icon

Budú sa podľa vás zatvárať školy?

eminaaaa
15. sep 2021

Ahojte.
Chcem sa že čo si myslíte vy budú sa zatvárať školy alebo
nie ? Napíšte mi svoj názor. Ďakujem.

janage
15. sep 2021

@jankapepe tak predpokladám, že ak si niekto objednal, tak ich robiť bude a chápe, že sú pre dieťa.
Samozrejme ak niekto nechce testovať neberie.
Obchodovať s tým by normálneho asi ani nenapadlo. Ale hold niektorí sú vynaliezaví.
A takto sa asi bráni vopred argumentu som nevedel....

janage
15. sep 2021

@jankapepe bolo to pri poučení alebo návode či prehlasení už si presne nepamätám. A nejde o súdenie, ale ochranu pred zneužitím.
Ja nechápem ako si to niekto môže objednať a pritom nechce použiť. Či keď zadarmo, tak beriem. Choré pre mňa

haanovajana
15. sep 2021

možno 2 stupeň.

kittykat22
15. sep 2021

S velkou pravdepodobnostou ano. Slovensko ma nizku kapacitu lozok v nemocniciach a nemoze si dovolit vela vazne chorych. Pretoze je malo ockovanych ludi, ten si myslim, ze priebeh bude ako minuly rok. Ono tomu statu ani nic ine nezostane, ako to zatvorit v momente, ked kapacita nemocnic bude naplnena 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Pozri sa na Izrael za posledne dni 7-10 000 chorych ludi denne. Slovensko + Cesko sa drzia, ale take Nemecko ma 9 000 pripadov, anglicko 26 000 pripadov. Pochybujem, ze sa tomu slovac vyhne ☹️☹️☹️☹️

luccija
15. sep 2021

@eminaaaa určite áno a podľa mňa aj prvý stupeň veď ti učitelia sú väčšinou spolu po kabinetoch a Covid chytá mladšie ročníky.Grohlingove vyjadrenia, že sa nebude zatvarat beriem asi ako to, že sme dostali 5 testov namiesto 25, lebo sú prekvapení koľko rodičov má zaujem.V Rakúsku sa deti testujú 3 x tyzdenne 2x antigen raz PCR.Do jeden aj pol mesiaca budú podľa mňa doma

poopsie
16. sep 2021

@kittykat22 máme toľko nemocničných lôžok, že môžeme vyše 1000 zrušiť šmahom ruky... Môžme si dovoliť zavrieť aj celú nemocnicu 🤷‍♀️

janulik2008
16. sep 2021

Ja som stretla na WC kolegyňu a hovorila mi, že jej synovi niekto povedal že sa neoplatí mu ani mesačník nabiť na bus ... Že zbytočne

sense
16. sep 2021

@mariska1989 aj u nás to tak bolo à ku podivu ani nikto iný z detí v danej triedy nebol pozitívny. Od sedeli si doma par dni karantene à fungovali ďalej. Osobne nevidím význam zavrieť celú školu. A tí čo mali rodičov pozitívnych ostali doma, zvyšok triedy do skoly

1mata
16. sep 2021

@eminaaaa u nas bola ucitelka s nakazenym, ucitelka ktora mala v jeden den hodinu s piatimi triedami, teraz je 5 tried v karantene 😶 ...

kittykat22
16. sep 2021

@poopsie co to pises za hluposti 😩😩

andy03
16. sep 2021

Zatvárať školy sa nebudú.. len tie kde bude pozitivita a aj to len na nejaký skrátený cas..majú vypracované plány ako postupovať a že v čiernej fáze sa bude postupovať tak že len zaockovani (do školy, obchodu, restika) - nezaockovany s antigenovy na vlastne náklady . Včera sme mali angličtinu a vysvetlila nám to že zatvorený nebudú, ale budú fungovať v “núdzovom” režime .

kittykat22
16. sep 2021

@andy03 tak to je super co pises. Ale deti zakladnej skoly ockovnie nemaju 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ S tymi to bude ako?

bloger
16. sep 2021

@eminaaaa myslím si, že školy sa nebudú zatvárať plošne tak ako to bolo predtým

mariska1989
16. sep 2021

@poopsie no to teda netuším .nesledovala som že koľko bolo sľúbených pre škôl ale je prezentované že bol veľký záujem preto niektorým školám nevyšlo .ale ťažko povedať de bude pravda

andy03
16. sep 2021

@kittykat22 deti do 12 rokov sa berú podľa toho ako sú rodičia… ockovani/neočkovaní/ testovaní … možno aj deti budú testovat - tu sa rodičia proti tomu búria ( v okolitych štátoch štandard) ale pokial by mi to zaistilo že pozitivny ide hneď do karantény a negativny fungujú ďalej , tak nech sa to spraví- neskacem z toho dva metre, ale maly MUSÍ chodiť do školy, lebo čo som zažila s prvákom minuly rok , to uz nechcem zažiť 😩 a o ostatných ročníkoch ani nehovorím

mariska1989
16. sep 2021

@sense a neprezentovali že ak bude jeden žiak pozitívny že bude zavretá celá trieda teda v karanténe ? ..ono prečo si myslíme že bude škola zavretá je jasná .ak začnú pribúdať nájdu sa aj taký čo chodia do školy a keď napr bude 3/4 deti pozitívne tak zavrú triedu .a každý má pomalí spolužiaka tak sa môže stať že zavrú za jeden týždeň 3/4 triedy potom o týždeň ďalšie dva ...názor dlhodobo to nebude zavreté ako predtým ale môžme čakať že sa bude robiť to isté čo predtým na jeseň a v zime .obmedzenia ,obmedzenia pohybu atď

mariska1989
16. sep 2021

@matkahelka áno v aktuálnej situácii ako dostali rodičia testy je nereálne ale je prvom rade choré že rodičia majú test a doteraz neurobili ani jeden test .výsledok testu sa má posielať na edupage aby tam ty hore vedeli že sa testy používajú . Inde prebaľovali krabice kvôli tým zlým tyčinkam teda nesprávnym a inde zas dali krabičku a ďalší balíček . A bohužiaľ inde dostali aspoň tých 5 testov keďže sa škole neušlo

poopsie
16. sep 2021

@kittykat22 žiješ v zahraničí? Alebo na Slovensku?asi nemáš dostatok informácií...

magdalenal
16. sep 2021

@eminaaaa dcére zatvorili celú škôlku, lebo viac ako 2/3 detí a zamestnancov malo črevnú virózu (nie pre koronu), sme doma do konca týždňa. Takže pokiaľ bude chýbať viac ako polovica detí v triedach dlhšie ako 2dni tuším, zatvoria aj školu.... dúfam však, že nepozatvárajú a budeme viacerí OK, držte sa

cukroska
16. sep 2021

@eminaaaa som presvedčená, že celoplošne už nie. Jedine ak triedy ak bude veľa pozitívnych. Myslím, že nie. Ani iné už.. Aj keď zaočkovanodť je len cez 40%...

danielahamar
16. sep 2021

@sara07 aj ked dostali, info zo škôl sa líšia, nám povedali - dostali 5ks, testovať 2x do týždna, inde, kde dostali 25 povedali, testovať, len ked budú príznaky. Takže zas si niektoré školy robia čo chcú, alebo ako

mariska1989
16. sep 2021

@magdalenal aj v našej škole je pár detí s červenou virozou

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
monicka144
16. sep 2021

Veľmi ťažko povedať, ako to bude, no podľa mňa ak vyskočia čísla nejak extrémne vysoko, tak zatváranie samotných tried podľa mňa bude k ničomu. Uvidíme ako to bude a jak budú čísla vyskakovať

kittykat22
16. sep 2021

@andy03 ja ta chapem. Oducila som doma takmer cely prvy rocnik. A nemozem sa pohnut do prace, kym dieta nebudem mat v skole ☹️ pretoze je maly a nemam ho komu dat.

jana_eyre_2
16. sep 2021

Neviem čo si myslieť, avšak som pripravená na to že áno.. myslím, že ak to aj nebude uzavreté plošné všetko, tak zrejme budú časté uzatvorenia tried kvôli nejakej pozitivite.. takze bude to celé rozhasene, raz sa chodiť bude, potom zase chvíľu nie.. myslím že bude chaos keď nastúpi ozaj škaredé počasie...

Zatiaľ si ani pracu nehľadám, lebo mi je jasné že budem aj tak zachvilu doma s deťmi.. ak nie kvôli korone, tak asi aj z bežných viróz.. dcéra chodila do školy tri dni a už dostala kašle sople a chýbala takto polka triedy.. ešte čakám čo chalani moji.. takže príde mi zbytočne si v tejto situácii hľadať prácu keď to fin.nepotrebujeme a vyckavam.. (nemáme nikoho na pomoc) dúfam, že od nového roka sa to už ozaj zlepší..

kittykat22
16. sep 2021

@poopsie chapes ze lozka sa myslia lozka ARO a JIS + k tomu specialne preskoleny personal. Ze lozka sa nemyslia vseobecne. Vies, ze na tychto dvoch oddeleniach musia byt sestricky ktore na to maju vzdelanie. A to je dovod, preco sa vsetko zatvaralo. Pretoze na tychto dvoch oddeleniach neboli miesta.

froschka
16. sep 2021

@mariska1989 a vies kolko rodicov islo po ich slavnom skolskom zadarmo teste pre istotu do testovacieho centra a tam vysli negativny??? kedy si uvedomia rodicia ze je to fraska a tolko bude pozitivnych kolko budu testovat....zabudnite konecne na testy, ockovanie a strach a zacnite normalne zit....kvoli takymto premotivovanym rodicom potom ostatne deti trpia, ze ich zavru do karanteny.

kittykat22
16. sep 2021

@poopsie na tvoju otazku, sme v CR, ale svokra je zdravotna sestra na Slovensku. Ale bez rozdielu CR/SR, ta situacia je vo svete rovnaka a kriteria su rovnake. Teraz je ale velky rozdiel CR/SR v ockovani. Prvy krat by na tom Cesko mohlo byt lepsie - ak bude vakcina fungovat ako sa predpoklada.

danielahamar
16. sep 2021

@cocolino234 plnoletým dávali určite😉 bez rodiča na iných školách