icon

Čo by ste si pomysleli o učiteľke, ktorá sa nechce zúčastniť stužkovej slávnosti svojej vlastnej triedy?

9. okt 2022

Co by ste si pomysleli o ucitelke, ktora sa nechce zucastnit stuzkovej slavnosti svojej vlastnej triedy? Ziadny vsznejsi dovod tam nie je. Iba introvertna povaha.

ropucha6
9. okt 2022

@evica17 no vsak samozrejme, sj tak tu vsetci len hypotetizujeme. Mozno je pravy dovod aj tak uplne iny.

liloastitch
9. okt 2022

@bmuller autorka môže byť aj samotná učiteľka čo si zisťuje, či bude za blbú keď tam odmietne prísť. Možností je nekonečno.

terezka1947
9. okt 2022

Autorka písala,že žiadny vážny dôvod tam nie je,iba introvertna povaha.
Čiže,prekonala by som sa a na úvod prišla. Potom sa ospravedlnila. Toto sa zvládnuť dá. Zase pokiaľ tam nie je väzba psychická diagnóza,dospelý človek vie zvládnuť situácie,akékoľvek ťažké,keď sa trošku zaprie.

yasmeena
9. okt 2022

triedna odovzdava stuzky,a prihovorom sa rozluci so svojimi ziakmi a ich rodicmi...je to krasne symbolicke gesto...nechapem,preco taka osoba brala triednictvo,ved s tym musela ratat od zaciatku...zabavu mohla vynechat,ale stuzkya prihovor,hoci len parvetovy-tak to je od nej naozaj nepekny podraz...

evica17
9. okt 2022

@terezka1947 ako ona može vediet ze tam neni žiadny važny dovod. snad ucitelka nemusi všetko zo svojho sukromia hovorit ziakom, proste moze mat daky problem v rodine, u seba a nemoze si to dovolit (ludia s epilepsiou by tiez nemali ponocovat , mozeto vyvolat zachvat). a moze sa jej aj proste neist, ma toho nadhlavu povinosti a neni to jej praca kd emusi byt a zaplatia jej za to, je to jej dobra vola

fem
9. okt 2022

@mandzula ja jej nedavam, prave sa snazim jej dat dostojnost a uctu, ktora jej prinalezi

prave som pisala, ze vzdy sa to da elegantne a dospelo vyriesit, skratit cas, mat podporu, preto sme dospeli ludia , vyzreti, tvorivi, mame okolo seba podporu a ludi, aj keby spolu s triedou dobre nevychadzali, moze to byt prilezitost na take iste zmierenie, zasa nie na pretvarovanie a nieco umele. Ale take dospele, ine ako vidime dnes v politike. Psychicky zrele.

Dospely svet nie je svet milujem ta , alebo nenavidim. Nie je to svet boja alebo uteku, nemozeme fungovat na tom, vzdy sa to da mudro aj s ohladom na seba, na svoju individualitu riesit. Ved aj v spolocenskych situaciach ostavame samy sebou zeny, originalom.

Tym ucime aj tie buducich dospelych, ze netreba utekat, skryvat sa, otacat od problemov.
Ona si moze spravit psychologic. konzul. cokolvek, vyjde z toho omnoho silnejsia osobnost win win situacia. A hlavne moze predist v buducnosti urcitym psych. inklinacii, co je dost mozne.

Druha vec kvalitna osobost, profesionalne uspesnou. Zvlastne je " uspesni" ludia nikdy neboli prave nejaki bez problemov. Ale ze museli nieco prekonat a tym sa stavaju zrelsimi.

Clovek nema skakat na lanach z mosta, ale prave robit to, v com ma vyzyva konrektna realita, najviac mozno ziskat pre seba a zaroven podporit inych.

Uplne lahke nie je, ale co je lahke , co ma vyznam, co posuva tu spolocnost.

Ale je pravda, ze spolocnost je tak emocionalne na tom,ze ludia nemaju chut travit spolu cas, ak to nie je nutne. Ale asi by sme to nemali vzdat.

Lebo nakonci budeme len spolocnost socialne izolovanych a nahradia nas nejaki roboti, lebo nebudeme schopni celit trosku nepohodlia ..

terezka1947
9. okt 2022

@evica17 možno to píše autorka ako učiteľka. Vieš,tak málo info,že je úplne zbytočne sa nám tu naťahovať,čo by učiteľka mala a nemala.
Keď vychádzam z doslovneho,napísaného textu,tak by sa na hodinu prekonať mohla.

oblecenie99
9. okt 2022

Tak akože fajn, že môže mať vážny dôvod, aj introvert a čo ja viem čo.. ja chápem, že nemusíme nutne riešiť každého a rozoberať, aký je (ži a nechaj žiť) a neriešiť .. ale ide o triedneho učiteľa a tak zase vydrží pripnúť stužky a potom pôjde domov, je to viacmenej hodinka a nemusí tam skackat do rána. Áno, stužkové sú prežitok, vyhodené peniaze, traposina ale tak sú stále dosť významnou akciou a tradíciou, a podľa všetkého to tak ešte zostane... A ide predsa o učiteľa, ten je dennodenne vystavovaný tomu, že musí rozprávať pre "obecenstvom", tak ja neviem.. aj toto je kvázi náplň jeho práce, jasné, nie v Tom pracovnopravnom slova zmysle, ale že účasť na takejto akcii k práci triedneho ucitela predsa len patrí.. opakujem, ak ide o triedneho učiteľa. Skôr si myslím, že takto dáva jednoznačne najavo, že sa už nevie dočkať, kedy sa tej triedy zbaví..

ankare
9. okt 2022

Skúste zistiť,čo jej na Tom robí najväčší problém. Ak príhovor, povie ho niekto iný. Ak má problém s tancovanim, nikto ju nevyzve do tanca,... Skúste prísť na pricinu a spraviť kompromis.
No je to každopádne jej rozhodnutie,ktoré treba rešpektovať.

evica17
9. okt 2022

@terezka1947 to je pravda. Nevieme ktorí píše a anidovody,a dotyčný sa už neozval. Takže darmo sa tu dohadujeme.

akvi
9. okt 2022

Nič by som si nepomyslela, je to jej vec. Mám kamošku riaditeľku na SŠ, tiež ju to už brutálne nebaví, u nich v meste je zvykom že si slávnosť robí každá trieda osobitne. Úprimne, komu by sa chcelo tráviť tolko večerov mimo, len preto, že sa akože "patrí" ? Veď to je pomaly každá sobota od októbra do polky decebra, no ďakujem pekne.

oli18
10. okt 2022

@hruska91 pekne napisane. Mala by si o tych darcekoch prispievat do diskusii, kde sa matky pytaju, aky darcek ucitelke pri rozlucke so skolkou, 1.stupnom, 2.stupnom ZS, strednou skolou....😉

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
akvi
10. okt 2022

@elizabet173 6 je málo?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
00momo
10. okt 2022

@ropucha6 nie ale po skole sa posuskavalo ze sme nechceli ist niekde robit dobrocinost. Kde peniaze by isli do domova dôchodcov, a to po nas chcela niekedy koncom októbra. Pamatam si ze bol taky dazdivy tyzdena studeny.

whatever1
10. okt 2022

Ved tam nejdes za hlavnu hviezdu vecera. Nemusis byt sucastou programu, nemusis vobec nic, len sa ukazat ze si prisla a ze ti ta trieda ktoru ucis stoji za to aby si sa rozlucila. To si si k nim za tie roky nevytvorila ziadny vztah? Ano, nie si povinna, nemusis, ale nebudem ti klamat, ziaci si to budu navzdy pamatat. Stuzkova je pre nich životná udalost a ty budes navzdy ta triedna ktora sa na nich vyprdla, teda ak im povies pravy dovod svojej neucasti. Ja ta nesudim, tiez som introvert a nemam rada spolocenske akcie, len ti odovedam. Ak si rozhodnuta neist tak radsej povedz ze prist nemozes, nie ze nechces.

diamand2326
10. okt 2022

Vôbec nič, ja som na vlastnú stužkovú nechcela ísť ani ako študent 😄 A stužková nebola rozhodne moja životná udalosť.

maialeo
10. okt 2022

@nyusika pošahanou kravou si sa v tejto diskusii stala ty. Ako si to môžeš dovoliť o niekom povedať? Pani môže mať X dôvodov, prečo tam nejde... ale pre teba je pošahaná krava... neuveriteľné stvorenia tu žijú.

bmuller
10. okt 2022

@akvi tak riaditelka je nieco ine, tam sa da chapat, ze je to otravne. Ale tu je rec o stuzkovej vlastnej triedy ucitelky, na ine chodit fakt nie je nutne, ak nema rada take akcie, to si aj tak nikto pamatat nebude.

akvi
10. okt 2022

@bmuller ja až tak rozdiel nevidím. Kto takéto akcie neznáša, je utrpenie aj jednu absolvovať. Btw. pri väčšom počte tried v ročníku sa stáva, že je aj učiteľ pozvaný viackrát. Môže sa zdať, že tá triedna učiteľka by akože mala mať nejaký bližší vzťah s triedou, ale nie je to pravidlo. Možno bola triednou len formálne. Obzvlášť na odborných školách je to občas tak, že triedny ani nič neučí všetkých. Je to vlastne len niekto, komu decká nosia ospravedlnenky. Podľa mňa je stužková vec študentov a absolútne by som neriešila, či nejaký učiteľ chce či nechce ísť, proste by som to rešpektovala.

akvi
10. okt 2022

@elizabet173 tak vo väčších mestách bežná vec. Ja som z malého mesta a gympel mal v ročníku 3 klasické triedy a jednu z 8 ročného gympla. Na odborných školách je toho ešte viac, u nás na zdruzenej odbornej je mozno aj 15 tried v ročníku a jeden riaditeľ.

fem
10. okt 2022

riaditel ma 2 zastupcov , pokial viem, oni sa supluju, na to su ti zastupcovia, vola sa to niekto "z vedenia" .

bmuller
10. okt 2022

@akvi no ja rozdiel celkom vidim. Pamatas si, ci ste mali na stuzkovej vsetkych profesorov? Ja ani nie. Ale ze sme tam mali triednu, ktora nas dekorovala, to si pamata kazdy. A ako pise holka nizsie, riaditela moze zastupit zastupca, da sa aj pochopit, ze niekto nema mesiac nonstop kazdy vikend volny na stuzkovu.
Zaiste, triedna nema povinnost ist na stuzkovu, ale celkovo by zaviselo od situacie. Ok, ked svoju triedu nema rada a ani spolocenske zabavy, zas ju nikto nezastreli, ked nepojde. Ked vsak s triedou nema problem a len nema rada zabavy, tak zas na dve hodinky ist dat stuzky, pozriet program, dat jedno kolo, a potom popriat prijemnu zabavu a odist by snad raz za 4 roky zvladla. Ved nemusi investovat stovky na kadernika, vizazistu a saty, nieco slusne iste v skrini ma, kulmu a riasenku snad tiez.
Niektore problemy mozu byt take male alebo take velke, ako si ich urobime 😉

simca06022011
10. okt 2022

Ze by nemala robiť triednu... Inak nic. V ejto dobe uz je priam zázrak ze vobec študenti sa dohodnú na stužkovej

anita1978
Odpoveď bola odstránená
akvi
10. okt 2022

@bmuller máme proste na vec iný pohľad. Ja chápem učiteľku, ktorá na akciu ísť nechce a vôbec sa nad tým nepozastavim. Ty to máš opačne. Ucku už nerobím, aj keď pár rokov som robila možno sa na to pozerám práve preto takto. A ja všeobecne nerada robím veci len preto, že "sa to očakáva". (Aj preto už ucku nerobím 😅😁) Takže dokážem pochopiť ľudí, ktorí to majú podobne.

bmuller
10. okt 2022

@akvi takto - ja ju chapem velmi dobre (sama som introvert). Ale myslim, ze niekedy stoji zato prekonat sa, niektore udalosti sa deju len raz. Lenze to si uz musi zhodnotit ona, ci sa prekona, alebo nie. V pripade rozhodnutia neist ju za to nikto neodstreli. V pripade kladneho ale velmi pravdepodobne lutovat nebude.

bestmate
10. okt 2022

@nyusika ty krávo, prečo učiteľka musí mať takýto titul? Možno má vážne, osobne, zdravotné alebo inú mater (dôvody). Možno je introvert a pri predstave, že by mala predniesť reč pred viac ako 20 ks homo sapiens, tak ju chytá panika. Učiteľka za to nemôže.

gertrudaosem
10. okt 2022

Tak asi ma na to dôvod. A nikto ju tak nepoznáte (deti a rodičia) že môžete tvrdiť že "dôvod tam nie je". Neriešila by som lebo náhrada za ňu musí byť. Takže, ži a nechaj žiť.