Cítim sa osamelo

27. aug 2023

Ahojte, mám 26 rokov, pracujem, som nezadaná momentálne asi 3 roky a nemám aktuálne šťastie na nejaký ten vzťah…chcem byť najprv ja sama ok so sebou a nabrať sebavedomie.
mám ale pocit že sa mi v poslednej dobe môj okruh priateľov veľmi zúžil resp. že už každý má svoj život, vzťahy, svadby, deti, niekomu na nich záleží, niekde sa posúvajú len ja stále stojím na mieste. Odráža sa to aj na tom, že nemám s kým chodiť na výlety, dovolenky, v podstate skoro všetky aktivity robím sama ako je šport, fitko, cyklistika, nákupy čo mi občas aj vyhovuje ale keď je niekto kto by so mnou šiel, som veľmi rada keďže som človek, ktorý potrebuje spoločnosť. Mám len jednu kamaratku s ktorou trávim viac času (ostatné veľki občas) a tá síce je zadaná no keby má rodinu (čo jej prajem) tak viem že ju uplne stratím a nebudem mať nikoho :(
Cítim sa byť strašne pozadu a akoby sama proti celému svetu kde som odľud a kde ma nikto nechape :(
Ani neviem čo som tým chcela povedať možno sa len vyrozprávať a uistiť sa či naozaj všetko príde vtedy kedy má…

lelab01
27. aug 2023

V tomto veku som ešte študovala na VŠ, a že by som mala mať deti som ani len nepomyslela🙈 Všetko sa udeje v správny čas😘

marianarem
27. aug 2023

Ja som zila vela rokov sama, poznam tie pocity, ale casom som v tom nasla aj pozitiva a dnes na to niekedy aj nostalgicky spominam. Napriklad samostatne cestovanie bolo pre mna vzdy super zazitok, spoznala som vselijakych ludi a s niektorymi som bola roky v kontakte. Jedneho greckeho kamarata mam doteraz uz 20 rokov a zaciatkom septembra sa pravdepodobne zase stretneme.
Co sa tyka svadieb a deti, tak mne kamosky ostali aj po tom, co si zalozili rodiny. Je pravda, ze uz sme velmi nechodili po podnikoch a podobne (ale obcas aj to), ale skor som presla do modu, ze som ich chodila navstevovat, hrala som sa aj s detmi, aj na skolkarskom karnevale som raz bola. Nikdy mi nevadilo pocuvat reci o detoch, praveze ma to zaujimalo, aby som vedela, co ma v buducnosti caka 🙂 A ony zase tiez boli radi, ze maju kontakt s niekym mimo deti a neprestali potrebovat blizkych ludi ani ako vydate. Naozaj toto mi ziadne kamaratstvo nikdy nerozbilo a nevidim dovod, aby si ty musela prist o tu svoju dobru kamosku po tom, co si zalozi rodinu.
No a nakoniec - ak hovoris, ze sa snazis nejako nabrat sebavedomie, tak to je super. To moze byt teraz tvoj sposob, ako nestat na mieste - venovat cas sebe, svojim vnutornym veciam a postupne rast. Vo vztahu aj v materstve to neskor urcite zuzitkujes.

gaborka28
27. aug 2023

V tvojom veku som sa hrnula do svadby a deti, realita bola riadny preplesk. nedovolila som si uzit mladosti, lebo veď som mala dlhorocneho partnera a mala som pocit, že po výške sa treba posunúť. Teraz mam o 10 rokov viac a napíšem ti, že už v živote nikdy by som takto netlacila na pílu. Jasne, všetko je, ako ma byt, ale keby som sa mohla vrátiť 10 rokov spat, “posun” vo svojom živote by som si urobila úplne inak. Ja som človek, ktorý úplne spoločnosť nepotrebuje, cize by som si mnohé aktivity vedela predstaviť aj sama. Ale ak to máš ty tak, že potrebuješ spoločnosť a máš iba jednu kamaratku, skus to z iného uhla. Možno cestuj, spoznávaj nových ľudí (dá sa to aj online) a uvidis, čo ti to prinesie. Rozumiem, ze sa citis osamelo, ale základ je, ze chceš nieco pre svoje sebavedomie urobiť. A tu máš úplne voľnú ruku, čas a priestor, ktoré potom prinesú nové možnosti. Nech si hovorí kto chce, čo chce, s rodinou je narocnejsie venovat sa sám sebe a svojmu rozvoju. Takze drzim palce a vytaz z tohto obdobia maximum, som si istá, ze všetko príde, ako ma ☺️

omg1992
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
topgabo
29. aug 2023

mna by zaujivamlo, ze odkial si. Lebo staci v posilke si vybrat chalana a skusit vedla neho cvicit. Ak sa mu budes pacit tak ta oslovi 🙂

autor
29. aug 2023

@topgabo východ Slovenska..mám pocit že každý si hladí v posilke svoje 🙂

autor
29. aug 2023

A ďakujem krasne oststnym babam za odpovede. Viem že mam dlhodoby problem so sebavedomim a chcem to zmeniť. Viackrat som čitala že single je človek len veľmi kratke obeobie a presne to treba využiť na sebarozvoj a zvýšenie svojej hodnoty…tak sa teda o to idem pokusiť 🙂))

autor
29. aug 2023

@marianarem ďakujem krasne za peknu odpoveď.. 🙂
Keď sa možem opytat ako si zvladala to samostatné cestovanie? Ja keď som to niekomu spomenula všetci ma vysmiali či som normálna že bude mi smutno keď som ukecaná.. ako si sa tam spoznavala s ľudmi?

topgabo
30. aug 2023

Podla mna to je len otazka pohladu. Ak v posilke nie tak ide.
Ja chodim na vylety na bicykel do hor. A pamatam si, ze raz ma naschval predbehla baba a moja reakcia bola samozrejme, ze som ju predbehol. Ked sme boli v cieli (je tam bufet) tak som jej naznacil, ze dobre preteky sme si dali a ci neni vycerpana a ci si da nieco. A uz konverzacia bola aj FB kontakt a o 2 tyzdne rande. Neskor sa priznala, ze uz ma tam videla 2x az, ale cakala ze ja ju oslovim. Ale asi to, ze na mna stale kukala nezabralo.

marianarem
30. aug 2023

Cauko no praveze super, boli to jedny z mojich najlepsich dovoleniek. Prvykrat som sa sama vybrala do Turecka (na vlastnu past), ale teda tam som uz na letisku v Istanbule stretla jedneho chalana z Chile a potom sme cely cas cestovali spolu. Dalsia samostatna cesta bola do Grecka, tam som prespavala hlavne v youth hosteloch (bola som cca v tvojom veku) a tam sa clovek zoznami s kopou ludi. S jednou Francuzkou som potom bola este roky v kontakte aj sme sa stretavali a boli spolu na dovolenkach. Bola som tiez clenkou viacerych komunit ludi, ktori zadarmo poskytovali ubytko (teraz uz nemam prehlad, ale kedysi to boli HospitalityClub, Stay4Free, CouchSurfing) a v Atenach som takto byvala u jedneho chalana a je z toho kamaratstvo na cely zivot. Bola som sama aj v Taliansku, este viackrat v Grecku a aj v Albansku. V tychto krajinach nie je problem sa zoznamit v podstate aj na ulici, tam su ludia komunikativni a aj sa sami davaju do reci. V Albansku som sa napr. dala do reci so starsou predavackou v obchode, dlho sme kecali, medzitym sa objavil jej synovec a kecala som aj s nim. Bol to sperkar, zavolal ma do svojej dielne, ukazal mi aj zaklady vyroby sperkov, doma som sa potom aj tomu sama zacala venovat. So zenou raz boli potom aj v Bratislave, tak sme sa zase stretli. Raz som bola par dni aj v Toulouse a tam som tiez stretla chalana na ulici a vecer som hned bola na party s jeho kamosmi. No a este som bola sama v Thajsku, tuto jedinu cestu som mala cez cestovku a bola som v hoteli so Slovakmi a Cechmi. Tam som na to isla tak, ze som sa dopredu na Skype nahodne prihovorila par ludom z daneho mesta a jedna super baba mi aj odpovedala. Tak sme sa tam potom stretavali, aj s jej kamosmi a vselico sme podnikali. Okrem toho som tam stretla par ludi zase len tak na ulici, tiez to nebol problem.
Ak si teda komunikativna, tak podla mna do toho chod. Clovek vacsinou aj lepsie spozna krajinu, lebo sa viac dostane do kontaktu s miestnymi ludmi. Ja na to naozaj nedam dopustit. A to teda ani nie som nejaky extrovert, hoci to asi tak vyzera 🙂 Ale som komunikativna a zaujimaju ma ludia.
Co ale teda musis mat, je cit na ludi. Treba nejako vediet vycitit, s kym je bezpecne niekam ist, pripadne byt s nim sama. Ja myslim ze toto mam, este ani raz ma to zatial nesklamalo. Jediny raz som sa ocitla v slamastike, ale to bolo paradoxne vtedy, ked sme cestovali ako 5-clenna skupina, z toho 3 chalani. Tam nas volal k sebe domov jeden typek, proti ktoremu som protestovala, ale ostatni ma prehlasovali a teda bol to drogovy priekupnik a museli sme odtial nakoniec utekat. Ked som bola sama, tak som sa aj sama rozhodovala a ozaj nikdy nic sa nestalo.