Brigáda pre 12-ročného syna
Syn by ch využiť svoju energiu - 12rokov mohol by legálne pomáhať dôchodcom pomáhať s nakúpmi menšími za symbolické peniaze......? Viem ze to nikto nepochopí ale nevadí..... Hláste sa iba kto ma skúsenosti
12 ročný nemôže legálne nič... 12 ročný sa ma venovať škole, a ked mi veľa energie môže chodiť na rôzne kruzky
@mamula20 moj synovec ma dualne vzdelavanie a nevie si vynachvalit. Plus este na brigadu chodi, aby mohol cestovat potom po Slovensku 😉
Legalne si moze privyrobit doma za EXTRA vypomoc nad ramec beznych domacich povinnosti. A pomimo, nemyslim, ze dochodcovia maju peniaze este na to, aby niekomu platili za MENSIE nakupy. Ak o takych dochodcoch vies, su znami a poznaju syna, tak mu samozrejme za vypomoc mozu dat "vreckove", ale zeby si nahanal "ksefty" medzi cudzimi ludmi, to urcite nie, legalne by to bez odvadzania odvodov a dani nebolo, ani keby mal 18 🙂
12 rocny legalne nemoze nic... ked nevie, co z energiou, tak nech sa pripoji k mladym poziarnikom, to je skvela vec a vekovo to uz zapasuje... vela sa nauci... potom kruzky, sporty, nech na sebe zamaka... peniaze v tomto veku by ho absolutne nemali zaujimat, vreckove staci, ak nestaci - daj mu doma moznost si privyrobit trochu viac, ale proste v tom veku by nemal mat peniaze na privela blbosti, maloktore si totiz realne kupi nieco zmysluplnneho...
na SK legalne moze pracovat ked ma ukoncenu zakladnu dochádzku a to je 10 rokov, takze s papiermi to znamena 16 ročný moze legalne pracovať.
ale nemoze vykonavat vsetky práce ako dospelak, nemoze robiť v noci..... a x dalsich vynimiek....
moze sa popytat susedov, ci za pár eur im moze s niečím pomoct, ...... proste susedska vypomoc..... ake urcite nie legalne 😉
Mimo EÚ veľa možností, ale to sa mu asi neoplatí
popýtať sa známych či nepotrebujú odhrnúť sneh, pomôcť s niečim na záhrade cez leto… susedov keď budú na dovolenke postrážiť psíka, pripadne aj na internete som videla občas že niekomu treba napríklad na deň dva postrážiť psika..síce neni to nejaká veľká suma ale aj 50€ je niečo…ja som v 12-13 susedom chodila polievať kvety počas ich dvojtýždňovej dovolenky a dali mi nejaké peniažky za to.
@riesska123 inak aj to "jednoduche" vencenie psa sa ti vie zvrtnut, ked dietatu pes utecie, niekoho pohryzie a veci tomu podobne...kto za to ponesie zodpovednost?
@anjelicek26 tak to už je na matke dieťaťa akého psíka zvážia a čo nájdu na internete.. ona si pozna svoje dieťa a nejaká pani svojho psíka či je dosť pokojný..a keby niečo, nech sa chlapec dohodne s maminou a spolu postrážia jeden deň. samozrejme nemyslím psíka čo váži 60kgo
@zuziiiii ak zijes v mensej dedine tak daj inzerat do potravin a mas. Ale na tvojom mieste na to kaslem. vies kolko ludi ma zaujem o zneuzivanie deti? Tebe ako milujucej matke to pride nepredstavitelne zlo. Ale kolko ludi vidi za 12 rocnym chlapcom rozne prilezitosti - by si sa divila.
Legálne až od 16 rokov.
Ďakujem za pochopenie a odpovede, každá jedna ma utvrdila v tom ze je super pomáhať ale veľa vecí okolo toho ešte musím dokrutit.... Kľudne píšte nech mám viac info...
Nakoniec sme to rozhodli ze to pomáhanie by sme odmenami riešili mi rodičia keď to syna tak baví...
Nech pomáha koľko chce zatiaľ, my rodičia ho odmeníme za jeho dobrosrdečnost a pomoc ostatným.....
Veľmi ste pomohli s nápadmi a kľudne píšte co vás ešte napáda aká pomoc....
Mame veľkú záhradu chodime tam makať, tento rok sam vyberal cibuľu.....
Síce ešte dodnes rastie vnatka 😁
Aktívne sa venuje klavíru chodí do Zusky... Koncerty atď... Len v zime sa trochen nudí keď není záhrada....
Cibuľu sadil aj vyberal syn sám ráno o 5h sme išli peši... 😁
@zuziiiii Tvoj syn chce asi nejaku drahsiu vec a povedali ste mu, nech si nasetri. Ja si myslim, ze preto pytas tipy na brigadu. No nech teda pomaha v domacnosti vam a potom to skonci tak, ze bez eur si ani sam po sebe zachod nesplachne. Legalne pracovat nemoze, uz to tu odznelo. “Na cierno” moze, ale ak sa mu nieco stane, je tam riziko trestneho stihania rodicov.
@natalienka12 nechce nič, všetko má... BA chcel by psa, mačky, 😁 aj opicu 😁
Ja keď som bola malá tiež som strašne túžila "pracovať", nevedela som sa dočkať toho keď budem dospelá a budem mať zamestnanie.. Teraz sa na tom len smejem 😂😂 ale ta predstava že som zamestnaná sa mi vtedy strašne páčila 😂 tak mi mama vždy ráno napísala čo všetko môžem spraviť, a koľko zato dostanem peniažkov. Samozrejme nad rámec mojich bežných povinností ktoré som si vždy plnila a aj som pomáhala umývať riad a podobne. Ale napríklad mi dala umyť okná, okupať psov, spraviť zákusok,pozbierať kakanice po psoch v záhrade, prevliect každému posteľné prádlo, upratať špajzu.. A podobne.. Za všetko som dostala od 0,50€ až po 2€, bola som šťastím bez seba, a aj mamina sa tešila že má pomoc s domacnosťou 😊 v podstate mi bolo jedno koľko na tom zarobím, mne sa len páčila tá predstava že mám prácu 😂😂😂