Ako zvládnuť drzé správanie pubertiakov?
Casto sa tu objavuje, ze s pubertiakmi to vobec nie je lahke a ze najlepsie je to obdobie nejako vydrzat. Myslite, ze sa voci ich drzosti treba ohradit, alebo lepsie je ignorovat? Aby sa to zase nezvrhlo, ze ked uvidia, ze rodic to ignoruje, tak si budu mysliet, ze je to tak v poriadku. Ako idealne dat najavo, ze prekracuju hranice, bez eskalovania situacie?
puberta je jedno z najhorších období ktoré zažívam so svojimi deťmi . Práve prechádzam u dvoch dievčat a je to vyčerpávajúce a namáhavé . Nielen to že ja som v neustálom konflikte s nimi , ale aj oni dve sú vo vzájomnom konflikte. Nastavujem hranice a trestám deti odobratím výhod - mobil , telka ,internet , zaracha. Takto ich ja držím ako tak na uzde, môj muž to však rieši prečistním čakier ak moc prekročia hranice.
Ked nejde o zivot (pubertiaka) - nejde o nic…. ❤️
Za mna je fajn zlavit z narokov rodicov. Pred pubertou vela veci fungovalo, teraz nefunguju. Nad niektorymi sa da mavnut rukou a nechat tak. Spravte to 🙂 Bude menej trenic. Chvalte svoje deti za kazdu prkotinu. Ono sa to nezda, ale tie hormonalne burky su svine. Pubertiak vidi uplne vsetko cierno a negativne… Ak sa necha, objimte svoje dieta kazdy den…aj ked odvrava.
My sme dost prisni rodicia, pubertu sme zvladli ok, aj ked to bolo obcas na maslu. A nezabudajte, ze prebehnutie puberty je extremne dolezite pre dalsi vyvin vasho dietata😊. Drzim palce, nech vam to rychlo ubehne.
Ja niekedy reagujem presne ako on 😆 ale teda, je to niekedy tazke...
Mám dve pubertiacky (18 a 15),teda staršia už sa ukludnila, ale teda ja sa nemôžem sťažovať. Keď niečo od nich chcem, tak ich poprosím, tak ako aj oni mňa keď niečo potrebujú. Keď sa chystám robiť poriadok, poviem čo treba, každá si vyberie čo spraví. Ale od malička som im vysvetľovala, že s rodičmi bojovať nemusia lebo väčšinou prehrajú. Ak od nej niečo potrebujem a nespraví to (stane sa to malo kedy ale stane) tak ju niekam nepustím, alebo jej zatrhnem telefón (teraz už len mladšej) a funguje to zatiaľ. Klop, klop.
Ale jednu "milú,nemilú "drzého správania mám s mladším čo budeme ešte dlho spomínať 🙈 Nakoľko to bolo milé, skôr tichšie, nekonfliktné,poslušné dieťa 😀
Raz sme cestovali vlakom len my dvaja, neviem mohol mať 11 rokov a vo vlaku ma celou cestou očumoval starší pán. Ale doslova a do písmena slintal..začal sa usmievať, žmurkať po mne a syn mal totálne nervy,úplne! Snažila som sa ho ignorovať, ale on bol dotieravý..A môj syn nelenil tak mu naložil ,akoby mi bol muž 🙈🤣 Až som ho musela krotiť,že sa to nepatrí. Ale doslova mu skoro vynadal, že čo si to dovoľuje 😅🤣 A podobné sme zažili u lekárky na prehliadke, keď mu povedala za kilá navyše, že má viac hýbať a športovať. Tiež vyhodil eso, že ani ona nie je vôbec štíhla a celý deň sedí na stoličke a nepamätám, ešte čo, ale mňa oblial až pot.
Mám pubertálneho brata, ale pamätám si aj svoju pubertu. Jasné hranice, veľa pochopenia a nekonečné rozhovory vo dvojici bez odsudzovania 😊.. zvyšok len predýchať 😅 veď aj my ženy cez ms sme často na nevydržanie
@cukroska za toto sa na neho ani nedá hnevať
@subartic Ako sa cistia tie cakre ? 😅
@cukroska Tuto by som mala asi podivnu zmes hanby a hrdosti na syna, co som tusim este nikdy nemala. 😀
@terezkaarthuramax po zadku pubertiakovi? 😂😂😂😂 Ty si okolo ziadneho pubertiaka ako rodic nesla, ze? ;) Teda v to velmi dufam….
@terezkaarthuramax no to sa mas cim chvalit. Teda svojich rodicov…a dosiahli tvoji rodicia, co chceli samozrejme. A vobec to nepoznacilo ani teba ani vas vztah ;)
Moji rodicia napr tiez boli velmi prisni a jedine, co tym dosiahli, boli problemy medzi nami a ako dospela som im to ‘spocitala’….dobehla som to, co som mala zakazane a nic s tym spravit uz nemohli. Tak len tolko k tomuto stylu vychovy.
@terezkaarthuramax a kolkym ze to pubertiakom si uz rodic? ;)
Ja mam dve postpubertalne deti a zvladli sme to bez bitky, velmi uspesne…
@terezkaarthuramax to si len ty naivne myslis ;)
Pokus sa pri vlastnych detoch neopakovat chyby svojich rodicov…
@terezkaarthuramax a ty to povazujes za normalne….no panboh s nami
@terezkaarthuramax ty si tyrane dieta, mas uplne pokriveny pohlad na ti, co a ako robit pri vychove. A zanechalo to v tebe zle a hlboke nasledky, aj ked to nepripustis. Neodpovedas na otazku, kolkych pubertiakov si vychovala, takze to beriem tak, ze ziadnych. Este raz, vyvaruj sa chybam svojich rodicov.
@terezkaarthuramax skazena hudba pobavila😂
@terezkaarthuramax hovori kto? Ty? 😂😂😂
Ake mas hudobne vzdelanie?
Ak ziadne, tak mozes povedat, ze tebe sa nepaci, ale urcite nemas pravo hovorit o kvalite hudby..

Samozrejme že ohradiť, veď tým dám jasne STOP
Puberta hormóny áno všetko chápem .. ale zas odtiaľ potiaľ.