Ako zvládnuť výchovu neposlušného puberťáka?
Zdravim chcem sa spýtať či by ste mi vedeli poradiť ako ďalej .Mam dve deti no ten starší syn 15rocny si začal voči mne dovoľovať.Nadava mi že som opica hnusoba a podobne.Vychovavam ho bez otca už od malička.Uz nemôžem zniesť to jeho správanie.Mam ešte jedného syna 4 ročného na toho ma stále pripomienky že je postihnutý autista debil😭nebaví ma niekedy z tých jeho reči nič.
zapriahnut ho do domacich prac ,prestat mu davat veci na podnose a byt trpezliva..kazda sme si presli pubertou-si spomen aka si bola ty ... dieta ma mat zdravy respekt voci rodicom,ale ked ich vychovavame ako v oerinke a dovolujeme im vsetko-vsak mame od mala kamaratsky vztah-v puberte si budu dovolovat tak ako ten tvoj .. aj moja vchadza do puberty a skusa-ale nikdy by ma nenazvala urazlivo a ani ja ju .. respektujeme jedna druhu a ked ju zacinaju chytat hormonalne ataky proste ju necham tak az ju to prejde a ukludni sa v izbe ..samozrejme kazdy je iny .. ale aj oni potrebuju priestor ukludnit sa popremyslat zabojovat s dospievanim .. ma neake konicky? prihlas ho na sport ..kruzok etc niekde kde sa odventiluje
@anonym_autor a doteraz ste mali aky vztah? A ty mu nenadavas? Ze je hlupi alebo nieco take? Deti zvyknu opakovat, ano, aj taketo velke deti. Myslia si, ked ona mne, tak aj ja jej.
@anonym_autor a doteraz ste mali aky vztah? A ty mu nenadavas? Ze je hlupi alebo nieco take? Deti zvyknu opakovat, ano, aj taketo velke deti. Myslia si, ked ona mne, tak aj ja jej.
@mane01 obzvlast taketo deti. Lebo to uz nie su deti.
autorka, musis sa k synovi prestat spravat ako k dietatu a musis si uvedomit, ze o 3 roky bude plnolety. Takze s nim musis jednat s respektom a na rovinu, ako so sebe rovnym.
Ono taketo respektujuce spravanie je potrebne nastavit ihned, ako zacne plieskat puberta - uz v 13tich zvykne byvat najvyssi cas. Ak to nespravis -- toto, co opisujes, je presne toho dosledok.
@anonym_autor Ak by sa vám nedarilo vo vašich ťažkostiach posunúť môžete skúsiť aj online poradňu, ak by ste potrebovali. Síce je to platené avšak cena je prijateľná. Union poisťovňa dáva aj zľavu. Aktuálne som úplne novou členkou mojra online psychologickej poradne, predtým som viedla aj poradňu psychológie tu na modrom koníku a v oblasti psychológie pracujem už viac ako 10 rokov. Termíny sú dostupné aj vo večerných hodinách. Nezabúdajte, že aj náročná cesta k cieľu môže byť jednoduchšia, keď ju môžete s niekým zdieľať, kto vás nebude súdiť, či situáciu zľahčovať. Pridávam linky:
https://mojra.sk/psychologicka-poradna/psycholo...

No a Ty ako reagujes na syna, ked Ti povie ze si hnusoba alebo na 4 rocneho chlapceka ze je debil?