Čo robiť, keď 14-ročná dcéra fajčí marihuanu?
Prosim vas moja 14 rocna dcera chodi pravidelne domov zhulena...co robit v tomto pripade?? Zaracha a podobne veci nemaju ucinok.
@medda_beda ja som len hovorila aby si dávala pozor lebo keď už v takom mladom veku skúša niečo take tak drogy nie sú ďaleko. Myslím partiu a ľudí okolo nej. Predsa pubertiacka ktorá neskúša a o tráva nevie nič je nižšia pravdepodobnosť že sa dostane k tvrdším. Ty mi tu robíš osvetu o trave ktorú úplne chápem. Ja sama nepovažujem trávu za nieco hrozné ALE iba pre dospelého človeka ktorý vie čo robi.
@nataly420 No doba je taká istá aká bola keď som mala 14 ja a je hrozná.Síce je pravda, že v tom veku som trávu spoznala len po pachu aj to preto lebo mi to niekto povedal.
Ale cigarety sme poskúšali, neskôr aj alkohol.
Ale nikto sa nespustil chválabohu.Problémoví pubertiaci mali problémy aj so správaním.
My ostatní sme len skúšali a skľudnili sme sa.
Súhlasím s tebou, že človek je ovplyvniteľný, veľmi ovplyvniteľný a netreba to nechať tak.
@misters Áno 14 ročné decko môzeš vyraziť z bytu.Doštuduj si zákony.
annonymny ucet, urcite si robi srandu
No bežné to nie je ani náhodou.
Je to vstupná brána "do raja".
Riešila by som to pravdepodobne dakym "pobytom",izoláciou, terapiami a veľmi stiplavou fackou.A hlavne záujmom o dieťa.
@darinaslay tiež by som to napísala anonymne....
@breznica poznam aj pripad ked rodicia zavolali na syna policiu,prisli,vzali na testy,ktore boli pozitivne a povedali,ze to bude riesit socialka,odvtedy sa nic nedeje a socialka nic neriesi
@amel presne tak nie je to na chvalu
@misters nerobieva bordel vobec
A vieš o tom,že bude socialka v prvom rade riešiť teba,lebo dcéra má len 14? Stojí ti to za to? Nevieš si s ňou sama urobiť poriadok?
@breznica nie neviem....bohuzial
Skús psychiatrické liečenie, keď to ináč nejde
@ghoul_ co keby donesiem,?
Nechápem tvojej otázke
Vsetky tie, co sa tu do autorky navazate alebo radite bitku a podobne debiliny mate zrejme ziadne alebo este male deti, treba si uvedomit, ze facka bude mat presne opacny ucinok u teenagerky. Len sa utvrdi v tom, ze fotrovci jej nerozumeju a s partiou je jej lepsie. Cize toto je cesta do pekla. A ano, 14 rocne deti uz bezne skusaju drogy, to nie je autorkina chyba, proste vacsina tych deciek uz skusa zuvaci tabak, cigarety, teraz moderne elektronicke cigy, marisku, alkohol. Alkohol je najma na SK velmi tolerovana droga, detom ju dokonca predaju vo vecierke!!! Nie v kazdej, ale oni si uz vedia vysnorit, kde. Mam tiez doma teenagerov a u mna sa osvedcilo s nimi hovorit… nie krik, nie zakazy.. pochopenie, ze chcu veci vyskusat, do toho medzi riadkami spomenut rizika… oni nechcu byt pred kamosmi za trapnych… nesmieme ich preto ani my rodicia zhadzovat. Je to velmi tazke, je to vzdy chodenie po tenkom lade s nimi. Ale jedine, co mame (v tomto veku, ak sme si to teda vybudovali) je ich dovera. Nesmieme ju zneuzit. Mojmu synovi som napriklad dala rady, ako si zachovat tvar v partii a predsa sa neopit, napriklad… hoci najradsej by som mu dala na zadok… plus treba im vyplnit cas. Mojmu pomohol sport. To mu pomoholo samemu pochopit, ze partia je vlastne nuda, ze s nimi uz von ani nechce chodit. Ma casto treningy v klube, kde sa citi dobre, ma tam kamosov a tam riesia ako zdravo jest a alkohol a cigarety ho uz nelakaju, vyskusal si, to ano, ale sam pochopil, ze mu to nic nedava… akurat mu to zhltlo vreckove. Takze treba sa s dcerou rozpravat, nesilit to, ale dat jej pocit, ze vam moze povedat vsetko… plus navrhnut nejake cool veci, aby nemusela hladat v partii nieco, co jej mozno aj doma chyba. Niekedy treba robit kompromisy, oni uz nie su malinke deti, oni uz maju svoje nazory, vkus, treba to respektovat. Plus odporucam knihy: Kevin Leman : 5 dni a vas teenager bude iny alebo Thomas Gordon: Vychova bez porazenych.

@medda_beda súhlasim so všetkým čo si povedala ale ty si dospela žena čo si niečo prežila . Ja sa tu nebavim o trave a o dospelom cloveku ale o trave a 14 ročnom pubertiakovi. To je velky rozdiel. Partia nízky vek to dievča má len 14 si veľmi ovplyvniteľný. Riziko to je veľmi veľké ak sa pozrieme na dnešnú dobu.