icon

Cítim sa divná v 17 rokoch: Je to normálne?

12. jan 2025

Mam 17 chodim na internat do BB.
Nikdy som nemala vztah teda som uplne bez skusenosti (som panna). Moje spolubyvajuce si so mna robia casto srandu,ze ci planujem ostat sama. Ja som akoby z ladu. Nikto sa mi nepaci vztahy ma nelakaju. S chalammi sa nebavim. Som tichy typ cloveka. Mam par kamaratiek v skole + baby na intraku, i ked s tymi si nie vzdy rozumiem. Mam pocit, ze som skareda a nicim nezaujimava bytost. Rada travim cas so svojou rodinou hlavne maminou, ktorou travim vacsinu vikendov. Alebo som so zvieratami. Mam pocit, ze by som mala byt ina. Citim sa divne,ze v mojom veku som takato. Mam strach, ze sa to nezmeni a naozaj ostanem sama aj do buducna. Som ozaj tak divna a zaostala ako mi naznacuju? Mala bysom to nejak zmenit? Ake mate skusenosti?

mira0611
12. jan 2025

Ahoj, ja mam pocit, ze si v pohode. To, ze sa nezalubis do kazdeho koho uvidis, neznamena, ze si z ladu. Ty budes asi ten typ, ktory si najde muza, s ktorym bude chemia klapat a zanho sa aj vydas.

lindous
12. jan 2025

Už si tu dostala veľa rád, veľa ubezpečení, že to je v poriadku a že je normálne začať randiť až neskôr, že nemá zmysel sa pretvarovať a hrať sa na niečo čo nie si, tak neviem čo chceš ešte počuť... zjavne nie si so sebou v pohode, tak s tým niečo rob, viem že sa to ľahšie povie ako spraví, ale buď otvorená spoznávaniu nových ľudí, nemusí to byť hneď za účelom nájsť si frajera, či prísť o panenstvo, ale možno si rozšíriť obzory, nájsť kamarátky a kamarátov na tvojej vlnovej dĺžke... sama vidíš, že komentáre od cudzích žien, ktoré ťa nepoznajú ti s tvojimi pocitmi moc nepomáhajú, keďže sem píšeš pravidelne

misslilac13
12. jan 2025

Nie , nie si divná ale vzácna a to si stráž. Aj mne hovoria, že som zaostala. No nech som. Radšej budem zaostala ako robiť veci s ktorými nesúhlasím len aby som zapadla.

777januska777
12. jan 2025

Svet je obrovské miesto a každý z nás co sa do neho narodil je jedinečný v tom aký je. Teraz máš pocit, ze nezapadas, ale prečo chceš vobec niekde zapadat? Váž si svoju jedinečnosť a nechci byť iná. Lebo každý z nás je iný a jedinečný, ale ľudia na to zabúdajú a snažia sa prispôsobovať, aby nevytrcali. Ale my sme tu práveže na to, aby sme vytrcali, aby sme si navzájom ukazovali svoj pohľad na svet a aby sme sa učili spoznávať tu jedinečnosť. Baby sa ti smejú, lebo sami si neuvedomujú, ze jedinečnosť akú majú je to najdôležitejšie co majú a tým, ze sa snažia zapadnúť, tak tu svoju jedinečnosť zbytočne deformuju. A to ze nemáš ešte frajera je práveže veľká výhoda, lebo máš vlastnú slobodu bez prisposobovania niekomu. Objavuj samu seba a svet, si mladá máš všetky možnosti sveta a máš na to ten najlepší vek.

hnedovlaska1234
12. jan 2025

Noo tak to si trošku ako ja😄 ale ja mám zas 20, a tiež som nemala nikoho, tiež sa mi moc nikto nepáči ale vzťah by som prijala ak by niekto za to veľmi stál, lenže ja mám z nich celkom strach🥺 Tiež sa cítim niekedy ako z ľadu a že som strašne divná oproti iným babám.

autor
12. jan 2025

@hnedovlaska1234 sucitim, uplne rozumiem.

domkakvet
12. jan 2025

Nie vobec nie si divna a nic by si nemala menit, prave naopak a urcite nezostanes sama.

cimage
12. jan 2025

Nie, nie si divna. Za mna lepsie ako striedat chlapov, len aby som sama nebola, alebo aby nemali blbe reci. Vsetko bude ako ma byt. Je mozne, ze budes sama, ale aj, ze si najdes fayn muza a budes mat normalnu rodinu. Je to 50:50.

mikadooo
12. jan 2025

V 17 som sa cítila tak isto. Dokonca som rozmýšľala, či nie som a) frigidná b) asexuál c) možno skrytá lesba? Teraz mám 43, tri deti a muža. Poviem ti tak, že máš kopu času. Fakt kopu. Kamošky nech riešia svoje životy a nech si naháňajú chlapcov, keď majú pocit, že musia mať v 17 chlapca, aby "neboli samé". Mne v tom veku naozaj stačila moja rodina... Ten správny čas odstrihnúť sa prišiel o dosť neskôr.

mikadooo
12. jan 2025

Ach a ešte niečo k tým 17stkam, teraz rekapitulácia, ako si žijeme teraz - takže tie, čo obháňali chlapcov, ani jedna jediná nemá toho istého partnera ako vtedy... Vlastne len jedna mala dlhodobý vzťah, ktorý skončil svadbou, ale aj tá sa už rozviedla. Takže, naozaj v 17 nemusíš sa obávať, že to, že nemáš v 17 nikoho, znamená, že celý život ostaneš "sama".

ninanikalova
13. jan 2025

Základná otázka či sa tak cítiš dobre alebo nie, ak áno nerieš nech si kecaju čo chcú. Vieš ako. Ale ak sa cítiš zle chce to zmenu, nájdi si koníčky, nájdi si nové záľuby osobne by ma v 17 asi vystrelo keby po víkendoch len sedím doma 😂. Či s chalanom alebo bez neho. Ja mám 22 priateľa nemám (občas si poviem jak mi je dobre že nemusím riešiť to čo vidím u kámošiek 😂) užívaj si že ti nikto nekecá do toho čo máš / nemáš robiť.

andrea2667
14. jan 2025

Milá autorka, skôr mám pocit, že si normálne svetielko na konci tunela v tomto skazenom svete. Nedaj sa, buď čistá, buď šťastná.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
mikella912
14. jan 2025

podla mna si vzácne dievča, neboj sa pride chlapec čo ta zaujme a ty jeho netreba to síliť, ja som tiež vzdy bola tichá aj som doteraz, všetko príde v správny čas..

autor
14. jan 2025

ja mam ale stale pocit, ze som skareda

andrea2667
14. jan 2025

Odhadujem, že 99 % dievčat vo veku 12 - 17 rokov si o sebe myslí, že sú škaredé. Vitaj v klube. Všetky sme si to mysleli. To ťa onedlho prejde a zistíš aká si pekná.