icon

Aký darček poteší triednu učiteľku po maturite?

daniel_12
5. jún 2025

Zdravím.
Včera som úspešne zmaturoval✅, 🎗️🧾😍. Skúška dospelosti je za mnou✅. Maturoval som zo Slovenčiny, Angličtiny a z odborných predmetov.

Chcem sa poradiť. Čo by sa patrilo kúpiť pre triednu učiteľku ako poďakovanie po úspešnej maturite? 🎗️✅.
Bola s nami celé 2 roky, (po 3 ročnom učebnom odbore som išiel ešte na 2 ročné nadstavbové štúdium) veľmi mi pomohla, podporovala ma, bola férová a ľudská aj pri maturite.
Chcel by som niečo slušné, milé, vďačné – ale nemusí to byť drahé.

Uvažujem nad veľkou kyticou 💐, možno nejakým darčekom ako anjelik 😇 alebo pohár s nápisom „Najlepšia triedna učiteľka“ a k tomu ešte niečo.
Máte skúsenosti, tipy, nápady? Čo by ju mohlo potešiť?

Ďakujem vopred za každý nápad! 🙏

Pekný deň.

lenka.25
5. jún 2025

Myslím si že úprimné poďakovanie a malá kytička úplne stačí . Gratulujem k úspešnému ukončeniu štúdia 🍀

lucka_ke
5. jún 2025

určite nie hrnček, naša triedna ani kvety nechcela... dali sme jej poukážku na nákup a strom do záhrady 🙂 ale ten po konzultácii s ňou

madeincssr
5. jún 2025

@daniel_12 v dobrom velkom kvetinarstve (spravidla nie v obchodakovom) ti vedia urobit aj taku netradicnu kyticu z polno/lesnych typov kvetov (nemusi byt velka). Raz sme taku (vacsiu) dali urobit pre nevestu kolegu, ktoremu sme v mene firmy isli zagratulovat pred kostol. Kytica mala velky uspech. A keby si do nej vlozil nejaky pozdrav (najlepsie z nejakeho umeleckeho obchodu), kde by si vlastnorucne o nej napisal/podakoval tak pekne, ako sem, urcite by ju to potesilo.

lucka_ke
5. jún 2025

možno ak napíšeš list riaditeľovi a triednu v ňom pochváliš, poteší ju to

januska12323
5. jún 2025

Žiadny hrnček a hlúposti ak to vyslovene nezbiera. Neskladáte sa ako trieda na niečo? Kytica a poďakovanie stačí.

daniel_12
autor
5. jún 2025
@januska12323

Žiadny hrnček a hlúposti ak to vyslovene nezbiera. Neskladáte sa ako trieda na niečo? Kytica a poďakovanie stačí.

@januska12323 Žiaľ nie, neskladáme sa.

aeruginosa
5. jún 2025

Naša chcela od nás sedaciu súpravu do obývačky😂😂, ale to som asi nepomohla, že?😅🙈

Ja by som jej určite nedávala žiadne sošky, hrnčeky a podobné darčekové stálice pre učiteľky, podľa mňa to nemajú rady.😃

Mne miesto tej kytice napadla nejaká menšia krabička s dobrými zákuskami, ak máte dobrú cukráreň v meste a ak má rada sladké😅. A na krabičku dať vytlačiť a nalepiť vašu triednu foto a dopísať niečo ako „Ďakujeme” (ak sa dohodneš so spolužiakmi, že by ste sa zložili a dali spolu) a ak chceš len sám za seba, tak napíš len vo svojom mene alebo niečo neutrálne.. alebo nemusíš vôbec.🙂 A určite ju veľmi poteší, aj keby „len” úprimne poďakuješ, že ti naozaj veľmi pomohla.. to ju poteší asi najviac.

slniecko39
5. jún 2025

My sme sa ako trieda skladali na kyticu a ešte takú peknú vázu na živé kvety, lebo ich mala rada... Ale to je finančne náročnejšie takže to bolo vhodné pre darček od celej triedy. Trom obľúbeným učiteľkám som napísala ručný list, kde som im veľmi ďakovala za ľudský prístup a za veci, ktoré sa mi na ich hodinách páčili... Takže ak jej chceš dať darček sám za seba, možno jednoduchá kytička a úprimné poďakovanie poteší najviac 🙂

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
deti95060810
5. jún 2025

nebude lepšie poukážku do kníhkupectva, alebo do FAnn?
samozrejme aj menšia kytička...

gabika99
6. jún 2025

On sa chce poďakovať sam za seba. Tak som to pochopila. Ja by som zobrala kyticu a podla toho, čo ma rada. Napr. naša učiteľka nemá rada sladké, ale oriešky. Darovala by som jej peknú bonbonieru s orieškami, pozri stránku nutt sk možno ra niečo osloví. Alebo náramok, napr. takýto.

ninanikalova
6. jún 2025

My sme dávali takto cca 5 rokov dozadu, najväčšia kytica (31 ruží, lebo nás bolo 30 v triede) a knihy triednej (bola slovenčinárka), krabica a menšia kytica zastupujúca triedna. A čokolády a ostatné boli učitelia ktorý s nami boli celé štúdium (4 roky). Ideálne je niečo personalizované. Dávali sme domáci med, chalani dávali domáce pálené 😂.

hnedovlaska1234
7. jún 2025

Ja som jednej mojej pani profesorke vyrobila básnickú zbierku😄😄

ivett1
8. jún 2025

Ani v triede našej dcéry sa neskladali ako trieda a ona dala triednej kvalitnú kávu ( triedna má rada kávu), čokoládové bonbóny ( belgická čokoláda) v krásnej dóze štyri ročné obdobia od Muchu ( má rada umenie) a kvet - ale ako rastlinné terarium😊 a samozrejme napísala jej k tomu na kartičku len jednoduché: Ďakujem Vám za všetko! ...

senta_sofia
8. jún 2025

Kvetmi nikdy nic nepokazis, aj ked ich asi dostane vela. Ak byva na dome, pekne su ak take aranzmany z trvaliek, napr. skalniciek.

j93375
9. jún 2025
@monsterablue
Odpoveď bola zmazaná

@monsterablue možem poprosiť aj typ na konkretne knihy🙏?....dakujem.