icon

Budú sa podľa vás zatvárať školy?

eminaaaa
15. sep 2021

Ahojte.
Chcem sa že čo si myslíte vy budú sa zatvárať školy alebo
nie ? Napíšte mi svoj názor. Ďakujem.

daneso
16. sep 2021

@sara07 my sme dostali až dnes a iba 5 ks viacej nemajú použitie iba v prípade príznakov

mirdita
16. sep 2021

Ja krátko a stručne. Zatvoria. U nás už stihli zatvoriť takže nevidím to dobre

mariska1989
16. sep 2021

@jana_eyre_2 čooooooo to vážne 🤣 no nič čo sa človek nedozvie ešte že ľudia niesu alergici sami na seba 😂🤣

ivana11155
16. sep 2021

@kittykat22 si mimo, veď bolo schválené aj očkovanie deti od 5 do 12 rokov, tak tu nepíš bludy

mauduska
16. sep 2021

@lubka474 ale učitelia budú učiť aj triedy, ktoré online budú a zároveň aj tie, ktoré budú prezenčné. Ja som tak učila asi mesiac minulý šk. rok, ale našťastie mi ti vyšlo tak, že jeden deň prezenčne a zvyšné online, tak som nemusla počas dňa prepínať...

sara07
17. sep 2021

@ivana11155 ano ale len pre deti zo zavažnou dg, nie plošne pre všetky

vamajka
17. sep 2021

@mariska1989 jasne bolo povedane, ze testovanie je dobrovolne a na ziadny edupage nemusime posielat vysledky testov. Je to dobrovolne

marianeta
17. sep 2021

@suge prečo dufas že zavrú školy?

sara07
17. sep 2021

noo až taký skok som ako nečala máme 902 pcr za včera , 393 v nemocniciach otázka tyždna ,dva ako zavru druhy stupen
nad 450 by bol zázrak ak by nezvareli druhy stupen

vamajka
17. sep 2021

@luccija neposielame ziadne vyhlasenia. Dostali sme len 5 ks testov este len vcera a mame testovat len ked budu priznaky

luccija
17. sep 2021

@vamajka aha, nám dali testy a včera pýtali vyhlásenie kedy sme robili a vysledok

luccija
17. sep 2021

A tiež sú už na škole 3 triedy doma bude to na h...o a jeseň, zima katastrofa.A to my tento rok prijímačky, monitor minulý rok bola 1,5 m v škole

sara07
17. sep 2021

Ministerstvo zdravotníctva očakáva, že rastúci trend bude pokračovať. Koncom septembra bude podľa ich odhadov pribúdať denne 1500 až 3-tisíc prípadov koronavírusu. Do nemocníc budú podľa ich očakávaní prijímať 75 až sto ľudí denne. Starostlivosť tak bude koncom mesiaca potrebovať 500 až 750 ľudí. Denne bude podľa ministerstva umierať osem až 15 ľudí.

tak ak to takto skutočne pôjde dávam tomu tyžden ma dva , pri 400 už kolabovalo zdravotnictvo

vamajka
17. sep 2021

@luccija nas zacal 1.rok na strednej skole s technickym zameranim, ked ich zavru tiez to nebude dobre

eryykah
17. sep 2021

V Nemecku majú testovacie sady aj rodičia škôlkárov /testovanie 2x týždenne/, ak vyjde dieťa v triede pozitívne po ag teste, všetky decká sa povinne pretestujú v triede, ak je všetko ok normálne fungujú ďalej, s tým, že sa testujú denne ešte týždeň. Majú tie krátke samotestovacie sady, decká to tam majú ako zábavu, keď sa môžu sami otestovať / s pomocou rodičov/

mima172
17. sep 2021

Jasné, že školy zatvoria, treba v ľuďoch predsa stupňovať paniku a strach a aj toto je prostriedok 🙂
Len si pozrite ako sa rieši "pozitívny" žiaľ napr v UK a ako je to riešené u nás 🙂

eryykah
17. sep 2021

@mima172 neviem ako je to teraz ale pozri si akú majú zaočkovanosť dospelá populácia 81%

mima172
17. sep 2021

@eryykah Viem, čo tým máš na mysli, no nakoľko očkovanie pred ochorením ako takým nechráni, tak by som v tom odpoveď nevidela. V krajinách ako je UK a mnohé iné jednoducho pochopili, že respiračné ochorenie, akým korona je, treba jednoducho "prijať" a naučiť sa s ním fungovať, lebo ci chceme, či nie, tak už tu s nami bude.

guiseppinka
17. sep 2021

Normalne nechapem... Zijem v at, deti sa testuju v skole 3x - 2x ag a 1x pcr. Ag si robia samy v skole s ucitelkou, pcr je asi ten pluvaci/kloktaci. Deti to neriesia, je to pre nich uplny standard... Pred zaciatkom sk.roka bolo rodicko, kde jeden otecko je proti vsetkemu, lebo korona je vymyslena. Ina mamicka sa pytala, ze co sa stane, ak by nesuhlasila s testovanim. No decko by muselo byt doma... decka maju nakreslene ciary pred skolou a v rade pekne v rozostupoch cakaju, kym mozu vojst do satni...
Btw. Skolky maju tiez nejake testy, tam su deti testovane dobrovolne 2xtyzdenne...

Vsade sa najdu ludia, co budu hubovat, ale nevidim to nikde tak, ako na svk...

suge
17. sep 2021

@marianeta Nielen školy. Čokoľvek môže pomôcť šíreniu kovidu a pribúdaniu hospitalizovaných. Na našej klinike máme podstav sestier už teraz, ak otvoríme kovid oddelenie, už ani nemusíme chodiť spať domov.

eryykah
17. sep 2021

@mima172 Ale jasneže je to odpoveď, čím vyššie číslo zaočkovanosti, tým nižšia pravdepodobnosť zahltenia nemocníc ťažkými prípadmi na kyslíku? Už si môžu dovoliť zmierniť opatrenia, rovnako aj Dáni a iné krajiny s vysokou preočkovanosťou.

mima172
17. sep 2021

@eryykah Ja to tak nevidím, no každý má právo na názor, aspoň je o čom diskutovať 🙂

kikuska555
17. sep 2021

@mariska1989 ja mam testy doma a nevidim dovod testovat dieta ak nema ziadne priznaky 🥴 dostala som dokonca 25 testov a k tomu 25 krstkych paliciek a JASNE mi bolo povedane ze dieta si mam otrstovat VTEDY KED TO UZNAM ZA VHODNE! Tak tu prosim ta nepis hluposti, ze kedy a ako sa ma testovat. Nikde nie je oficialna vyhlaska ze si mam dieta trstovat 2x do tyzdna

luccija
17. sep 2021

@guiseppinka mám kamarátku vo Viedni tiež tak hovorila 3x týždenne sa testujú tiež ich je veľa doma.
@eryykah áno, ale do toho týždňa ochorejú ďalší a ďalší, keď jeden bol pozitívny, a ostatní chodia do školy a čaká sa čo bude...to dieťa má rodičov, ti chodia do roboty a lavína pokračuje...
Ide o to, aby sme sa všetci premorili veď ja nerozumiem ako ich mohli pustiť do škôl bez otestovania.A nehovoriac o rodičoch, ktorí musia chodiť do práce, samoživiteľka a deti budú zase doma...

luccija
17. sep 2021

@kikuska555 niektoré školy žiadali testovať 2x týždenne je to asi na každej škole aký vyberie systém.Deti často nemajú žiadne príznaky

kikuska555
17. sep 2021

@luccija ak by som mala take nariadenie samozrejme otestujem, ale nariadenie taketo nemam. Ja som reagovala na tie vystupi a osocovanie inych rodicov lebo netestuju ak maju doma testy. No netestujeme lebo to nie je potrebne a nikto to od nas neziada.

guiseppinka
17. sep 2021

@luccija my sme dolne rakusko... V triede zatial iba moja chybala, lebo mala silny kasel (nejaka virusova infekcia, ale korona to nebola, plus mladsia mala priedusky zapalene)

marianeta
17. sep 2021

@kikuska555 ja som tiež dostala 25 testov( už to aj ľutujem), a škola chce aby sa testovalo v stredu a v nedeľu teda 2* do týždňa.

vierkaa0
17. sep 2021

@marianeta to fakt? ved sa to prezentovalo, ze to bude len pre potreby, ak bude dieta chore alebo tak. no pekne kazda skola si to asi vylicila po svojom

danielahamar
17. sep 2021

@marianeta my len 5 a tak isto, takže testy vyhodene do vzduchu