Akú večierku majú vaši pubertiaci?
Akú večierku majú vaši pubertiaci a koľko majú rokov?
Moja má 15, večierku max. do 9:30 (a to len na dedine a tiež nie každý deň) keď ide do mesta tak skôr a stále sa sťažuje, že je to skoro. Je pravda, že bývame na dedine, ale nechápem prečo by mala byť vonku dlho. Keď prídem z roboty o 6 už nie je doma a potom ju nevidím celý deň keď chodí o pol 10, neviem si predstaviť, že by chodila neskôr.
Sme v meste a na sidlisku za bytovkou môžu byt moje deti (8 a 10) do 21:00 ale ja ich vidim z okien bytu
Môj má len 11, večierku zatiaľ ako takú nemá. Raz príde o siedmej, raz o deviatej, podľa toho ako sú vonku ostatné decká. Neplánujem to meniť, kým to takto funguje, ak raz začne vymýšľať s neskorymi príchodmi, prípadne robiť sprostosti, dohodnem sa s rodičmi ostatných. Väčšinou sa poznáme. Inak ja som chodila v 16 domov zo zábavy prvým ranným busom. Ten alkohol by som až tak neprežívala, kto v tom veku neskúšal, čím nevravím, že to schvaľujem, ale zas dať jej za to zaracha na celé leto, to k ničomu dobrému nepovedie.
To uz je ale potom o dovere a nie o vecierke.ked sa ti 15 rocna zleje jak Dan tak je chyba niekde inde a nie v tom ze musi byt skoro doma.v tom pripade by mala sediet doma do polky prazdnin lebo si to posrala sama ..ano mohla som dokedy chcem lebo mi verili nemala som potrebu ozierat sa a robit voloviny..chodili sme aj na chaty na festivaly a stanovacky aj frajera spm mala uz mala som 3 roboty ked som mala 15.cez.leto mi nasi nedali ani korunu sami usudili ze ked mam dost rozumu stihat 3 brigady ze sa o mna asi nemusia bat ani v inych smeroch.z diskoteky sme odchadzali aj po svetle ale cela partia spolu.zdravy pud sebazachovy a troska zodpovednosti otvoreny vztah s deckom preco vam zatlkala ze pila?lebo vedela co by nastalo.skusat budu to je jasne ale nech to robi s rozumom..opytaj sa jej preco pila s kym a kde a kolko a co jej to dalo.nie cakat ju s tragerom za dverami.preco bola papulnata?lebo je v puberte pod papucou od rodicov prakticky asi aj chuda partie lebo vsetci su vonku a ona musi domov jeduje sa na vas nechce ist domov ale musi ked chcu pit v tomto veku flasa vina staci a 6tim tak asi rata s tym ze pojde prva domov o to viac toho do seba naleje aby stihla to co ostatni..preboha zeny vy sta mlade neboli?alebo ste na to zabudli?cim viac budete skrtit voditko tym viac sa vam potom odtrhne z retaze..plati na 9 z 10 pripadov.
Za mna dohoda nech sa dojde okolo 6 najest ukazat ohlasit kde kam s kym ide a kedy pride..
Aj ked v dobe smartfonov a videohovorov sa.mi to zda uz ako sci-fi..ale ak si ju potrebujes odkontrolovat bude to asi najlepsi sposob..to pitie by som jej dala vyzrat ale nie za to ze pila ale ze klamala to by ma zabolelo viac ako ze si lupla dva pohare vina..
Dievcata, toto je pokracovanie tejto temy
https://www.modrykonik.sk/forum/pubertak/aky-by-ste-dali-trest-15-rocnej-dcere-ktora-pila-alkohol/?page=4#post-83921959
Tak pekne začali prázdniny.A ešte bude klamať s Margotkou to by ma najviac mrzelo, že robí hlupákov z Vás.Bud bude rešpektovať pravidlá, alebo sedieť doma, ale podľa mňa sa urvala uz dosť, že prídeš z roboty nevieš kde je s kým a príde až večer.
Ale som dosť prekvapená aké čísla tu dávate podľa mňa sa nemajú čo 14,15 túlať po vonku tak neskoro
@elizabet173
@nelca84 och ženy tam bol preklep chcela som napísať že ich nebudem takto nakrátko držať.
Bolo to pre mňa utrpenie a nechcem aby moje deti to museli zažívať.
@zuzanka.zuzu myslim ze plati doveruj preveruj
Dobrý deň, nase 2 staršie deti, jedno ma 18 rokov, druhe 16 a riesime s nimi rovnaký problem. Starši ma dovolené prist maximálne do 20:30, co uz beriem ze je akurat nanho, kedze je uz dospelý. Toho mladšieho pustame do 19tej. Ked meskaju minutu, zacinam im vyvolávať, no ked nepridu do 10 minut, tak u nas plati pravidlo, ze maju zaracha. Deti vyžadujú tvrdú výchovu, ziadne lazo-plazo. Ak žijú pod našou strechou, platia nase pravidla.
Vy ste ta co tu pisala o tom alkohole?
Fu, to je ťažká otázka...drzat dcéru nakrátko, keď tam nie je vzájomná dôvera, ju od vás ešte viac odcudzí.Dat jej fúkať, je dosť ponižujúce. Skôr sa snažiť s nou porozprávať s tým, že nie ste slepí a už ste niečo aj zažili a vidíte ze je opitá. Keď príde napríklad zhulena, dáte jej urobiť krvné testy?...kto v tejto diskusii vyskúšal alkohol až v 18tke,hodte po mne kamenom🙂
budujte vzájomnú dôveru...len to vám pomôže. Aj jej. Ak jej zakazete kamkoľvek chodiť, zase len bude klamať a ešte viac sofistikovanejšie. Vysvetlite jej, že sa o ňu bojíte, že nie je dobre, aby sa opijala v tak mladom veku. Môžete sa s ňou porozprávať o tom, čo to robí s telom a aj s mysľou, že vtedy človek niekedy nevie co robí, pripadne je povolnejsi...ale v kľude, bez vyhrážania. Asi ako rodicia sa musíme zmieriť s tým, že budeme pre tinedzerov trapni, ale ak tam bude vzájomná dôvera, pôjde sa nám v živote ľahšie.
Syn je do 22:00 , no keby som mala dcéru tak by to bol kratší čas. 😃

@elizabet173 jasne netvrdím že to bolo správne, vždy som chodila z partie prvá domov, nebolo mi to po chuti veru. Moje dcéry určite budem takto na krátko držať