Čo robiť po neúspešných prijímačkách na strednú školu?
Dcéra dva týždne dozadu písala prijímačky na bilingválne štúdium, dnes jej došli výsledky s tým, že je neprijaťa, podali sme odvolanie ale keďže je 24 pod čiarou a berú len 31 nemá z toho niaku nádej, potom má už len podanú prihlášku na gymnázium u ktorého podľa nej prijímačky nezvládne (je žiačkou švvp a učí sa jej strašne ťažko) je z toho celá nešťastná a strašne si neprosí ísť na druhe kolo alebo učebný odbor, máte niake návrhy? alebo sa vam deje to isté? opätovnú väzbu moc ocením.
Ja nerozumiem, prečo jej poradili gymnázium. Ja mám tiež dieťa so ŠVP a gymnázium vôbec nebolo v hre. Gymnázium je pre deti, ktoré sa ľahko učia a chcú ísť na vš. A že jej to poradila výchovná poradkyňa, tomu už vôbec nerozumiem.
Veď nech ide skúsiť skúšky, nech sa nedá odradiť jedným neúspechom.
Neboj sa, minulý rok bol veľmi slušný výber škôl v druhom kole. Len dobre vyberte, držím palce.
Az teraz som si precitala, ze slecna presla zo specky na klasicku zakladnu skolu a napriek tomuto si podala prihlasky na tie najtazsie skoly 🙈
@diana128 Ja sa snazim vychadzat z info, ktore nam poskytujes.
A z toho co si napisala to vyzera tak, ze dcera chodila na specialnu zakladnu skolu, kam sa urcite nedostala len tak, podarilo sa jej tam dozriet, zlepsit a presla na klasicku ZS. Ucitelky mohli povedat, ze dana stredna skola je dobra, ale ty ako rodic si mala zhodnotit realne moznosti dcery a spolu s nou vyberat skolu a odbor, ktory by ju bavil a cim by sa realne dokazala zivit. Dcera nechce ist na odbornu skolu a boji sa jej, comu vobec nerozumiem, coho sa tam boji, ale to si s nou mala tiez riesit dlhodobejsie. Predsa ist na strednu odbornu skolu s maturitou nie je ziadna hanba.
@simoli mne sa nechce veriť, že takejto žiacke nejaká ucitelka odporučila gympel či bilin.obchodku
Veď toto sú populačné najsilnejšie ročníky, na gymple majú problém sa dostať aj jednotkari, ktorí sa ľahko učia
A ak to aj fakt ucitelka odporučila, tak ja ako rodič by som proste konzultovala ten vyber. Veď vidím kde sa koľko hlási deti, koľko môžu zobrať, Aká je šanca pre dieťa s poruchou učenia či pamäte
Za mna takéto dievča malo ísť napr na cestovný ruch, hotelovku, pedagogicku, nejaký výživový poradca, …
CPP neslúži iba na diagnostiku, ale aj ako poradenské centrum.
@pribinak to kariérne poradenstvo boli z cpp robiť aj u nás na škole, aj keď išiel starší na školu, bolo treba vyplniť od rodičov papiere.
@beloved kde si čítala, že chodila do specky? Píše, že ma svp, vieš koľko takých deciek je teraz a sú na bežných školách, preto má možno aj samé jednotky, lebo bude integrovaná -teraz sa to už inak volá. To že jej ide jazyk je len plus, len to na školách, ktoré vybrali žiaľ stačiť asi nebude
@pribinak je to ako pises. s tym deckom mal niekto v skole pracovat alebo v cpp, ved rodic sa v tom nemusi vyznat.
je v poriadku dat si bilingvalnu oa, akoze skusim, ci motyka nevystreli. ale rodicia by mali dohliadnut, aby z dalsich 3 moznosti boli aspon 2 nastavene realisticky.
tu sa zda, ze namiesto 4 moznych prihlasok su podane 2 a este k tomu na nevhodne skoly.
no mozno v okrese ds je maly zaujem o skoly s vyuc. jazykom slovenskym a sancu ma. neviem posudit.
@diana128 ak mate moznost doucovania do terminu prijimaciek, tak skuste to. na tom gympli si potom moze vybrat predmety, ku ktorym inklinuje, ktore jej idu a z ostatneho nejak prechadzat.
diana128
autor
•
Dnes o 14:46
@tanyan Psychologické papiere už ma spravené od začiatku 9 ročníka, keďže došla z špeciálnej základnej na normálnu pár rokov dozadu, no prestup je asi tiež jedina možnosť ak sa dostane na školu na akej bude nespokojná.
@beloved jaj, toto som si fakt nevšimla, ja som registrovala Švp, no to už ozaj celé zle
@skeblicka777 Ani ja, tiez mi tato info najprv unikla a az ked som citala spätne som si to vsimla

@diana128 dnes to už neriešte, sprav si s ňou pekný deň, pozrite si film, pukance, svet sa nezrúti aj keby šla na trojročnú. Povedz jej, že si na ňu hrdá čo všetko doteraz dokázala, na druhé prijímačky sa naučí ako najlepšie vie a uvidíte potom. Vždy sa dá prestúpiť inam.