icon

Budú sa podľa vás zatvárať školy?

eminaaaa
15. sep 2021

Ahojte.
Chcem sa že čo si myslíte vy budú sa zatvárať školy alebo
nie ? Napíšte mi svoj názor. Ďakujem.

mariska1989
16. sep 2021

@froschka akože je zle že sa snažím tomu vyhnúť ? Že mám otca onkológia život 2max 3 roky že mám 84 ročnú babku ? Nebolo by za škodu aby aj ty ktorí tomu neverili aby začali rozmýšľať nad tým že to tu je .práve pre to že ľudia nenosia rúška, drbu na testy a tak ďalej sa to šíri .poznám už veľa takých čo to dostali a v živote že by to už dostať nechceli že ani by to nepriali žiadnemu nepriateľovi .pre mňa je lepšie zistiť skôr že to mám ako neskoro a nakaziť si otca robím im nakúpi keďže otec nemôže .preto som sa rozhodla si dať tie samotesty na deti ( očkovať nedám na 100% ) ale s testom nič toľko neskazim ...žijeme naplno .jediné čo vnímam ako obmedzenie sú rúška ale nezabije ma to mať na papuli 30 min počas nákupu ..v škole deti pokiaľ sa zle dýcha môžu si to dať z nosa bachvylu dole a nadýchnuť k oknu ..že by bolo obmedzovania života to momentálne nevidím

missdiva
16. sep 2021

@eminaaaa u nas to maju tak zatial, ze ak je niekto v triede pozit. nezatvoria a do triedy muzu chodit nadalej ti co prekonali kovid a su ockovani 🙊...

froschka
16. sep 2021

@mariska1989 pred 2 rokmi ked si bola chora tak si mala handru na tvari aby si chranila vsetkych naokolo? k ostatnemu sa nevyjadrujem, najdi si lekarov ako Dr. Hrusovsky, Dr. Lakota, a pravnika JUDr Weisa a mozno pochopis, ja tu nie som na to aby som presviedcala ale prave vy vsetci co takto oponujete ste naockovany televiziou a bludmi a zmanipulovany tak ze nemate ani vlastny usudok. Bodka

mariska1989
16. sep 2021

@froschka moja milá ja už ani tv nesledujem .typ korona obchadzam už pekne dlho .nečítam ani články .ak niečo potrebujem vedieť kvôli škole nájdem si čo potrebujem .ja tvoj názor neberiem ty neber môj .len škoda že evidentné je Corona len u nás a není na celej zemeguli .ak nemáš rovno rodičov chorich nevieš čo je to strach .nie strach ohľadne koroni ale strach o rodiča ,strach o to že tu môže byť ešte ďalších 20 rokov ale choroba si vybrala jeho a ver že človek chce využiť ten kratučký čas čo tu ešte je a nie ho ešte skrátiť kvôli korone ..viac sa nebudem vyjadrovať .ovca niesom riadim sa sama nie médiami

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
danielahamar
16. sep 2021

@cocolino234 syn si prebral normálne

anita1978
Odpoveď bola odstránená
janulienocka
16. sep 2021

Nám školu zavreli od dnes, vsetky tri deti mám doma, porazí ma🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

lenka2710
16. sep 2021

@mariska1989 no my sme dostali 5 testov na žiaka, takže keby som testovala dvakrát do týždňa, v polovici mesiaca už nemám nič 🤷‍♀️

lenka2710
16. sep 2021

@danielahamar my sme dostali 5 ks a tiež nám povedali, že testovať len keď bude dieťa prejavovať nejaké známky choroby

mariska1989
16. sep 2021

@lenka2710 no to áno .je smutné že keď rodič má záujem dostane len 5ks lebo sa neujde škole .mali zabezpečiť naporiadok aby každá škola dostala ..pri tom keď zoberiem do úvahy že jedna u nás neprestávala ešte ani raz svoje deti že na čo potom tie testy brala .mne by to nedalo neotestovat na začiatku školy a pritom je daná osoba zdravotník

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
alexk12
16. sep 2021

@eminaaaa dúfam ze nie

suge
16. sep 2021

Ja dúfam, že áno.

froschka
16. sep 2021

@cocolino234 😅si na smiech, nikde nepisem ze sa netreba chranit, to vas ockovancov riadne tahaju za nos, stale nie ste chraneny pred infekciou, sirenim a ani pred smrtou, takze ja sa ostavam dalej smiat a budem si sirit nazor tak ako sa mi mne paci. ved tebe sa nemusi, daj sa aj 10x opichat 😂😂😂 a mysli si ze si nesmrtelna

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
sara07
16. sep 2021

@andy03 a to ako bude fungovat každá škola má možnost aby išlo naraz dištančné aj pre tych čo su v škole ? však teraz robili z domu , net to v škole nikdy nestihal , maju školy tak pripojenie že bude kvalitné v každej triede, kopa uč robila doma lebo mali lepší net a nesekalo
školy na sučasne aj dištančné aj v triede nie su pripravené , ako ktoré ale väčšina nie

sara07
16. sep 2021

@danielahamar to je normálne že zase si zriadovatel robí čo chce, mudr si robia tiež čo chcu ohladne testov a tak to tu potom aj vyzera

luccija
16. sep 2021

My máme v pondelok rodičovské neviem načo?mohli to spraviť online, alebo poslať zápis tým, ktorí nejdú.Cele na hlavu postavené.U nás v druhej budove už sú 3 triedy doma druhácke.
@missdiva a čo ten čo mal Covid v januári nemôže ochorieť?som už zo všetkého znechutená a to je len začiatok.Mne už aj mama povedala, že radšej nech k nim nechodíme nie sú očkovaní lekár neodporučil dcéru nedám očkovať, muž je, ja prvá dávka Covid sme všetci mali na Vianoce uvidíme....

janage
16. sep 2021

@froschka tak si dovolím oponovať. Väčšina ockovanych chápe, že očkovanie znižuje nie vylučuje riziko.
Môj obľúbený príklad je semafor a prechod pre chodcov.
Mňa osobne takmer zrazilo auto na zelenú a na prechode. Poznám z médií prípady, keď zrazilo na prechode iných. A poznám tiež ľudí čo prebiehajú kade tade mimo prechod, či na červenú a nič sa im nikdy nestalo. Ale to predsa neznamená, že prebiehať na červenú je v poriadku.
Ide o zníženie rizika.
A mimochodom pár rokov pred Covidom som mala zápal pľúc aj s hospit., nakazila som sa od dcéry. Vedľajšie účinky liekov a doba liečenie nekomentujem. A keby mne niekto vtedy povedal, že zápal pľúc je aj virusovy a Rusko pomôže ver, že by som nosila. Dovtedy mimochodom dcéra aj ja zdravé ako buk.

missdiva
16. sep 2021

@luccija my nie sme ockovani 🙊 ani nebudeme... tak este len 3tyzden a uz do skoly nechodia.

vamajka
16. sep 2021

@mariska1989 urcite nebudem dietatu 2x tyzdenne sparat do nosa s palickou, ked si na to netrufam

luccija
16. sep 2021

@vamajka nie je to nič hrozne a aké vyhlásenie pošleš do školy?dáš deti testovať v centre?
@missdiva moja mama dnes bola u veterinára mladý chlap 40 tnik stále zvažuje či očkovať či nie a práve mi volala, že už sú ako rodinni známi a hovorila mu, že nikam nechodí už je na dôchodku len dvor, že keby nebolo treba psovi vytrhnúť zub tak nejde a on povedal, že bol očko Astra Zenecou a dostal trombozu do nohy a ležal na Kramaroch, takže mama si zase len potvrdila, že neockovat.Uz som z toho nervózna ako človek spraví dobre.A to športovec, nefajčí, závodne cyklistika

sofia1
16. sep 2021

@luccija jasné experimentalna vakcina...spustac chorob

jaga18
16. sep 2021

U nás už je zatvorená naša trieda (siedmaci) kvôli jednej pozitívnej žiačke. A škôlka je pre istotu celá zavretá - chrípkové prázdniny, keďže 80% deti ochorelo (nie síce covid, ale všetci vysoké teploty a nádcha) A to sme zatiaľ zelený okres.
Ešte je len september, uvidíme, čo bude ďalej, ale tiež to nevidím ružovo.

janulik2008
16. sep 2021

@jaga18 u nas škôlka tento týždeň pondelok utorok streda doma, dnes do škôlky a zajtra zasa doma ... Z rozhodnutia RÚVZ 😀

fotoarch
16. sep 2021

@jaga18 pozor DELTA je vlastne nadcha , teraz je kade tade aj 50 percent.. len kto uz ide s nadchou k lekarovi, lahkou nadchou a deti sa nevytieraju ag testami pri nadche... u nas ked uz isiel niekto z tiedy k doktorovi ukazalo sa ze vlastne covid...

mariska1989
16. sep 2021

@vamajka pre boha však to sa na začiatok nosa odoberá ako keby si si pucovala nos tyčinkou čo používaš doma aj na pucovanie uši ...
Ako nechcem sa nikoho dotknúť ale buď sa má testovať takto dieťa doma alebo rodič ako to bolo predtým ak nebude testované dieťa a ani rodič tak nepôjde dieťa do školy .prejdeme zatváranie zbytočných tried i keď verím že veľa rodičov by dieťa netestovalo a na edupage by poslalo že vykonaný test a negatív .

mariska1989
16. sep 2021

@jaga18 ty kokšo . Počúvam ale že všade veľa chorich deti ...ešte bude veselo 🙈

jana_eyre_2
16. sep 2021

@mariska1989 ja už som počula aj také, že dieťa na tú tyčinku alergizuje 😂😂😂 nevadí, že to je obyčajná sterilna vatova tycinka.. ľudia už nevedia čo vymyslieť..