Ako zvládnuť starosti s 13-ročnou dcérou?
Moja 13 ročná dcéra mi robí starosti. Klame, hľadá si cesty k sociálnym sieťam aj keď sme jej odobrali telefón a včera ušla z domu skokom z okna z 3 a pol metrovej výšky, len aby išla za frajerom. Už som zúfalá. Kde som ako matka urobila chybu a prečo si myslí že to my niesme normálny a že všetko je naša chyba. Dostala výchovnú zaucho, som k nej milá ale keď odvráva a kričí na nás, tak už musím byť aj ja zlá. Sama nevie čo urobila zle a prečo je karhaná. Tak velmi ma mrzí ako sa správa. Včera som sa s ňou veľa rozprávala, dokonca aj objala a ráno som ju pekne zobudila a pohladkala ale aj dnes na nás zvyšovala opäť hlas, že prečo musí mať všetko zakázané. Nechceme ju obmedzovať, ale uz mala zlú skúsenosť na socialnej siete kde jej vypisoval dospelý muž a tváril sa že má 14 rokov a pýtal si od nej fotky. Ale ona si neuvedomuje následky. A ďalej musí pochopiť že jej chovanie k nám nie je pekné a preto má trest kým sa nezmení jej prístup k nám. Chápem že sa chce pačiť, podobať sa na svoje spolužiačky ktoré sa už šminkujú a chodia s frajermi, ale ona je moja dcéra a neželám si to aby sa tak skazila. Ostatným matkám keď to nevadí, že ich dcéry chodia po ulici ako k...y, tak nech sa páči. Ale tým kazia aj inú mládež ako napr. Lauru, pretože podla mna je to este velmi skoro a odchádza jej detstvo. Celý svet je skazený a naše deti musia trpiet a ja s nimi, pretože ak by som mala čarovný prútik, zmenila by som svet na pekné a slušné miesto 😔
Ako tú pubertu zvládate vy?
@cookie29 suhlasim,to som presne myslela
rovnako ak nemali pravidla a hranice nastavene ako maly v puberte to uz nedobehneme -tam prekracuju hranice aj ti,ktori ich mali do istej miery,prirodzene k veku

@pipistrel13 ja s Tebou suhlasim... lenze ako pises vychova sa nezacina v 12tich. Ak sme deti nepocuvali, ked nam hovorili dolezite veci ked boli malicke, nie je dovod aby sa nam zverovali s "dolezitymi" vecami. Lebo tie gulicky alebo ze mojkacik spadol bolo pre nich super dolezite ked boli malicke.