pisu eseje na kazdom predmete, cize v klude esej o Napoleonovi na dejepise, kde porovnavas suvislosti a tak 😄 Jasne, moze tam ist stredoskolak v akomkolvek veku.

@namornicka dakujem za referenciu, DaD mam vybranu v uzkom vybere, tak som rada ze si toto napisala.
Ano, Francuzsko je specificke a ine, mladsi tam preto nechce a preferuje Belgicko, a starsi tam musi - chodi na bylingval

kofa77
23. sep 2025
@kaktusik007

@namornicka dakujem za referenciu, DaD mam vybranu v uzkom vybere, tak som rada ze si toto napisala.
Ano, Francuzsko je specificke a ine, mladsi tam preto nechce a preferuje Belgicko, a starsi tam musi - chodi na bylingval

kofa77
7. okt 2025
@kaktusik007

@kaktusik007
Ahoj, dnes mi prisla pozvanka, tak ak by ste chceli este niekde ist pozriet-najvacsi veltrh studia v zahranici, organizovany agenturou Bloomo - je to velmi kvalitna a spolahliva agentura

"Vidíme sa už túto sobotu, 11. októbra, od 9:30 do 17:00 v 📍AC Hotel Marriott, Vysoká 2/A v Bratislave"
https://bloomo.sk/event/prid-na-najvacsi-veltrh...

kaktusik007
autor
7. okt 2025
@kofa77

@kaktusik007
Ahoj, dnes mi prisla pozvanka, tak ak by ste chceli este niekde ist pozriet-najvacsi veltrh studia v zahranici, organizovany agenturou Bloomo - je to velmi kvalitna a spolahliva agentura

"Vidíme sa už túto sobotu, 11. októbra, od 9:30 do 17:00 v 📍AC Hotel Marriott, Vysoká 2/A v Bratislave"
https://bloomo.sk/event/prid-na-najvacsi-veltrh...

@kofa77 videla som, ale teda ja tuto agenturu absolutne nepoznam, ani len neviem ze by ju niekde spominali.... takze preto ma ani nenapadlo tam ist....

kofa77
7. okt 2025
@kaktusik007

@kofa77 videla som, ale teda ja tuto agenturu absolutne nepoznam, ani len neviem ze by ju niekde spominali.... takze preto ma ani nenapadlo tam ist....

@kaktusik007
su seriozni, mali sme na nich odporucanie od clveka, ktory sa tomu venuje dlhodobo, ale na stranke maju tusim pobyty len na anglicky hovoriace krajiny, ale mozno na tom veltrhu budu aj ine