Aký program pre 13 ročného cez letné prázdniny?
Ahojte, prosím o inšpiráciu. Syn má 13 rokov a letné prázdniny sú za rohom. Letný tábor sme tento rok kvôli vírusu vzdali, možno nájdem nejaké denné tábory, hoci pre puberťákov je to komplikované - vykryjeme možno 2 týždne + 2 týždne strávime spolu. Stále však zostáva 5 týždňov, ktoré by som mu rada naplnila aspoň ako-tak zmysluplnou činnosťou, kým budem v práci. Samozrejme, syn s programom problém nemá, je ochotný celé dni stráviť za počítačom 🙄. Vopred ďakujem 😉
@metuzalem super rada, najmä pre tých, ktorí babku nemajú, alebo ju majú v meste👍👍👍
@matabb73 no, myslím, že každá hledá něco, co by děti nějak odvleklo🙂) od pc a mobilů. Protože dnešní pubertáci si svůj volný čas vyplní podle sebe - pc a mobil. Videa.
Nemusí to tak být - od mala syna učíme, že ok, taky jsme pařiči na mobilu a taky máme pc denně před sebou xx hodin, ale je to až to poslední. Máme koníčky, máme sport, máme aktivity, které mají přednost. Ale ne všude to tak je - celý volný čas dítě stráví u pc a na mobilu - máme kolem sebe tolik takových
@kristiii je to tak deti sa veľmi málo stretávajú, teda nap. spolužiaci, hlavne teraz po corone akoby úplne stratili kontakty, radšej si píšu,četujú ako osobný kontakt. A potom sú také partie v ktorých by som dcéru nerada videla. Nevravím, že je úplne bez kamošiek, tak raz do týždňa ide von s kamarátkou, ale podľa mňa je to málo. A chyba, neviem. Spolužiačkina mama mi hovorila, že ani jej dcéra nechodí nikam ani za najlepšou kamarátkou. No dúfam, že cez prázdniny to bude lepšie.
@sisaka moj bude mat 12 ale teda ked neprši je cele dni vonku a bez mobilu, kedykolvek pozriem na neho z okna alebo som na ihrisku s mladšim tak behaju,skaču,nahanaju sa, hraju na schovky.... naštastie pri našom panelaku sa stretava dosť vela deti, taka partia su cca. 7-10deti a denne sa stretavaju.
@jantato však ja nepíšem, že všade, máte šťastie, že sa decká vonku hrajú, u nás sa napríklad minuly rok ovela viac hrávali a to kadečo, teraz mnohym deťom rodičia nedovolia, lebo sa boja vírusu a tiež sú už starší. Môj syn vybehne sám aj na bicykli, kolobezke, zastrieľa si na bránku, ale niektoré hry potrebuje partakov, cudzie deti akosi neprinutim aby išli von a niektorým rodičom je to tiež jedno, čo dieťa robí ...
@qyxina pokial ste z vacsieho mesta - dat ho do denneho tabora a napr. v BA existuju aj take od 10-11 rokov do 16 rokov,
su to rozne graficke, programatorske..... ked chce presediet nad PC cely den tak nech presedi, ale nech to ma aspon nejaky zmysel a nieco noveho sa nauci, nech nesedi 6-8hodin nad youtube resp ticktokom, ci PC hrou..... ale niecim co ho moznoze bude bavit a ani o tom nevedel......
resp najdi mu brigatu systemom, ty budes na zmluve, napr. roznasat letaky a on ich bude realne roznasat a vsetky peniaze budu jeho....
@kristiii u nás to tiež našťastie funguje a nemienim deťom robiť animátorku na cele prázdniny. 11,5 ročný sa teší ze nebude musieť robiť "nič". Počas roka samy tréning, krúžok. Samozrejme škola. Dostane pár úloh okolo domácich prác a voľnú ruku. Viem ze si sadne aj k ps, aj k telefónu ale viem aj ze ho o 20.30 budem hľadať aby už išiel konečne domov. Sú tu veľká partia aj keď každý pomaly do inej školy chodí. Hraju schovky, lietajú na všetkých možných prostriedkoch.
Mladší ma len 8, cely júl sústredenia a v auguste snáď bude mať tiež chvíľu pokoj.
V tábore som bola len raz (mam 35),dovolenka s rodičmi 14 dní každé leto, aj pri PC som sedávala, keď nie cez deň tak po nociach 🤦♀️. Inak sme tiež behali vonku. Na biku ku starým rodičom na dedinu kuknúť. (Samozrejme teraz je premávka väčšia to by nešlo.) a vždy sme sa nejak prebavili. Dokonca keď som sa už ozaj nudila prezerala som si knihy do ďalšieho ročníka 😆😆
@baboadel presne mame ten istý problém. Ja mam tiež pocit ze decká sa spolu vôbec už nestretavaju, nekomunikuju, ale čo viem nudia sa sami doma na pc/mobile. keď ideme von tak maximálne vidím sa flákať partie väčších asi stredoškolákov alebo malé deti na ihrisku. Školáci akoby zmizli z povrchu zemského.
Ja mam 11r dcéru, tiež sme mesiac vykryli dovolenkou a táborom. Druhý mesiac je už problém, striedame sa s mužom na homeoffice no je to ťažko. Dedkovcov nemáme, nemám ju kam dat, ďalší mesiac po táboroch z fin.stranky už nehrozí. Tiež nechcem aby bola celé dni na mobile sama doma a bez kamarátov. Taka divná doba je to.
@rainee Ano je to veľmi divná doba, deti strácajú kontakty, už len cez sociálne siete komunukujú. Boli sme s dcérou má 14 na výlete, cestovali sme vlakom. Jej rovesnici aj staršie deti, sluchátka na ušiach a nič ich nezaujíma. Ja som našťasie mala v kupéčku staršiu pani, tak sme prekecali celú cestu. Dcéra sa čudovala, prečo sa rozprávam s niekym koho ani nepoznám. Tak jej vravím, že práve preto sa rozprávam aby som ju spoznala😀 No proste pre ňu nepochopitelné, 😂