Čo robiť po neúspešných prijímačkách na strednú školu?
Dcéra dva týždne dozadu písala prijímačky na bilingválne štúdium, dnes jej došli výsledky s tým, že je neprijaťa, podali sme odvolanie ale keďže je 24 pod čiarou a berú len 31 nemá z toho niaku nádej, potom má už len podanú prihlášku na gymnázium u ktorého podľa nej prijímačky nezvládne (je žiačkou švvp a učí sa jej strašne ťažko) je z toho celá nešťastná a strašne si neprosí ísť na druhe kolo alebo učebný odbor, máte niake návrhy? alebo sa vam deje to isté? opätovnú väzbu moc ocením.
pokiaľ sa jej zle učí tak na gymnáziu to bude mať asi veľmi ťažké, však to sú všetko veľmi výberové školy
skús obchodnú alebo čo, to je síce odborná ale je to také všeobecné viac menej
Preco ste ziacke, ktora sa uci strasne tazko, vybrali tak narocne skoly?
Ked sa jej "strasne tazko uci", tak naroky treba prisposobit svojim schopnostiam. Plus my nevieme, ake mate stredne skoly vo vasom meste. Nemate poradcu na skole?
Na škole nemáte výchovnú poradkyňu keď ste vybrali také nevhodné školy? Keď nezvládne prijímačky na gymnázium bude si potom vyberať už len zo škôl kde budú mať voľné miesta.
@diana128 no ťažko sa jej učí, tak gymnázium určite nie. Čo potom ak by mala gympel? Výška asi nie. Treba prihlidnúť na jej schopnosti a orientovať na stredné školy určitého zamerania z ktorých sa uplatní aj bez vysokej školy. Obchodná akadémia, Poľnohospodárska škola, Hotelovka aj na Strojnícku chodia napr. baby.
@sisa_s Jedine čo dcéru baví a dokáže sa niako naučiť je Angličtina s čím chcela aj pokračovať, takže keď je na tu obchodnu teraz neprijaťa tak je velmi nešťastna, gymnázium sme podali preto lebo je to jediná dobrá škola v okolí keďže ostatné su s vyučovacím jazykom maďarským, ale ano pravda, lenže čo už teraz s tým spraviť
Moja ma druhu skolu ucebny obor tiez je švvp a nejak ma to netrapi,ked sa nedostane na 1 školu co je 4rocna tak pijde na 3 roky, na skole je moznost sinurobit nadstavbu 2 roky a ma maturitu. Aj ja som tak bola 3 a potom 2 roky, aj muž a ten dokonca teraz robi managera. Nechapem co mate vsetci pomaly za stigmu tie 3 ročaky , veď možnost nadstavby čize maturity je vždy a teraz už takmer na každej škole.
@winki13 Ona sa práveže dokáže niako naučiť, v deviatke teraz mala čisté jednotky, problém je si to zapamätať na dlhšiu dobu, u obchodnej sa hlavne nedostala kvôli znamkam z 8cky keďže vtedy ju ešte brali ako "normálnu" a nedokázala sa naučít na všetko, podla mna by to gymnázium aj dala, predca teraz len stratila u tejto obchodnej 16 bodov z 60, len ona si myslí to že je na tie prijimacky gymnázia moc "sprosta" a neverí si, na to gymnázium jej došli ťažké čo pozerala na internete..
Tak tento rok bolo velmi komplikovane dobre zvolit skoly, co ale nechapem, preco si ako netalentove skoly dala gymnazium ked viete ze ucenie je pre nu problem, ved to nejde len o tom ze bude mat problem sa tam dostat to je aj problem ze tam bude 4 roky trpiet lebo nebude stihat a aj pre to ze bude mat zle vysledky. Uz len ten bilingval je loteria lebo tam beru velmi malo deti v pomere prihlasenych plus tam sa hlasia aj osmaci nie len deviataci. Syn isiel tiez na bilingval, nie na gympel ale na technicke lyceum a to sme hned vedeli ze nie je sanca, brali 20 deti a hlasilo sa 331 pricom tam nebrali do uvahy ziadne bonusove body. Preto sme nevolili ziaden gympel ako talentovy odbor lebo povedal ze je to zbytocne on na gymnazium nechcel ist. Dalsie skoly ma odborne, take co vie ze zvladne ucivo ze tam ma maturitu ktora ho pripravi na vysoku skolu a vie ze tam ma sancu uspiet, chodil na tie skoly na pripravu, bol na pohovore u zamestnavatela. Ziadne stirelanie gymnazii, vsetci vidia v gymnaziu zaruku niecoho lepsieho ale kvalitne zvolena stredna skola s maturitou ktora cloveka pripravi aj na odbor aj na pripadnu VS je daleko lepsia. Uz sa to menit zial neda, dufam ze sa vam podari nejako situaciu vyriesit.
Off topic: prečo takéto dieťa šlo na bilin. gympel ??
Vysvetlite mi logiku uvazovania, ze preco ked sa dieta nevie ucit, uci sa tazko, poda si dve prihlasky na tazke gymnazia…
@vanilkovazmrzka to gymnázium je práveže jedna z máloktorých škôl ktoré su v okolí s vyučovacím jazykom slovenským, tiež tu školu mala odporúčanú od učiteľov, že tam sú dobrý učitelia, a tak.. učiť sa zvláda ale na dlhšiu dobu si zapamätať ťažko zapamätá, ale viete ake su tie deti v dnešnej dobe, tvrdohlavé
Aha uz vidim ze bilng oa.. no tak ako alternativa k bilng oa mala byt klasicka oa

@diana128 na bilingvalne studium coho? Gymnazium? Tam je podla mna este vacsie sito, ako na bezne gymnazium.