Aký program mali vaše deti cez prázdniny?
Ahojte, mám takú dilemu, či mala dcéra (12r) plnohodnotný program cez prázdniny. Je mi trochu ľúto, že sme nikde poriadne neboli. Ja už som vo vyššom štádiu tehotenstva a manžel je seknutý, tak sme boli len doma. Cez Vianoce sme absolvovali nejaké rodinné návštevy, boli sme len v kine a nejaké prechádzky okolo domu. Plus chodila von s kamoškami. Neboli sme na horách, ani sa sánkovať, lyžovať. Keď tak pozerám sociálne siete, pomaly každý bol lyžovať, na wellness a niektorí aj pri mori v tropických krajinách. Určite sa budú v škole chváliť medzi sebou. Chcem, aby mala pekné spomienky na detstvo. Sú moje výčitky opodstatnené?
Klzisko či plaváreň s kamoškami? Take ju nič nebavi??
Klzisko či plaváreň s kamoškami? Take ju nič nebavi??
@pribinak na plaváreň chodíme bežne spolu, s kamoškou by som sa ju bála pustiť, nie je až taká top plavkyňa, radšej ju mám pod dozorom. Korčuľovať sa chystala s kamarátkou, ale nakoniec to nejako nevyšlo.
Boli sme sa sánkovať, klzisko, a návštevy po rodine a keďže napadol sneh, deti boli 3/4 dňa von, ja s mužom sme boli vo wellnesse, deti u babky. Úplne nám to všetkým stačilo tieto prázdniny.
@anonym_autor u nás celé Vianoce ani vločka snehu. Práveže skôr jarné počasie, až na tie teploty. Chodili sme sa korčuľovať, ja s dcérou 2x, 2x bola s otcom na trhoch, asi 2x von s kamoškami, pár dní preležala s mobilom v ruke. Netrápi to ani ju, ani mňa. Ja som bola väčšinou v robote, musela si vystačiť sama. Večer sme išli buď von , že ma čakala po robote, alebo sme si doma pozreli film, rozprávku, či zahrali karty. Nič extra.
@anonym_autor my po návštevách, prechádzky, kamošky, prespávačky, shopping…. Už sme začali aj s učením, zajtra futbal. Tiež nič extra.
navsteva rodiny. turistika, lyzovanie, bezkovanie, korculovanie (boli sme na chate v horach)
Z môjho okolia nikto nechodil. Každý bol doma s rodinou.
Už je veľká mohla by si urobiť aj program s kamarátmi.
Môže ísť na trhu u vás v meste, na klzisko.
My sme boli na tri dni u babky (cestou tam aj naspäť výlet), pozreli sme si pár rozprávok, chystali spolu sviatočné dobroty, no a veľa sme chodili po výletoch po okolí, do prírody, na boby a tak. Doliečili sme sa po chorobe. Pár dní som aj robila z domu, tak sa zatiaľ s mužom hral s darčekmi - také chlapské veci čo mňa nebavia. 😀 Mne to akosi prekvapivo rýchlo utieklo teraz.
Z môjho okolia nikto nechodil. Každý bol doma s rodinou.
Už je veľká mohla by si urobiť aj program s kamarátmi.
Môže ísť na trhu u vás v meste, na klzisko.
@estellas trhy boli u nás len do 23.12. To sme boli ešte spolu. Klzisko je u nás len verejné na štadióne, posielam ju tam stále, ale nejako sa nevedia zladiť s kamoškami. Tak sa len tak prechádzajú po vonku, alebo idú na shoping do DMka. Teraz je u kamarátky na návšteve. Ešte musí prečítať knihu a spraviť čitateľský, tak má zajtra o program postarané.
Nikde doma sme lezali, som tehotna tiez nemala som naladu chodit po navstevach..chripku dostat. A vobec ma to netankuje 😆 mam 6 rocneho, isli sme sa vramci moznosti trochu prejst, pozerali rozpravky. Jak fajne bolo 😆
je jedno aký mali program iné deti, dôležité je čo chce tvoja dcéra aké máte možnosti
@anonym_autor ja ked si spomeniem na prazdniny ako decko... Boli sme bud doma,alebo sme pobehali babky a rodinu (nebyvali sme blizko nich, cize to vzdy bolo otazka 3 dni napr). Nasi nelyzovali, ani my... Klziska vtedy take neboli.. chodili sme sa sankovat, na dlhe prechádzky.. a vies čo som si najviac uzivala? Ked sme nikde nemuseli ist, ale sme kukali rozpravky, hrali scrable, vyjedali koláče a salat... Mam 36 a dodnes sa u mna neprejavila trauma z nejakych chýbajúcich zazitkov...
Vypni prosim socialne siete. Na nich vidis 10% reality danej rodiny 😊
Ale ak mas pochybnosti, opýtaj sa rovno jej,co sa jej na sviatkoch pacilo a co by mozno chcela zazit cez dalsie volno s vami (samozrejme v rámci možností vasej rodiny, ze ked vam povie dva tyzdne v Karibiku a bezne tak nechodíte, tak sa z toho nezrutis ze to jej nemozea dat 🤣)
Moje deti majú 13 a 11 a drvivú väčšinu času strávili na počítačoch a pri telke. Nemám za to žiadne výčitky svedomia, vždy ich volám von, lenže im sa už s nami rodičmi nikam veľmi nechce. Boli sme klasicky cez vianoce na návšteve u starých rodičov a na Silvestra sme si dopriali zábavu v hoteli v Brne na priehrade, nevyšlo tak draho ako lyžovačka a zábava to bola vcelku fajn. Deti prvýkrát zažili tombolu 😀 a vyhrali sme deku. Okrem toho si zaplávali v hotelovom bazéne a zacvičili si vo fitku na trenažéroch. Dcérku to tak chytilo, že chce chodiť cvičiť aj doma a našťastie existujú fitká, kde pustia dieťa pod 15 s rodičom. Takže mám parťáka do posilky, čo je fajn 🙂.
Moje deti majú 13 a 11 a drvivú väčšinu času strávili na počítačoch a pri telke. Nemám za to žiadne výčitky svedomia, vždy ich volám von, lenže im sa už s nami rodičmi nikam veľmi nechce. Boli sme klasicky cez vianoce na návšteve u starých rodičov a na Silvestra sme si dopriali zábavu v hoteli v Brne na priehrade, nevyšlo tak draho ako lyžovačka a zábava to bola vcelku fajn. Deti prvýkrát zažili tombolu 😀 a vyhrali sme deku. Okrem toho si zaplávali v hotelovom bazéne a zacvičili si vo fitku na trenažéroch. Dcérku to tak chytilo, že chce chodiť cvičiť aj doma a našťastie existujú fitká, kde pustia dieťa pod 15 s rodičom. Takže mám parťáka do posilky, čo je fajn 🙂.
@anonym_917376 áno, na to sa teším po pôrode, tiež chceme spolu chodiť do fitka. My tiež vždy chodíme do hotelových fitiek spolu cvičiť keď sme na dovolenkách a baví ju to.
@anonym_autor ja ked si spomeniem na prazdniny ako decko... Boli sme bud doma,alebo sme pobehali babky a rodinu (nebyvali sme blizko nich, cize to vzdy bolo otazka 3 dni napr). Nasi nelyzovali, ani my... Klziska vtedy take neboli.. chodili sme sa sankovat, na dlhe prechádzky.. a vies čo som si najviac uzivala? Ked sme nikde nemuseli ist, ale sme kukali rozpravky, hrali scrable, vyjedali koláče a salat... Mam 36 a dodnes sa u mna neprejavila trauma z nejakych chýbajúcich zazitkov...
Vypni prosim socialne siete. Na nich vidis 10% reality danej rodiny 😊
Ale ak mas pochybnosti, opýtaj sa rovno jej,co sa jej na sviatkoch pacilo a co by mozno chcela zazit cez dalsie volno s vami (samozrejme v rámci možností vasej rodiny, ze ked vam povie dva tyzdne v Karibiku a bezne tak nechodíte, tak sa z toho nezrutis ze to jej nemozea dat 🤣)
@katulienka160 jasné, tak ona by išla najradšej do Dubaja prázdninovať, keby môže 😁 My sme tiež tak podobne trávili prázdniny, mám cca rovnaký vek, len mi príde, že je trochu iná doba už. Teraz to bude aj dosť oklieštené s novorodencom, takže ani letná dovolenka pri mori asi nehrozí. Ona sa z toho asi nezrúti, len mne je to tak trochu ľúto. No asi by som mala naozaj obmedziť tie sociálne siete.
A dcéra ti snáď vyčíta, že nemala program? Ak áno, tak rozhovor, veď je už veľká baba. Ak nie (čo si osobne aj myslím) tak prestaň riešiť hlúposti. Skôr aj potom pri bábätku aspoň raz za mesiac si zaveďte jeden spoločný deň iba vy dve - kino, prechádzka, nákupy, pizza... nech vyberie ona.
Nikde doma sme lezali, som tehotna tiez nemala som naladu chodit po navstevach..chripku dostat. A vobec ma to netankuje 😆 mam 6 rocneho, isli sme sa vramci moznosti trochu prejst, pozerali rozpravky. Jak fajne bolo 😆
@ariannazara jej nakoniec ste sa rozhodli pre druhé bábätko? Pamätám si ta z pár diskusii ze by si chcela len jedno. Prajem veľa zdravia a všetko dobre 🙂
My máme dcéru ešte relatívne malú (predskolacku) ale chodili sme lyžovať veľa lebo ju učíme tak aby nevyšla z cviku. Teraz je u krstnej, zajtra sa vráti a boli sa lopárovať. Inak sme boli len na návštevách a na prechádzke v lese na Silvestra.
@anonym_autor nerob si ziadne vycitky 😊 socialne siete nie su realita 😶 my sme napr. boli cele prazdiny doma s brutalnou chripkou manzel aj deti 😵
@ariannazara jej nakoniec ste sa rozhodli pre druhé bábätko? Pamätám si ta z pár diskusii ze by si chcela len jedno. Prajem veľa zdravia a všetko dobre 🙂
My máme dcéru ešte relatívne malú (predskolacku) ale chodili sme lyžovať veľa lebo ju učíme tak aby nevyšla z cviku. Teraz je u krstnej, zajtra sa vráti a boli sa lopárovať. Inak sme boli len na návštevách a na prechádzke v lese na Silvestra.
@4stanka4 ano, ano tak nejak vyslo neplanovane, tak nejak som to v sebe uz spracovala. K prvemu pribudne v aprili bracek 😆
@anonym_autor nie su. Si tehotna, kam by si chcela s dcerou chodit? Teraz je prvorade v zdravi donosit dieta, na dovolenky budete mat cas potom. Na to, v akom stave sa nachadzas, mala program uplne v pohode.
@katulienka160 jasné, tak ona by išla najradšej do Dubaja prázdninovať, keby môže 😁 My sme tiež tak podobne trávili prázdniny, mám cca rovnaký vek, len mi príde, že je trochu iná doba už. Teraz to bude aj dosť oklieštené s novorodencom, takže ani letná dovolenka pri mori asi nehrozí. Ona sa z toho asi nezrúti, len mne je to tak trochu ľúto. No asi by som mala naozaj obmedziť tie sociálne siete.
@anonym_autor Odporucam vypnut socialne siete. Deti nepotrebuju exoticke dovolenky,drahe lyzovacky. To potrebuju rodicia,aby si udrzali nejaky status.
Väčšinou voľný program.
@anonym_autor nemusíš mať výčitky svedomia. My sme tiež nechodili lyžovať, lebo za jeden deň lyžovačky v preplnenom stredisku nedám 150 - 200E, dcéra lezie a my tiež, tak sme boli na stenách trochu poliezť, a potom turistika, pár dní leňošenie. Sviatky sú o pohode a nie o mieste. 🙂 Hoci, aj nám by sa páčilo byť 5 dní niekde na skialpoch, vo voľnom teréne alebo niekde s dcérou na lyžovačke v Alpách, a úplne super by bolo lezenie niekde na Kalymnose na 12 dní. Ale, nemôžeme mať všetko, zvlášť, keď nám to financie nedovolia. Ťažíme z toho, čo máme. Takže vôbec nemaj výčitky svedomia.
Žijeme vo Švajčiarsku a.boli sme na Slovensku 2 týždne, na korčule, sánky, baby ale všetko v okolí, žiaden hotel či welnes.
@anonym_autor určite si užila spolu s vami , u nás to cez prázdniny je asi tak že na štedrý večer prídu k nám synovia aj s priateľkami a ďalší den ideme k mojom rodičom buď ja a dcéra staršia alebo muž mame najmladšiu autistku s ňou sa nedá chodiť na návštevy potom sme išli na dom , ktorý mame mimo Bratislavy a tam sme boli do nedele a tam sme ja muž a obe dcéry , mladšia tá pobehuje po dome alebo sa sama hraje v izbe a ja sa so staršou zahrám väčšinou spoločenské hry alebo si všetci zahráme karty my mame vírivku priamo na dome takže wellness mám kedy ja chcem dali sme si ju spraviť pred 2 rokmi a nechodíme ináč nikam nedá sa koli najmladšej
@anonym_autor my sme tiez doma cele prazdniny . Nepocit prechadzky po meste. Zimne sporty nas nebavia max korculovanie. Ziadne deti vonku ns ulici niesu syn bol patkrat po susedov nikomu sa vom nechcelo tak sa vratil domov. Dcerka sa hrala len na dvore parkrat sama. Mojim je dobre doma. Cez leto boli 33dni pri mori teraz maju gaucovu kulturu.
@anonym_autor samozrejme. Mat tvoje problémy a Rotchildove milióny. Nechápem ľudí, čo sa stále musia opicit po iných. Si vari nesvojpravna? Ono návšteva rodiny nestačí? To musi byt nejaký wellness a lyžovačka? Inak mohli ste si v pohode večer zahrať scrabble alebo inú hru - ako rodina. A mama by 100% lepší zážitok ako nejaký wellness. A inak, keď ta toto trápi, tak pre svoje dobro si zruš ss
@anonym_autor samozrejme. Mat tvoje problémy a Rotchildove milióny. Nechápem ľudí, čo sa stále musia opicit po iných. Si vari nesvojpravna? Ono návšteva rodiny nestačí? To musi byt nejaký wellness a lyžovačka? Inak mohli ste si v pohode večer zahrať scrabble alebo inú hru - ako rodina. A mama by 100% lepší zážitok ako nejaký wellness. A inak, keď ta toto trápi, tak pre svoje dobro si zruš ss
@lienka.7 tak predstav si, že zrovna Scrabble hráme skoro každý deň 😉
ako dobre sa nam zilo pred 20-30 rokmi, kedy neboli socialne siete, neporovnavalo sa a deti sa vychovavali tak, aby sa tesili z toho, co maju a nie aby mali depku z toho, co mat nemozu 🙈🙉🙊
my sme boli doma, boli na prechadzke v meste kazdy den, hrali sa karty a syn hral tie ich hry online, s kamosmi.... nestazoval sa, ze by mal nudne prazdniny

Nie nie su. Vymaz si socialne siete