Čo darovať 13-ročnému dievčaťu v ťažkej situácii?
Sme s malým hospitalizovaní a je tu s nami na izbe slečna, ktorá je obeťou domáceho násilia. Bude tu, kým súd nerozhodne čo a ako. Je naozaj zlatíčko. Chcela by som ju nejak potešiť. Nemá telefón, takže sa naozaj nudí. Čo by potešilo 13 ročné dievča?
cez kuratelu? psychologa?
ono je super ze sa ti otvorila. Ale ty nie si skolena na pracu s tyranymi detmi, ty nevies co je a co nie je OK a najma - nie si schopna ODSTUPU a NADHLADU. toto je proste fakt. A ci jej komunikacia s tebou prospieva, alebo ublizuje ---- to hold ja vyhodnotit neviem. A ani ty.
ja ti len pisem, ze toto nie je jednoduche a aby si bola opatrna. Skus toho psychologa, mala isto v nemocnici u nejakeho bola, mozno aj psychiatra tam maju...... tam zacni.
@kaktusik007 máš úplnú pravdu. Dám pozor. Vďaka
Autorka napíš mi! Jej veľkosť oblečenia, mam veľa kozmetiky oblečenia, darujem jej 🙂
Jej údaje, ani kde je umiestnená ti samozrejme nedajú ak to vyhodnotia ako nevhodné, ale ak necháš na seba kontakt nie dieťaťu, ale profíkov, čo ju má na starosti, s tým, že rada by si pomohla materiálne, či návštevou ak by to bolo vhodné. Slečne by som číslo na seba nedávala.
Tieto veci majú riešiť školení ľudia. Dobre ti tu baby radia
Určite sa porad s niekym co jej daf.
Pripadne kontaktuj ten Úsmev ako dar. Majú pobočky. Ze chceš pomôcť, čo by ti poradili, že by bola vhodná forma. A ty to zvazis.
My pravdepodobne pojdeme zajtra po vizite domov. Necham jej cislo a poviem nech ho da psychologicke a ta nech mi zavola, ci jej telefon môžem kupit, alebo nie. Co myslite?
@autorka ak chceš kľudne aj ja pošlem nejaké knižky , oblečko kozmetiku . Tiež mám doma 13 ročnú slečnu,výber by som nechala na ňu .😇
@janage cislo na psychologa, ani na soc.pracovnikov nemam.
Kontakt im vieš dat na seba cez sestry. Pripadne ako už písali zistiť sociálnu sestru. Nedávala by som nikomu, ani tyranej slečne, koho takto krátko poznáš svoje osobné telefónne číslo.
Co keď ti zavolá zajtra o polnoci (prehanam), že sa chce zabiť lebo už nechce byť v nemocnici. Co ak ti bude volať každú hodinu, že ona nechce v nemocnici byť.... Co by si robila? Ty nie si na takúto pomoc školená. Máš dobre srdce a úmysel, ale nedokážeš objektívne posúdiť Co to dieťa potrebuje a co je pre neho dobré
Nájdi si dnes kontakt na tu organizáciu co som ti písala. Popis situáciu, nechaj na seba kontakt im, že ak môžeš pomôcť, nech sa ozvú. Oni sú školení, majú skúsenosti.
Alebo teda urob ako myslíš.
Ty nepotrebuješ číslo na psychológa ani nikoho z personálu. Poradiť sa mysleli baby zrejme osobne.
@janage múdro píšeš. Momentálne neuvažujem racionálne. Vďaka.
A tiež jej v žiadnom prípade nehovor ďalšie osobné údaje ako adresu a pod. Aby sa ti nezjavila z cista jasna na prahu. Pomáhať je super. Ale treba cielene a racionálne.
Ak necháš na seba kontakt a popises stručne, že rada by si pomohla materiálne, financne či návštevou ako a kedy to bude vhodné pre dievča, oni posúdia co a kedy je vhodné.
Aby dieťa nebolo ešte viac traumatizované
@janage veľmi pekne ďakujem ♥️
Však sú aj tlacitkove telefóny, len na volanie.
@janage detské domovy že neexistujú???? jasné že áno...
telefon bez rodica a vedenia jej moze aj úroblemi priniest . technologie su aj zdrojom vela problemov pre deti ak nemaju vedenie ako ich pouzivat bezpecne a rozumne .. z mierou
IPcko je dobra online poradna pre deti.. na internet sa da zadarmo aj v kniznici.. tlacitkovy telefon za mna dobry napad.
Fajn, a kto bude platit pausal? Ak ty, bude to v poriadku, inak jej mobil bude nanic.
Problém s telefónom vyriešený. O chvíľku pre ňu príde sociálny pracovník.Bože ja tu plačem. Ide do náhradnej rodiny. Ona plače tiez, lebo v noci ani nespala z toho ako sa bála, že ju vrátia k mame. Číslo dám sociálnemu pracovníkovi a dúfam, že mi dajú vedieť ako sa má. Som tak šťastná. 🥹
Nešlo o to ťa vystrašiť, ale predvídať. Ten mobil nie je dobrý nápad, ako som písala, možno ako vianočný darček by som ho zaniesla, ja myslím, že to do ktorého CDR pôjde, tak by sa ti možno podarilo zistiť. A že sa otvorila práve tebe, no tieto decká to majú všeobecne ťažké ☹️. Teraz je aj ona v strese, chce ísť od rodiny preč lebo... Ale zo skúseností vieme, že nech je bio rodič akýkoľvek, vždy bude na prvom mieste, aj keď je akýkoľvek a dieťa prežilo kadečo. Príde do CDR,bude musieť dodržiavať režim, akceptovať nejaké tety,ujov a potom to príde, lebo už je dosť veľká a z domu pravdepodobne návyky žiadne.Dobre radia, veľmi sa neangažovať. Ja by som asi ani svoje číslo nenechávala a naozaj to nechala na odborníkov a skúsila ju skontaktovať neskôr, keď už sa adaptuje v novom prostredí.
Takže ide do profi rodiny, s tým číslom si to dobre vyriešila, možno ti povedia aj do ktorého CDR. Držím prsty slečne
Tak to je super správa..pri tvojej správe slzy na kraji mám ,zákazník sa ma pýta že či by som ešte spinkala že mám červené oči 😂.neviem aké číslo nosí ale mám po dcére veci ak by jej trebalo pomôcť.
Okrem babských čačiek pomôže priateľstvo aj po prepustení z nemocnice. Telefonáty, návštevy, neskôr možno povolia víkendovky. Ale pozor. Všade panuje závisť. Tak aby sa dievča kvôli darčekom nestalo terčom šikany. Medzi deťmi ktoré nikdy nič také nemali, by to bolo nielen pochopiteľné, ale aj žalostné voči ostatným deťom v dd.
@deti95060810 ale ako už iná diskutujúci vysvetlila sú rodinného typu. Žijú ako vo veľkej rodine. Nie je to ideál, ale ani internatny typ, kde je 20 posteli narvatych v jednej miestnosti a chodí upratovačka, varia v jedálni atď. Tak to bolo kedysi.
@janage a tak je to aj dnes...asi ešte neprešli všetky zmenou.
Autorka, si úžasná, bodaj by bolo viac ľudí, ako si ty. ♥️
@deti95060810 vieš dat konkrétny príklad. Lebo ja viem tak, že takéto ústavy fungujú len pre problémové deti kedysi tzv. Polepsovne.
Ešte aj v krízovom centre sú deti len do rozhodnutia súdu, ktorý určí čo s nimi ďalej.
A zaviedlo sa to presne preto, aby deti nevyšli do života ako teliatka čo nevedia ani čaj urobiť a nakúpiť základné potraviny, oprat si.

@kaktusik007 dám jej číslo a ako sa mi ozve? 🥺