Budú maturity 2021?
Myslíte si, že budú?
Podľa mňa by ich mali spraviť, veď ako to dopadlo minulý rok? Prišli k maturite ako prasa k žitu. Pre mňa to bolo veľmi nespravodlivé, ale tak prišla Corona, nečakali to. Prešiel rok, videli aká je situácia, takže sa mohli vopred pripraviť a nie sa len zase vyhovárať.
Budú, už to bol prúser že minulý rok ich zrušili......
Budú... o mesiac všetci školáci a študenti sedia v škole...😉
@deti95060810 To máte odkiaľ?
@deti95060810 aka otazka, taka odpoved
príde oteplenie, situácia sa zlepší... to nejde aby deti boli tak dlho bez školy...včera minister školstva požiadal o návrat detí do škôl - konkrétne 9 ročník...rokuje sa o tom, predpokladám, že o týždeň ,dva sedia v škole...
tak to je dobra otazka. Ak budu, tak by mohli zohladnit narocnost otazok vzhladom k domacej vyuke.
@viestta tak maturitne otazky su zivotne dolezite pre zivot 🙂 polovica z nich je informacny balast ktory zabudnu v moment ked dostanu papier. Ked pridu do prace, aj tak ich caka prax a firemne vzdelavanie. Ak pojdu na vysoke skoly tak sa budu ucit tam vsetko potrebne do prace. Robis z toho zbytocne halo. Je to blba maturita.
A neviem kde si vzala ze na stavebneho inziniera staci maturita 😀 Navyse co sa tyka mostov ap. tak je to programovane a pocitane cez IT. A projekt ma na starosti viac ludi od stavebneho ing - ktory musi byt senior s xy rocnou praxou. Myslim, ze si zbytocne hystericka - maturitne obory su bezne, pre zivot potrebne, ale ziadna velka specializacia ich necaka.
Skor nebudu ako budu...tiez mam maturanta a robia z nich len pokusne kraliky....vobec tuto situaciu tym deckam nezavidim....prisli o stuzkovu....a s malou prestavkou sa ucia z domu uz takmer rok....
ja si myslim, ze maturity budu..
Odborné školy a vysokoškoláci prišli o veľa a nikto im to nehradí. Prax v ťahu skoro rok, to sa nedá suplovať žiadnou online výučbou.
Mám maturanta, kde časť triedy maturujuca z ruského jazyka nemala doposiaľ jedinú online hodinu. Lebo pani profesorka je už stará a technológie nezvláda? Vedenie školy ignoruje tlak rodičov. Aj také sa deje a o niektorých základných školách by sa dalo tiež veľa popísať. Dcéru si našťastie učím doma dlhodobo. Oni majú zoom 2 hod denne. 1 hod = 30 minút, tak si viete predstaviť.
@abbey1 ano, presne o zom som písala. Nedá sa na to pozerať čierno-bielo. Že proste žiaci sa majú učiť a basta. Áno, majú.., ale aj učitelia by mali učiť ako sa dá.
A mna vytacaju tieto ucky, čo sa z celého online vzdelávania vyvliekli a posielajú žiakom len strana/cvičenie (sk vôbec). Plat majú plny, tak majú pracovať... je to nefér voči tým deťom.
@hettinka A druhá skupina učiteliek robí fakt úžasnú prácu. Len koľko ich je takých? Úprimne som rada, že napr väčšina mojich študentov zodpovedne maká, chcú sa vrátiť do škôl, vždy nezabudnú vyzdvihnúť prípravu a prácu niektorých pedagógov. To sa dobre počúva. Ale mám i takých, že po týždni mi povedia, že nemali ani jedinú hodinu Aj. :(

Bohužiaľ, myslím, že už toto je hanba ministerstva. Už skoro rok mali čas na prípravu na túto možnosť a nič, nula bodov. Zrušili písomnú časť, s najväčšou pravdepodobnosťou zrušia klasickú maturitu. Celý rok neboli schopní sa pripraviť?