icon

Brigáda pre 13-ročného

martinka_z_turca
7. mar 2025

Ahojte😊
Mám 13 ročného syna ktorý chce strašne brigádu ale brigády sú až od 15 či 16, aj keď bude mať za mesiac 14 oficiálne nemôže, preto ak by ste možno mali niaky typ že čo by mohol kľudne píšte, bývame na činžiaku čiže susedom pokosiť atd nemá ako ani nič takéto
Vopred dakujem za všetky typy snáď pre nho niečo nájdem, chce si kúpiť strašne telefon a chce si šetriť ale bohužiaľ niesme v situácii kedy si to môžme dovoliť.

3009
7. mar 2025

@martinka_z_turca legálne nič. Jedine susedom vyvenčiť psa, urobiť nákup.

lucka27391
7. mar 2025

@martinka_z_turca 13 ročné dieťa nemôže pracovať. Je to dieťa predsa

kacena4
7. mar 2025

jedine "zamestnat" ho doma a financne ocenit domacu pracu, u babky, u tety...

liz_lemon
7. mar 2025

nech ta douci slovencinu

vanilkovazmrzka
7. mar 2025

Ved mu davaj vreckove a nech ti doma pomoze s jednoduchymi domacimi pracami.
Detska praca je nelegalna a trestna

oceanahory
7. mar 2025

@martinka_z_turca Ja som si isla k babke nazbierat ceresne a predavala ich na frekventovanej ulici, kde chodili turisti. 😅 Akoze celkom pekne som si zarobila...

dadka1997
7. mar 2025

@martinka_z_turca je to dieťa, takže nemôže nič. A prečo tak silou mocou chce brigádu ? Domace prace by mali byt samozrejmosťou - pomôcť rodičom

klotildabazarik
7. mar 2025

@martinka_z_turca mna napadlo vencenie psov susedom, spýtať sa starsich susedov ci nepotrebuju nakupit alebo tak

martinka13
7. mar 2025

Je to dieťa. Deti sa majú učiť, nie pracovať.

martinkatinka
7. mar 2025

Legalne nic. Jedine zbierat plastove flase.

paciko9
7. mar 2025

Na brigadu moze ist az ked dokonci 10rocnu skolsku dochádzku. Nezalezi,ze mal uz 16, ale musi mat skoncenu10 rocnu dochazku. Od znamej man info.

martinka_z_turca
autor
8. mar 2025

@liz_lemon ahoj liz slovenčinu sa douč sama, píšeš mne a pri tom si nepoužila vo vete žiadnu diakritiku 😃

martinka_z_turca
autor
8. mar 2025

Ďakujem za typy (všetkým slušným🤍) a k ludom ktorý tu píšu že dieťa nemá pracovať ale učiť sa, ano môj syn sa učí a pomáha doma, ale chce si zarobiť a neustále sa ma pýta že či by nebola pre nho niaka brigáda na spôsob niekomu vypomôcť a nie že ho pošlem niekde pracovať na normálnu brigádu 🙈, ale ako v pohode. Mame v činžiaku dosť psíkov a dosť aj starších ľudí čiže asi toto skúsime, ešte raz ďakujem☺️

liz_lemon
8. mar 2025

@martinka_z_turca to neznamena, ze neovladam SJL

tiika
8. mar 2025

@martinka_z_turca ešte by mohol niečo vyrábať, napr. mydielka, ozdoby, sviečky,… a to predávať známym, kamarátom

pimpa12
8. mar 2025

@martinka_z_turca napadlo mi na také, že na Veľkú noc nech obehne spolužiačky a dievčatá v rodine,možno za vyšibanie sa mu nejaký ten groš na začiatok ujde🤷

emahol
26. apr 2025

Môže chodit donášať fľaše, nakúpiť susede, venčiť psov...

emahol
26. apr 2025

Odnášať

emahol
26. apr 2025