icon

Ako vypočítať Ludolfovo číslo v praxi?

10. apr 2024

Ahojte, prosím o radu. Dcéra (8 ročník) v škole preberá obvod a obsah kruhu a kružnice. Za úlohu dostali výpočet ludolfovho čísla (neviem tu zadať znak). My sme sa učili pracovať s číslom 3,14 po zaokrúhlení, nepamatam ale, aby sme ho niekedy počítali... Čiže ma si nájsť nejaky okruhly predmet, premerať obvod aj priemer a polomer a rátať. Vychádzajú nám samozrejme čísla kadejaké, neviem nájsť žiaden vzorec na to určený... Neviem ani popísať zadanie. Vie mi niekto pomôcť?

Strana
z2
autor
10. apr 2024

@hefo ja viem, mne toto je jeden veľký blud, dcéra je nešťastná, lebo v matike je dobra, ale toto je idiotina. Alebo zle vysvetlene, alebo zle napísané, alebo neviem. Len som myslela, ze je na to možno nejaký vzorec
.

h2
10. apr 2024

Cieľom tej úlohy nie je vypočítať π. Ale dosiahnuť, aby deti pochopili, čo to vlastne je. Že to číslo vyjadruje vzťah priemeru/polomeru kruhu k jeho obvodu.

autor
10. apr 2024

@h2 asi, pravdepodobne to bude len na to, zbytočne sa tu dve hodiny dcéra trápi s týmto... Také úlohy vedia aj mňa potrapit. No nič, ďakujem za pomoc aj za čas ❤️

h2
10. apr 2024

Učiteľke zrejme išlo o to, že ak si deti zoberú kruhové predmety akejkoľvek veľkosti, tak či sú veľké, alebo malé, tak to číslo vždy vyjde úplne rovnaké. Proste preto, lebo je to kruh. Malo to pomôcť deťom, aby to pochopili, čo asi dopadlo presne naopak.

fido69
10. apr 2024

@h2 Si fakt šikovná a múdra žena. 😉

fido69
10. apr 2024

1.) Neverím, že takto napísala príklad na tabuľu matematikárka
2.) Čo to znamená, ak je dcéra v matematike dobrá, keď nedokáže pracovať s jednotkami? Za 3?

autor
10. apr 2024

@fido69 ja ju tu nepotrebujem obhajovat. Z matiky je jednotkarka, za úlohu mali vyrátať konstantu, je to pre nich nové, neznáme učivo a čakala, ze stále bude výsledok rovnaký. Ak opísala zle, tak aj ostatní spolužiaci opísali zle, pretože to majú rovnako, porovnávali si to v skupine.

fido69
10. apr 2024

Chceš povedať, že matematikárka napísala PI=35mm? 😀
Sorry, ale tomu vážne neverím.

Nemám rád vety, kde ľudia používajú na potvrdenie svoje pravdy slová - každý, všetci aj ostatní,... používajú to moje deti a väčšinou sa ukáže, že to nie je vôbec pravda. Prečo si zmazala pôvodný obrázok dcérinho zápisu?

h2
10. apr 2024

@fido69 Aj pekná som, aj múdra som, aj variť viem. 😃 (To je napísané na zástere, ktorú som dostala od svojej milej, bohužiaľ už nebohej, svokry. A ešte som okrem iného aj mimoriadne skromná. 😂)

autor
10. apr 2024

@fido69 aby ho tu nenasla učiteľka a nepustila sa do nej na hodine. Aj ten opravený od @h2 by som chcela zmazať, ale neviem to. A ďakujem Ti za pomoc aj za príspevky k veci. Písala som ja, nie moja dcéra, takže sa do nej, prosím, nepušťaj. Co robia Tvoje deti sa mňa netýka. Ak to opísali zle, zajtra v škole na to prídu.

h2
10. apr 2024

Ja to zmažem, nie je problém.

autor
10. apr 2024

@h2 ďakujem veľmi pekne 💕

Strana
z2