Ako zvládnuť pubertu syna efektívne?
Ahojte, syn sa dostava do puberty, vsetko neguje, zacina kaslat na skolu. Odmieta sa obliect, nechce ciapku, ani sal. Dohovaram, vysvetlujem, aj zakazujem. Nic nepomaha. Ako to robit k spokojnosti oboch? Akoby sa zacal prejavovat. Doteraz bezproblemovy, poslusny, zlaty chalan. Normalne mi je do placu.
Tiez by som si zatukala na celo, keby mi mama v 12 kazala nosit ciapku a sal 🙈 Ved to uz nie je male dieta...
U nas je tiez rano -2 a zatial chodim v riflovle, neprehanaj s ciapkou a salom.
No a je to tu🤪všetko bude zle málo nakúpené v chladnicke, otrasné oblečenie, nič nemôžem, všetci môžu....ďakujem Bohu, že je to za nami nespoznavala som si dieťa.On ťa chce len vytočiť nedaj sa nereaguj hneď útokom ja som bojovala, vysvetľovala...keď nechce čapicu, nech si dá mikinu na hlavu predpokladám, že už nosí mikiny to je alfa omega puberty🙂Na známkach a učení trvaj a na ostatnom prizmuruj oči.Uz chce mať aj on slovo všetko sa zmení a potom ti z tej kukly vyrastie krásny motýľ, ale až tak o 4-5 rokov a dokážete sa porozprávať bez hádky🙂teraz príde separacia v izbe, a budeš dobrá len na varenie a platenie.Zaujimaj sa o neho, ale nie násilne, o kamarátov atď...pre mňa bola puberta sa veľa ťažšia ako prvých 12 r doslova šok, keď sa z dobrého, milého dievčatka stala negatívna osoba stále v opozícii.Niekedy plakala ona a ja skoro tiež a vzápätí sme sa smiali je to náročné
Veľa božskej trpezlivosti želám 🙏😘 so synom to bolo easy, v jeho 13tich vypukol covid,keďže sme boli spolu doma viac pozatváraní, tak neboli nové rebelske nápady, bolo nám v tomto dobre, dokonca sa viac zblizil s mladšou sestrou, akurát ho prestal baviť niekolkorocny koníček ale našiel si ďalšie dva, ktoré sa samozrejme mne moc nepáčili a takmer pri jednom z nich prišiel o život. Co pozorujem, tak ak mu chcem v niečom poradiť sama od seba tak to neguje, ale prejde nejaký čas a sam pyta radu alebo názor, no ako takmer 17rocny už v 90%tach rozhoduje sám za seba a učí sa na vlastných chybách. Ja som mala takú pubertu, že fu.
No a teraz nás to čaká s dcérkou, takmer 11rocnou, to ešte len bude zabava🤯😁 už teraz ma na všetko argument s nie veľmi lahodiacimi zvukovými efektami🫣😬🙃 no viem, že to "tsunami" ešte len príde 😆
@negymama super pohľad na vec, súhlasím s tebou.
Musi sa poucit aj na vlastnych chybach. Neoblecie sa,ochorie. Neprizna,ze si mala pravdu,ale v duchu si to pomysli. Skus ho nebrat ako maleho chlapca a nebude sa tak vzpierat. Ber ho takeho,aky je a spoliehaj sa,ze si doteraz nezanedbala vychovu. Ucit sa musi,to je jasne tam netreba polavit. Ale kecat mu do oblecenia,ti uz rob s mierou.
@januska12323 no presne. Môj starší to má pár rokov dozadu už za sebou a včera si prvý krát od leta dal dlhé nohavice. Mladší má 15 a minimálne od 11/12 tich nevie čo je čiapka Šál mal asi v škôlke a spodky alo je starší v zime asi v živote. Tiež si presadzovali a presadzujú svoje .A o učení nehovorím. Minimálne 3 roky sim.ho učiť nevidela. Okrem projektiv a čo musí. Tašku vymení ráno a hotovo. Ale známky nosí dobré tak už neriešim. Je to
zbytočné .Kým nie sú problémy kde ide o život,nejde o nič. Od 15tky si zarobí na vreckové. Obidvaja chceli brigády dobrovoľne a chcú si zarobiť sami na svoje potreby. Ale užili sme si svoje a aj teraz je pestré
Tebe je zima ale jemu nie . Na Svk je tradicia babušit deti na zapade zas je tradicia ze deti maju mat o jednu vrstvu menej ako dospeli aby sa neprehriali . Capicu a šal som mala na sebe naposledy ked bolo -30C pred 10r 😃ak mà kapucnu to mu uplne staci . Moje deti 9 a 4 este v zivote šal nemali a ziju a su dobre a ok ✅ 9r capicu mala par x v zime ked je aspon -10 neznasa capice . Akoze bud rada ze mà ponozky a bud happy 😃 Moja bola teraz na klzisku len v tricku na lade . A neochorela. Vlastne nikdy nebola chora z chladu len par x z virusov .. v skolke vymeskala len 3dni aj to Preto ze mala vtedy nejake povinne ockovania . Rukavice minuly rok celu zimu nenosila. Toto beriem ok ako chces . U mna su zas podstatne ine veci . Aby jedli aspon. Jedno ovocie a zeleninu denne . Zdravie je z nutra nie je tak dolezite co si na seba das ako co do seba das. Hlavne klud tvoj syn je uplne v poriadku 😉 Ja Este stale chodim v sandaloch este nie je u nas taka zima v Kanade . A to som teplo milna ale ten šal je na mna moc 😂niektore boje vobec nestoja za to .
Veľa šťastia, bude to horšie. Držíme palce s kamarátkou, teraz to čítame na intraku a sedíme na mojej posteli. Neviete náhodou nejaký dobrý recept?
Pozdravte ho a odkazte mu ze ak hra brawl tak nech si ma pridá
Tak ho nechaj tak ísť ako on chce a keď ochorie tak bude chorý chodiť do školy a hotovo - neboj sa, potom dostane rozum a vyoblieka sa jak na Sibír
@veronikaszabova presne môj 14 ročný. Ten by aj v decembri šiel v kraťasoch. Och ja keď to vidím. Dokopy mám 3 pubertiakoch a každý jeden sa inak prejavuje. Ale zas také hrozne to nieje.

Mám doma 20 ročného a 12 ročného. Už tak rok sa desím predstavy, že ma to čaká 2x: rolling_eyes:
Aaaaale, už aspoň nie som tak prekvapená a frustrovaná, pretože viem, čo má približne čaká. Počas puberty staršieho syna som bola vďačná, že mám staršie kolegyne, ktoré ma povzbudia, že to nie je moja vina, že to musí prejsť a musím byť láskavo zásadová. Nuž ale nájsť hranicu a optimálny konsenzus v čom mu popustiť a v čom nie, je veru kumšt. časom naozaj zistíš, že radšej nech ide bez čiapky, ale zas v niečom inom, závažnejšom, budeš trvať na svojom.
Len Ti chcem povedať, že v tom nie si sama a že treba vydržať a prečkať. Netvrdím, že bezpravidlovo, ale priprav sa na obdobie, že už nebude všetko ako chceš🙂